Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

avmarketi.com dan bir alış-veriş hikayesi!

terotti

Üye
Adı
Servet
Bu işlerin merkezinde biri olarak niye se yine suçluluk hissettim :).Ama inanın bu rahatsızlıklar bir kaç site ile sınırlı değil hatda burda bahsedilen firma bir çoguna göre iyi bile çıktı bence. Bizim memleketimizdeki kafa yapısı standart

-hacı bi site açak ne olcak 3-5 bişeyler harcarız nasılsa mala para baglama derdimiz yok.
-iyi de emmi mal almadan nası satcaz
-la git adamlardan fiyatları al resimleri google dan topla koy sitemize
-ağam millet mal alınca ne yapcaz.
-la git fiyatı nerden aldınsa oradan al yolla hatta hazır satmışız daha iyi araştırda daha ucuzunu bul.
-ağam hiç bir yerde bulamazsak ne olcak
-yav ona benzer bişi bul yolla iş de.kargo gitti geldi etti derken oyalanırız iş de.zaten stok maliyetide yok azıcık kar koysak 5 lira dan her gün 50 parça satak Allah bereket versin.

Tabiki o azıcık kar marjı ile ne sosyal ağ takipcisi ne iyi yazılımcı ne müşteri temsilcisi,call center, maillere bakacak pc başında bir çalışan bile yok yada 1 tane var oda yetişemiyor gibi bir ton aksilik.
Standart sistem belli parayı alana kadar, ama bilmiyorlar ki bu tün iş ürünü sattık dan sonra.
Sırf bu sebeplerden dolayı danışmanlık için masaya oturduğum toplantıların çoğunda daha 15. dakikada masadan nasıl kaçacağımı şaşırıyorum:D.

emrepasa

Aktif Üye
Merhaba değerli baliksevdam.com üyesi balıkçı dostlarımız

Sn. Emre beyin firmamızdan mağduriyeti konusunda yazmış olduğu mesajı okuduk. Bu konudaki açıklamamızı aşağıda dikkatinize sunuyoruz.

Sn. Emre bey AVmarketi.com sitemizden 02 Eylül 2012 Pazar günü sipariş vermiştir. 03 Eylük Pazartesi işgününde işleme alınan siparişindeki Hansen marka kaşıklar elimize stoklarda kalmadığı için ithalatçı firmadan istenmiştir. İthalatçı firmasının elinde olmadığıda birkaç gün sonra belli olmuş ve kesin temin edilemeyeceği anlaşılınca müşterimize Perşembe günü temin edilmeyen ürünler için mail atılmıştır. Müşterimiz Emre bey daha sonra telefon edip siparişin iptal edilip paranın iade edilmesini talep etmiş ve bu isteği 07 Eylül 2012 saat 17:05 gerçekleştirilip ödemesi kredi kartına iade edilmiştir.
Yani Emre bey bu şikayeti 5 değişik forum sitesine yazmadan önce.

Emre beye bizzat firma sahibi olarak ben telefon açtım ürün temininde yaşananlar için üzgün olduğumuzu AVmarketi.com firmasının kimseyi kasti olarak mağdur etmeyeceğini, parasının geçen Cuma bu şikayetinden once 17:06 iade edildiğini bildirip, ayrıca firmamıza telefon açma maliyetlerininde hesap numarası verirse havale yapılacağını özellikle bildirdim.
Emre beyin telefonda cevabı ise “siz ne söylerseniz söyleyin ikna olmayacağım zaten ve bu yazıyı 5-6 internet sitesine daha yazacağım” diye cevap aldık.

Öncelikle teminine uğraşılan bir siparişin 4 iş gününde sonuçlanmaması ve 5. işgününde para iadesi ile sonuçlanması bizim adımıza da üzücü olmuştur. Fakat Müşterimiz Emre beyin Avmarketi.com gibi bir firmaya 88,72tl ödemesine el kol kaptırma oyalama gibi yakıştırmalar yapmasını üzülerek okuduk ve asla alışveriş tutarı ne olursa olsun öyle bir zihniyetimiz olmadığının altını önemle çizmek isteriz.

Maalesef balıkçılık malzemeleri sektöründe yaz aylarının yoğun sipariş trafiği dolayısıyla geri bildirimlerde gecikmeler bazende ürün temin edememe gibi sorunlar yaşanıyor ve Emre beyin siparişinde yaşanan bu sorundan dolayı telefon açıp kendisinden özür diledik.

Şimdi bu açıklama ile olayın yorumunu sizlere bırakıyoruz.

Bu vesileyle siz değerli balıkçı dostlarımıza AVmarketi.com hakkında bilgi vermek isteriz.
AVmarketi.com sitesi 7 yıldır faaliyet gösteren ve internette ticaretin güven ve memnuniyete dayanan bir ticaret şekli olduğunu çok iyi bilen ve bütün çalışma prensibini bu esaslara göre uygulayan bir ticari kurumdur. Türkiye’de üretilen veya ithal edilen her markanın aynı çatı altında toplanıp satışı yapılabilmesi için 70’nin üzerinde ayrı ithalatçı ve üretici firma ile çalışarak 35000 kalemin üzerinde çeşitli ürün gamını sitemizde sergileyip sizlerin beğenisine sunmaktayız.
Biz bir internet mağazasıyız ve sitemizde satılan 35bin civarı ürün var bu ürünlerin bazı kalemleri hariç hepsi fiili stok değildir sipariş üzerine temin edilir. Bu kadar ürünü ilave renk ve beden kombinasyonu ile stoğunda tutabilecek maddi güçte bir firma Türkiye’de maalesef yoktur.

Stok güncellemesi konusu; Bizimde en çok mağdur olduğumuz bir konudur ve balıkçılık sektöründeki firmaların bir çoğundan düzenli stok bilgisi alamamaktan dolayı mağduruz. Çünki bir çok firma kendi rafındaki ürünün stoğunu düzenli tutamamakta ve bize güncel bilgi verememektedir. İthalatçı firmalarda o an stokta olan ürün 1 saat sonra başka bir bayisinden sipariş geldiği için tükenmiş olabiliyor veya bilgisayar kaydında var görünmesine rağmen olmayabiliyor. Telefonla sorduğumuz ürün var deniyor fakat tedarikçi arkadaşlarımız gittiğinde o ürün kalmamış olabiliyor. Her üründen 1 tane kendi stoğumuza alıp koyarak satışa öyle sunmaya kalksak Carefoursa gibi bir mağaza açmamız gerekir ve bu Türkiye’nin en büyük internet mağazası hepsiburada.com sitesinin bile uygulayamadığı bir şey olduğunu düşünürsek mümkün olan bir şey değildir.

Olmayan bir ürünü var göstermek; Güvene ve müşteri memnuniyetine dayanan bir ticaret şeklinde bunu uygulamak tamamen yanlış bir yaklaşımdır ve biz bunu çok iyi bilmekteyiz. Asla böyle bir yaklaşımla ticaret yapmıyoruz. Bu konuda stokları neden her an güncelleyemediğimizle ilgilidir.

İnternetten alışveriş yanlış; Bazı forum üyeleri internetten alışverişin yanlış olduğunu söylüyorlar !
Biz Türkiye’de internetin olduğu Edirne’den Kars’a her noktaya binlerce ürünü tanıştıran, ulaştıran bir hizmet veriyoruz. Büyük şehirlerde oturan ve çevresinde bir çok mağaza olan kişiler bile bir çok yeni ürünü ve fiyatları evinde işinde iken koltuğunda oturup birkaç tıklama ile sitemizden tanıyıp beğenip öyle alıyor. Daha önce balıkçılık malzemelerinde fiyat standartı yoktu satıcılar tutturabildiği fiyata doğru yanlış ürün satmakta idi. Fiş fatura kesilmeden kayıtdışı ürün satılıyordu ve bu birçok dükkanda öyle devam etmekte (Herşeyi kurallarına gore yapan dükkanları tenzih ederiz).
Oysa şimdi tüketiciler firmalar arasında kıyaslama yapıp en karlı şekilde fahiş fiyatlar ödemeden alışveriş yapabiliyor, ürünün faturasını alıyor üründe sorun çıktığından değiştiriyor iade edebiliyor servis alabiliyor...
İnternet alışveriş sitelerinden alışverişe karşı olanlar birde internet satış sitelerinin, forumların olmadığı bir ortam düşünsünler o zaman destek mi köstek mi olmamız gerektiği daha iyi cevap bulur.

Fiyatlarımız yüksek; Avmarketi.com iğneden ipliğe en küçük ürünü faturalı alır faturalı satar. %18’lik kdv bizim kasamıza değil devlete ödenir. Merdiven altı tabir ettiğimiz satıcılarla kıyaslarsanız en azından bu fark sebebiyle bile dezavantajlı görürsünüz bizi. Bunun dışında kaliteli hizmet vermek için yeterli eleman istihdamı, kurumsal firma giderleri, peşin fiyatına taksitli satışlar için bankalara ödenen kredi kartı komisyonları, kargo giderleri ve her türlü ürünün kayıtlı alınıp satılmasından doğan vergiler dikkate alınırsa göreceksiniz ki biz yüksek maliyetlerimize rağmen en uygun fiyatları ve avantajları sizlere sunmaya çalışan ve piyasada bir çok ticari işletmeye ya da kişiye örnek olan bir firmayız.
Ayrıca sektörde lider ve örnek olan firmamızı takip ve taklit eden bir çok firma ya da kişi bizdeki fiyatları örnek alıp ne fiyat verildi ise karına zararına bakmadan sadece bizden daha aşağı fiyat vererek pazar kapma hedefinde ticaret yapmaktadır. Tabi bu tip firmaların hizmet kalitesi ve dürüstlüğü daha sonra tecrübelerle ölçülebiliyor.

Değerli dostlarımız bu tip durumlarda daha sonucu beklemeden veya açıklama ve çözümü beklemeden olumsuz yorumlar yazarak afişe etme telaşında olmak, firmamıza duyulan güvene zarar verme yoluna gitmek yerine daha hoş görülü olmak çözüm üretmek ve ortada olan hepimize faydası olan değerlere saygı sahip çıkmak gerekir. Firmamızdan bu güne kadar onbinlerce müşteri memnun iken yanında mağdur olmuş 3-5 müşterimiz dahi olmamalı diye düşünüyoruz! biz zarar etsek de bütün mağduriyetleri bütün imkanlarımız dahilinde mutlaka halletmeye çalışıyoruz.

İnternet başına oturup yazı yazmak, dünyaları yeniden kurmak, herşeyin mükemmeli nasıl yapılır öğretmek ve kafa koparmak kolaydır.
Bir şeyler oluşturmak, üretmek, onu korumak ve faydalı olmak ise o kadar kolay değildir uzun uğraşlar ve çokca sabır ister. Bu sebeple bu camia için küçükte olsa katkısı olan değerlere de sahip çıkmalıyız. Hoş görülü olmalıyız, yapıcı olmalıyız.
Bu mesajlar arasında bizden memnun binlerce müşterimizin dostumuzun mesajlarını görmeyi çok isterdik…

Her zaman rastgele…
Saygılarımızla
AVmarketi.com
Atilla Bal

özrü kabahatinden büyük derler ya!ithalatçı firmanın elinde malın bulunmadığı kaç gün sonra belli olmuuşş!4 gün sonra!niye bildirilmiş!kim istediği için bildirilmişş!ben istediğim için,şikayet ettiğim için,cevap alamadığım için belirtilmiş!ama siz kendiliğinizen belirtmiş gibi yazmışsınız! birkaç gün sonra belli oldu demişiniz!çoooooooooooooooooooooooook garip!yaptığınız işi bir hatırlayın isterseniz.bir kaç gün sonra belli olmak ne demek!nasıl bir cümle?biraz açın isterseniz.sizden istediğim ve sizde var gözüken malın var olup olmadığı 4 gün soınra benim istememle,yurtdışından aramamla,mail atmamla belli olmuşşş!!!hadi art niyetiniz yok bari ''müşterimizin isteği ve uğraşı ile birkaç gün sonra bildirildi deyiniz''dikkatsiz yazınızın sebebini art niyetiniz değilse sizi olaylardan haberdar olmaya,gerçekleri bilip öyle konuşmaya,eğer art niyetliyseniz daha dikkatli yazmaya davet ediyorum!özür dilemek de bir erdemdir!!! telefon açıp konu hakkında konuşmanız sizi haklı hale getirmez,insalara iftira atma hakkı vermez,suçlu olduğunuz halde üste çıkma hakkı hiç vermez!''İthalatçı firmasının elinde olmadığı da birkaç gün sonra belli olmuş ''kaç gün sonra belli olmuş acaba?4 gün!!! bu 4 gün benim aramamla sormamla itiraz etmemle peşine düşmemle olmuştur siz daha '' ve kesin temin edilemeyeceği anlaşılınca müşterimize Perşembe günü temin edilmeyen ürünler için mail atılmıştır''yazıyorsunuz!O MAİLİ BEN ATTIRDIM!BEN ARADIM,BEN İSTEDİM BEN SORDUM,BEKLİYORUM DEDİM CEVAP VERİN DEDİM!!özür dileyeceğinize üste çıkmaya çalışıyor ve insanı aptal yerine koymaya çalışıyorsunuz!''Müşterimiz Emre bey daha sonra bize telefon edip siparişin iptal edilip paranın iade edilmesini talep etmiş ve bu isteği gerçekleştirilip ödemesi 07 Eylül 2012 saat 17:06 kredi kartına iade edilmiştir. Yani Emre bey bu şikayeti 5 değişik forum sitesine yazmadan önce''yazmışınız!...(4 değişik forumda açtım konuyu)gerçekten bir aptallık var ortada!ama ben hala sizin insanları aptal yerine koymaya çalıştığınıza ve olaylardan bihaber olduğunuza inanmıyorum!sitenize telefon ve mail yoluyla 6. veya 7.defa iletişime geçtikten sonra ''sizden haber bekliyorum,internet başındayım paramı yatırdığınıza dair mail gönderin!bu sefer haber verin bi zahmet vs ''dedikten sonra (kaldi ki bunu konu da da yazdım siz kesin okumuşunuzdur ve aptal değilsinizdir ama belki de gözünüzden kaçmıştır!7 saat sonrasında bile cevap gelmemiştir!)paramın hesaba yattığı sizin tarafınızdan pazar günü bildirillmiştir.''Emre beyin telefonda cevabı ise “siz ne söylerseniz söyleyin ikna olmayacağım zaten ve ben internette çok aktif biriyim bu yazıyı 5-6 internet sitesine daha yazacağım” oldu diyorsunuz!birkaç satır yukarda 5 farklı forumda konu açtığımla itham etmişsiniz şimdi ise açacağımla itham ediyorsunuz!!!!!!!!!yazılanları okumuyor,haksızlığınızı kabul etmıyor,insanları mağdur ediyor buna rağmen üste çıkmaya çalışıyorsunuz.ben 5-6 internet sitesine daha yazacağım demedim!size 4 farklı internet sitesi ismi verip orada konu açtığımı söyledim!kaldı ki böyle bir şey yapmam insanları haksızlığa karşı bilgilendirmem olur haksızlığa eksikliğe karşı bilgilendirmem olur!yapmadığım halde söylüyorum!bunun yanlış bir davranış olduğunu itham eder gibisiniz!birebir yaşadığım olayı bana anlatmaya çalıştınız!heralde anlayış göstermemi beklediniz!beni ikna edemezsiiniz herşey ortada kapatmam lazım işim var diye 3 kez söyledim.yine de hassasiyetiniz için teşekkür ederim dedim nazikçe!belli ki hata yapmışım.haksız olduğunuz halde,göz göre göre insanı mağdur edip küfür eder gibi üste çıkmaya çalışmayınız!bunu duymadığınız anlamadığınız konuşmalarla hiç yapmayınız !''İthalatçı firmasının elinde olmadığı da birkaç gün sonra belli olmuş ''kaç gün sonra belli olmuş acaba?4 gün!!! bu 4 gün benim aramamla sormamla itiraz etmemle peşine düşmemle olmuştur siz daha '' ve kesin temin edilemeyeceği anlaşılınca müşterimize Perşembe günü temin edilmeyen ürünler için mail atılmıştır''yazıyorsunuz!o maili ben attırdım!özür dileyeceğinize üste çıkmaya çalışıyor insanı aptal yerine koymaya devam ediyorsunuz!insanlara iftira atmayınız!iftira atmak suçtur!insanları eksik bilgilendirmeyiniz!sanal alemde bir tartışmaya girecekseniz karşıdakinin yazdıklarını söylediklerini iyi okuyunuz!haber verdik diyorsunuz!!!o haberi ben verdirdim ben!arayarak,mail göndererek,,sonra tekrar arayarak,cevap bekleyerek!haksız olduğunuz halde insanları suçlu itham etmeniz konusunda sizi bir kez daha ve sonkez uyarıyorum!

emrepasa

Aktif Üye
Merhaba değerli baliksevdam.com üyesi balıkçı dostlarımız

Sn. Emre beyin firmamızdan mağduriyeti konusunda yazmış olduğu mesajı okuduk. Bu konudaki açıklamamızı aşağıda dikkatinize sunuyoruz.

Sn. Emre bey AVmarketi.com sitemizden 02 Eylül 2012 Pazar günü sipariş vermiştir. 03 Eylük Pazartesi işgününde işleme alınan siparişindeki Hansen marka kaşıklar elimize stoklarda kalmadığı için ithalatçı firmadan istenmiştir. İthalatçı firmasının elinde olmadığıda birkaç gün sonra belli olmuş ve kesin temin edilemeyeceği anlaşılınca müşterimize Perşembe günü temin edilmeyen ürünler için mail atılmıştır. Müşterimiz Emre bey daha sonra telefon edip siparişin iptal edilip paranın iade edilmesini talep etmiş ve bu isteği 07 Eylül 2012 saat 17:05 gerçekleştirilip ödemesi kredi kartına iade edilmiştir.
Yani Emre bey bu şikayeti 5 değişik forum sitesine yazmadan önce.

Emre beye bizzat firma sahibi olarak ben telefon açtım ürün temininde yaşananlar için üzgün olduğumuzu AVmarketi.com firmasının kimseyi kasti olarak mağdur etmeyeceğini, parasının geçen Cuma bu şikayetinden once 17:06 iade edildiğini bildirip, ayrıca firmamıza telefon açma maliyetlerininde hesap numarası verirse havale yapılacağını özellikle bildirdim.
Emre beyin telefonda cevabı ise “siz ne söylerseniz söyleyin ikna olmayacağım zaten ve bu yazıyı 5-6 internet sitesine daha yazacağım” diye cevap aldık.

Öncelikle teminine uğraşılan bir siparişin 4 iş gününde sonuçlanmaması ve 5. işgününde para iadesi ile sonuçlanması bizim adımıza da üzücü olmuştur. Fakat Müşterimiz Emre beyin Avmarketi.com gibi bir firmaya 88,72tl ödemesine el kol kaptırma oyalama gibi yakıştırmalar yapmasını üzülerek okuduk ve asla alışveriş tutarı ne olursa olsun öyle bir zihniyetimiz olmadığının altını önemle çizmek isteriz.

Maalesef balıkçılık malzemeleri sektöründe yaz aylarının yoğun sipariş trafiği dolayısıyla geri bildirimlerde gecikmeler bazende ürün temin edememe gibi sorunlar yaşanıyor ve Emre beyin siparişinde yaşanan bu sorundan dolayı telefon açıp kendisinden özür diledik.

Şimdi bu açıklama ile olayın yorumunu sizlere bırakıyoruz.

Bu vesileyle siz değerli balıkçı dostlarımıza AVmarketi.com hakkında bilgi vermek isteriz.
AVmarketi.com sitesi 7 yıldır faaliyet gösteren ve internette ticaretin güven ve memnuniyete dayanan bir ticaret şekli olduğunu çok iyi bilen ve bütün çalışma prensibini bu esaslara göre uygulayan bir ticari kurumdur. Türkiye’de üretilen veya ithal edilen her markanın aynı çatı altında toplanıp satışı yapılabilmesi için 70’nin üzerinde ayrı ithalatçı ve üretici firma ile çalışarak 35000 kalemin üzerinde çeşitli ürün gamını sitemizde sergileyip sizlerin beğenisine sunmaktayız.
Biz bir internet mağazasıyız ve sitemizde satılan 35bin civarı ürün var bu ürünlerin bazı kalemleri hariç hepsi fiili stok değildir sipariş üzerine temin edilir. Bu kadar ürünü ilave renk ve beden kombinasyonu ile stoğunda tutabilecek maddi güçte bir firma Türkiye’de maalesef yoktur.

Stok güncellemesi konusu; Bizimde en çok mağdur olduğumuz bir konudur ve balıkçılık sektöründeki firmaların bir çoğundan düzenli stok bilgisi alamamaktan dolayı mağduruz. Çünki bir çok firma kendi rafındaki ürünün stoğunu düzenli tutamamakta ve bize güncel bilgi verememektedir. İthalatçı firmalarda o an stokta olan ürün 1 saat sonra başka bir bayisinden sipariş geldiği için tükenmiş olabiliyor veya bilgisayar kaydında var görünmesine rağmen olmayabiliyor. Telefonla sorduğumuz ürün var deniyor fakat tedarikçi arkadaşlarımız gittiğinde o ürün kalmamış olabiliyor. Her üründen 1 tane kendi stoğumuza alıp koyarak satışa öyle sunmaya kalksak Carefoursa gibi bir mağaza açmamız gerekir ve bu Türkiye’nin en büyük internet mağazası hepsiburada.com sitesinin bile uygulayamadığı bir şey olduğunu düşünürsek mümkün olan bir şey değildir.

Olmayan bir ürünü var göstermek; Güvene ve müşteri memnuniyetine dayanan bir ticaret şeklinde bunu uygulamak tamamen yanlış bir yaklaşımdır ve biz bunu çok iyi bilmekteyiz. Asla böyle bir yaklaşımla ticaret yapmıyoruz. Bu konuda stokları neden her an güncelleyemediğimizle ilgilidir.

İnternetten alışveriş yanlış; Bazı forum üyeleri internetten alışverişin yanlış olduğunu söylüyorlar !
Biz Türkiye’de internetin olduğu Edirne’den Kars’a her noktaya binlerce ürünü tanıştıran, ulaştıran bir hizmet veriyoruz. Büyük şehirlerde oturan ve çevresinde bir çok mağaza olan kişiler bile bir çok yeni ürünü ve fiyatları evinde işinde iken koltuğunda oturup birkaç tıklama ile sitemizden tanıyıp beğenip öyle alıyor. Daha önce balıkçılık malzemelerinde fiyat standartı yoktu satıcılar tutturabildiği fiyata doğru yanlış ürün satmakta idi. Fiş fatura kesilmeden kayıtdışı ürün satılıyordu ve bu birçok dükkanda öyle devam etmekte (Herşeyi kurallarına gore yapan dükkanları tenzih ederiz).
Oysa şimdi tüketiciler firmalar arasında kıyaslama yapıp en karlı şekilde fahiş fiyatlar ödemeden alışveriş yapabiliyor, ürünün faturasını alıyor üründe sorun çıktığından değiştiriyor iade edebiliyor servis alabiliyor...
İnternet alışveriş sitelerinden alışverişe karşı olanlar birde internet satış sitelerinin, forumların olmadığı bir ortam düşünsünler o zaman destek mi köstek mi olmamız gerektiği daha iyi cevap bulur.

Fiyatlarımız yüksek; Avmarketi.com iğneden ipliğe en küçük ürünü faturalı alır faturalı satar. %18’lik kdv bizim kasamıza değil devlete ödenir. Merdiven altı tabir ettiğimiz satıcılarla kıyaslarsanız en azından bu fark sebebiyle bile dezavantajlı görürsünüz bizi. Bunun dışında kaliteli hizmet vermek için yeterli eleman istihdamı, kurumsal firma giderleri, peşin fiyatına taksitli satışlar için bankalara ödenen kredi kartı komisyonları, kargo giderleri ve her türlü ürünün kayıtlı alınıp satılmasından doğan vergiler dikkate alınırsa göreceksiniz ki biz yüksek maliyetlerimize rağmen en uygun fiyatları ve avantajları sizlere sunmaya çalışan ve piyasada bir çok ticari işletmeye ya da kişiye örnek olan bir firmayız.
Ayrıca sektörde lider ve örnek olan firmamızı takip ve taklit eden bir çok firma ya da kişi bizdeki fiyatları örnek alıp ne fiyat verildi ise karına zararına bakmadan sadece bizden daha aşağı fiyat vererek pazar kapma hedefinde ticaret yapmaktadır. Tabi bu tip firmaların hizmet kalitesi ve dürüstlüğü daha sonra tecrübelerle ölçülebiliyor.

Değerli dostlarımız bu tip durumlarda daha sonucu beklemeden veya açıklama ve çözümü beklemeden olumsuz yorumlar yazarak afişe etme telaşında olmak, firmamıza duyulan güvene zarar verme yoluna gitmek yerine daha hoş görülü olmak çözüm üretmek ve ortada olan hepimize faydası olan değerlere saygı sahip çıkmak gerekir. Firmamızdan bu güne kadar onbinlerce müşteri memnun iken yanında mağdur olmuş 3-5 müşterimiz dahi olmamalı diye düşünüyoruz! biz zarar etsek de bütün mağduriyetleri bütün imkanlarımız dahilinde mutlaka halletmeye çalışıyoruz.

İnternet başına oturup yazı yazmak, dünyaları yeniden kurmak, herşeyin mükemmeli nasıl yapılır öğretmek ve kafa koparmak kolaydır.
Bir şeyler oluşturmak, üretmek, onu korumak ve faydalı olmak ise o kadar kolay değildir uzun uğraşlar ve çokca sabır ister. Bu sebeple bu camia için küçükte olsa katkısı olan değerlere de sahip çıkmalıyız. Hoş görülü olmalıyız, yapıcı olmalıyız.
Bu mesajlar arasında bizden memnun binlerce müşterimizin dostumuzun mesajlarını görmeyi çok isterdik…

Her zaman rastgele…
Saygılarımızla
AVmarketi.com
Atilla Bal

1)Size bir sipariş verdim,4 gün siparişi hatırlatmamla bana ancak haber verdiniz!
2)Var dediğiniz malların yüzde sekseni yoktu...
3)Bütün bunları bilmemiz,öğrenmemiz benim aramamla,sormamla,mail atmamla oldu!
4)Paramı geri alıncaya dek birçok kez mail attım telefon görüşmesi yaptım,cuma günü sabah ''haberinizi bekliyorum dedim''pazar günü döndünüz!
5)Bütün bunlara rağmen beni parayı yatırdığınız zamandan sonra sizi 5-6 sitede şikayet etmemle itham ettiniz.ben 4 farklı sitede konu açtım 5-6 sitede sizi şikayet etsem bile bu çok normal!(bunu yanlış bişeymiş gibi göstermekteki amacınız nedir?)kaldı ki ben şikayet konularını cuma günü açtım yani paramın yattığından haberim olmadan önce.tekrar söylüyorum daha sonra da açsam bir sakıncası yoktur ve insanlığa hizmettir!bir iki satır sonra yine ''beni ikna edemezsiniz sizi 5-6 siteye şikayet edeceğim''dediğimi yazıp beni önyargılı,yaygaracı biri olarak göstermeye çalıştınız-itham ettiniz! ve en önemlisi söylemediğim bir sözü söylemişim gibi gösterip bana iftira attınız!

6)Paramın geri yattığı haberini pazar günü kendiniz verdiğiniz halde buraya ''cuma günü 17.06 da geri yatırıldı yazdınız''benim sizden haberi cuma günü erken saatte beklediğim halde siz pazar günü haberi verdikten sonra nasıl cuma günü yatırıldı diyebilirsiniz!paramın yattığını bizzat pazar günü siz haber verdiniz!!!
7)Farkında olduğunuz veya olmadığınız olaylar ve bu olaylara gösterdiğiniz kötü niyet konusunda,beni suçlu,artniyetli,anlayışsız,kendinizi masum gösterme çabalarınız devam ederse yasal yollara başvuracağımı belirtirim!

seagull

Üye
Adı
CA
iyi ki bu konuyu açmışınız. 2 parçalı kamış ihtiyacım vardı, bakınıyordum az daha sipariş vermeyi düşünüyordum. sık kullanılanlardan bile sileceğim avmarketi ni.
1 kez bile olsa yanlış yapan tüketicinin güvenini sarsan tüm sanal mağazaları protesto edip çeşitli şikayet sitelerine veya forumlarda yazmak gerekli. Başka türlü düzelmez bu zihniyet.
uyarın için teşekkürler emre

Gökmen

Yeni Üye
Teşekkürler uyarınız için normalde avmarketinden bende geçen hafta bende bir kamış aldım,zamanında kargolayıp bana yollamışlardı ve hizmetten memnundum, fakat bu şekilde gelişen olaylar karşısında insan tedirğin olabiliyor acaba benim başıma da gelirmi diye sayenizde daha dikkatli davranacağım. Önceden stok bilgisini sormak mantıklı ...

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu siteden 1.5 sene önce ben de 5 6 çeşit sahte ve bir miktar farklı klips vs malzeme sipariş geçmiştim. Rapala skitter pop yerine prop yollamışlardı haber vermeden, ayrıca rover 128 i de yanlış renk yollamışlardı, bende daha farklı kıytırık malzemelerle telafi ettirmiştim rapalaları geri yollayıp.. Demek ki değişen bir şey yok..

Malesef istediğimiz her malzemeyi aynı çatı altında tek bir adresten bulamıyoruz.. Ancak anladığım kadarıyla bu sitenin kuruluş amacı veya iddiası bu.. Ben İstanbul'da olduğumda bizzat İstoç'tan alıyorum artık malzemelerimi hiç uğraşmamın gereği yok çünkü, yok şu var mı yok, bu var mı yok... İçim buruk bir şekilde sırf kargo ücretine değsin diye içime sinmeyen benzer malzeme almak çok kötü bir durum..

Peki ya İstanbul'da olmayan ve bu malzemeleri yaşadığı şehirde bulamayan arkadaşlarımız ne olacak??? Kime güvenecekler?? Bence derhal bir konu açılmalı ve mevcut alışveriş siteleri hakkında olumlu olumsuz yorumlar içeren bir tartışma platformu kurulmalı.. Çünkü burada bilerek veya bilmeden bir çok arkadaşımıza malzeme konusunda bir fikir veriyoruz ancak nerden alacaklarını bilmeden belki de hem fahiş fiyata alıyorlar hem de servis alamıyorlar..

Burda ben kim haklı kim haksız muhabbetine asla girmem çünkü MÜŞTERİ HER ZAMAN HAKLIDIR!!!

Avmarketinin kafamda tam net olmasa da bir adı vardı ve güveniyordum , enazından stoğuna olmasa bile iyi niyetine... Çünkü benimle iletişim kuran arkadaş gayet nazik ve anlayışlıydı.. Sahibinin çıkıp böyle bir açıklama yapması hiç hoş olmamış.. Peki efendim haklısınız bir dahakine telafi ederiz deyip konuyu dallandırmadan, budaklandırmadan kapatmak varken, müşteriyi yalanlayıp üste çıkmaya çalışmak ancak kendini beğenmişlikle olur.. Yani sen zaten yoksun benim için, Anadolu'dan sipariş veren o kadar çok adam var ki seninle mi uğraşacam hesabı... Yok takip eden yok taklit eden varmış.. Tabi ki olacak.. Piyasada tekel tabi ki olamazsınız.. Ürün çeşitliliği ne kadar büyükse pastadan pay alma da okadar büyük oluyor haliyle.. Şimdi bunu yapmayan yani sadece mevcut ürünlerini listeleyen sitelerin suçu ne peki?? Onlar da şişirsinler olmayan ürünlerle listelerini o zaman sizin ne farkınız kalıyor??

Dediğim gibi site kurucusunun bu tavrı bizlere gösteriyor ki bu site büyümüş isim yapmış ama belli bir seviyeyi aşamamış.. 80 değil 10 liralık da alışveriş yapsa müşteri müşteridir.. O 10 liralık üründen alınan memnuniyetle zincirleme olarak bir çok 10 lira daha kazanmak varken, siz o müşteriyi kaybetmeye uğraşıyorsunuz...Yazık... Yurtdışı siteleri daha iyi tabi ki ben de bir çok alışverişimi onlardan yaptım zamanında, ancak elimizi taşın altına koymalı, yurdumuzdaki siteleri de gerekli zamanlarda uyararak ve tavrımızı net koyarak belli bir seviyeye çekmeliyiz.. Enazından yaptığımız alışveriş için bizleri azarlamalarına göz yummamalıyız hatta azarlama hakkını bile kendilerinde görmemeliler asla!! Çünkü bakıyorum ne zaman biri bir şikayet yazsa hemen üye olmalar hemen karalama yapmalar filan.. Bu anlayış asla kabul edilemez.. Müşteri her zaman haklıdır...

Sökeli

Aktif Üye
Adı
Sami Sökeli
Arkadaşlar bir fırsat çıktı tüm herkesi Ebay, Cabellas gibi sitelere yönlendirin, Ayrıca vurun abalıya misali adamları yerden yere vurun bu nasıl bir yaklaşımdır ya.
Bahse konu site kabul etsenizde, etmesenizde Türkiye'de 1 numara Eger netin varsa en ücra köşeden bile siparişini verebiliyorsun ister 1 tl lik istersen 1000 tl lik alışveriş yap yerine göre 3-4 günde eline ulaşıyor daha ne istiyorsunuz.

Yıllardır alışveriş yapıyorum ürünlerin elime ulaşması 3 günü geçmedi.

emrepasa

Aktif Üye
Bu siteden 1.5 sene önce ben de 5 6 çeşit sahte ve bir miktar farklı klips vs malzeme sipariş geçmiştim. Rapala skitter pop yerine prop yollamışlardı haber vermeden, ayrıca rover 128 i de yanlış renk yollamışlardı, bende daha farklı kıytırık malzemelerle telafi ettirmiştim rapalaları geri yollayıp.. Demek ki değişen bir şey yok..

Malesef istediğimiz her malzemeyi aynı çatı altında tek bir adresten bulamıyoruz.. Ancak anladığım kadarıyla bu sitenin kuruluş amacı veya iddiası bu.. Ben İstanbul'da olduğumda bizzat İstoç'tan alıyorum artık malzemelerimi hiç uğraşmamın gereği yok çünkü, yok şu var mı yok, bu var mı yok... İçim buruk bir şekilde sırf kargo ücretine değsin diye içime sinmeyen benzer malzeme almak çok kötü bir durum..

Peki ya İstanbul'da olmayan ve bu malzemeleri yaşadığı şehirde bulamayan arkadaşlarımız ne olacak??? Kime güvenecekler?? Bence derhal bir konu açılmalı ve mevcut alışveriş siteleri hakkında olumlu olumsuz yorumlar içeren bir tartışma platformu kurulmalı.. Çünkü burada bilerek veya bilmeden bir çok arkadaşımıza malzeme konusunda bir fikir veriyoruz ancak nerden alacaklarını bilmeden belki de hem fahiş fiyata alıyorlar hem de servis alamıyorlar..

Burda ben kim haklı kim haksız muhabbetine asla girmem çünkü MÜŞTERİ HER ZAMAN HAKLIDIR!!!

Avmarketinin kafamda tam net olmasa da bir adı vardı ve güveniyordum , enazından stoğuna olmasa bile iyi niyetine... Çünkü benimle iletişim kuran arkadaş gayet nazik ve anlayışlıydı.. Sahibinin çıkıp böyle bir açıklama yapması hiç hoş olmamış.. Peki efendim haklısınız bir dahakine telafi ederiz deyip konuyu dallandırmadan, budaklandırmadan kapatmak varken, müşteriyi yalanlayıp üste çıkmaya çalışmak ancak kendini beğenmişlikle olur.. Yani sen zaten yoksun benim için, Anadolu'dan sipariş veren o kadar çok adam var ki seninle mi uğraşacam hesabı... Yok takip eden yok taklit eden varmış.. Tabi ki olacak.. Piyasada tekel tabi ki olamazsınız.. Ürün çeşitliliği ne kadar büyükse pastadan pay alma da okadar büyük oluyor haliyle.. Şimdi bunu yapmayan yani sadece mevcut ürünlerini listeleyen sitelerin suçu ne peki?? Onlar da şişirsinler olmayan ürünlerle listelerini o zaman sizin ne farkınız kalıyor??

Dediğim gibi site kurucusunun bu tavrı bizlere gösteriyor ki bu site büyümüş isim yapmış ama belli bir seviyeyi aşamamış.. 80 değil 10 liralık da alışveriş yapsa müşteri müşteridir.. O 10 liralık üründen alınan memnuniyetle zincirleme olarak bir çok 10 lira daha kazanmak varken, siz o müşteriyi kaybetmeye uğraşıyorsunuz...Yazık... Yurtdışı siteleri daha iyi tabi ki ben de bir çok alışverişimi onlardan yaptım zamanında, ancak elimizi taşın altına koymalı, yurdumuzdaki siteleri de gerekli zamanlarda uyararak ve tavrımızı net koyarak belli bir seviyeye çekmeliyiz.. Enazından yaptığımız alışveriş için bizleri azarlamalarına göz yummamalıyız hatta azarlama hakkını bile kendilerinde görmemeliler asla!! Çünkü bakıyorum ne zaman biri bir şikayet yazsa hemen üye olmalar hemen karalama yapmalar filan.. Bu anlayış asla kabul edilemez.. Müşteri her zaman haklıdır...

ben nazlana nazlana biz özür mesajı yayınladıklarını okumustum.accaba yanlıs mı hatırlıyorum.yazılanları okuyunca beynimden vurulmusa döndüm.koskoca şirketsin,böyle sacmalık olur mu.

habana

Yeni Üye
Sanki benim alışveriş hikayemi anlatmışsınız... Ne eksik ne fazla

Beni balıkçılıktan soğuttular.

Değerli forum sakinleri!
Şuan cinnet geçirmek üzereyim!Sizlere avmarketi.com dan yaptığım daha doğrusu yapamadığım bir alışverişin hikayesini yazacağım!Genel de sorunsuz alışveriş yaptığım bir site ama bir patladılar pir patladılar!

Kıbrıs'tayım ve pazar günü yaklaşık 10 adet hansen kaşık siparişi verdim.Pazartesi sipariş takibine baktım hazırlanıyor yazıyor,salı hazırlanıyor yazıyor!çarşamba baktım hala hazırlanıyor!:confused::mad:dayanamadım perşembe günü mail attım!Cevap olarak ''eylül ayının fırsatları''diye mail attılar :D Sorunumla alakalı bir cevap göndermediler.Dünyanın faturasını göze aldım aradım!Şu cevabı verdiler:istediğiniz bazı kaşıklar yok!
E niye haber vermiyosunuz! cevap yok!Ne zaman haber verecektiniz?cevap yine yok!Stoklarda yoksa neden var yazıyorsunuz?yine cevap yok!Canım kardeşim sana zahmet olacak ama bi bak hangileri var hangileri yok bana mail at tamam mı diyorum.Tamam diyorlar!bu seferde mail yok :) Arıyorum burdan anavatana dünyanın faturası yazıyor,mail atacaktınız kardeşim hadi bi zahmet cevap verin!(bunlar birkaç saatlik uzun dilimler içinde oluyor)Cevap geliyor nihayet.İstediğiniz 10 kaşıktan 8 i yok :confused::confused: yuh diyorum.İsterseniz paranızı geri yatıralım diyorlar.Yatırın diyorum bu sefer mail gönderiyorlar (uzun bir aradan sonra)bulamadığımız kaşıkların paralarını yatıracaz diyorlar!Yine arıyorum :D kardeşim paramı yatırın,geri verin hepsini diyorum!tamam diyorlar.Bakın dünyanın faturası yazdı mail yoluyla haber verin diyorum bu konuşmayı 7 saat önce yapıyorum eve geliyorum yine cevap yok,yine haber yok.Kolumu kaptırdım geri alamıyorum laanet ettirdiler.İsim vermiyeceğim,bunların bir cevap maili gelene kadar piyasaya yeni yeni oturan bir site 4 tana mail attı.Hem stoğa baktı hem gerekli bilgileri verdi,yardımcı oldu vs...Paylaşmak istedim şuan çıldırmak üzereyim :mad:

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Mecbur kalmadıkça netten pek bir şey alma taraftarı değilim. Görerek bakarak ve hissederek daha sağlıklı oluyor.

Tabii bunun yanı sıra, AvMarketim'den bir kaç kez siparişim oldu ve tüm ürünlerim istediğim efsafta geldi.

Bunlardan en ilginci ise;

Biomaster 5000 CFB almayı düşünüyor ve araştırıyorum. Bakıyorum linklere 700-750 liralarda. Avmarketimde 430 lira gibi bir rakam. Gece 12.00 de siparişi geçtim ve ödemesini yaptım. Birde mail atarak extradan, shimanonun küçük tüp yağlarından bir kaç tane eşantiyon ve o zaman güncel olan 2013 kataloğunu istedim. Kutu içeriğininde de, eksik olmaması hususuna dikkatlerini çektim. Sabah baktım, onlarda fiyatları 700 lü rakamlara çekmişler. Meğerse, o hafta olan yeni fiyat güncellemesini yapmamışlar. Tabii ucuz duran eski fiyatların tamamı değişmişti. Neyse, sanırım işletme sahibi Attilla BAL bey mesajıma cevap yazmış ve istediğim extra talepleri hemen tedarik edeceklerini ve kısa süre içerisinde de kargolanacağını beyan etti. Tabii bu arada, yeni fiyat güncellemesinden kaynaklanan 250 tl. yi geçkin bir rakam vardı ortada. Bu farkı ödemeyi yapabileceğimi jest olarak ben yaptım. Gelen cevap ise, '' Ürünlerinizi iyi günlerde kullanın. Her hangi bir borcunuz bulunmamaktadır ''

Ve kargom, istediğim tüm extralardan fazlasıyla konmuş olarak eksiksiz olarak sabahleyin saat 09.30 de elimdeydi.