Yeminle simdi gamyoncunun biri alicak bizi selektor atiyor her gecen
GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bunu bize söylemedin, sonuç umduğun gibi oldu mu?
Fakat yürüyüşün normaldi. Tecrübe buna mı denir?
Az önce Bülent ağabeyle telefonda konuşurken arkadan gelen ''balık var yavaşlaaaaaaaa!!! '' nidalarıyla kesildi telefon

Sanırım gidiş yolunda sırtı yapılıyor ve oltaya balık bindi

Haydi yolunuz açık olsun bakalım
Ne sıkletini ne türünü göremediğimiz balık, üst katta bulunan Kaptan İbrahim'e sesimizi ulaştıramayınca hiç ısınamadığım fakat Hamdi'ye sipariş edip getirttiğim odun gibi floruyu koparttı. Tekne gaz kesmeden yarım saniye önce düğümün 1 cm gerisinden koptu. Büyük olasılıkla düğümü sıkarken bu kısım ısınıp zayıflamış.
Ben boşta kalıp sabah suyunu (rakısını) içmek amacıyla sırtı çekmek isteyen Başar'ın oltasına 3 metre derinden gelen çok sevdiğim göbekten kırmalı dansöz Rapala Sliver silver'ı bağladım. (Hamdi stoktaki tüm renklerini ve her birinden kaç tane varsa ayır tamamını alıyorum.)
Koca Başar iki kez sarsıldı. Kamışına büyük bir aşkla sarıldı. Ama tekne boşa geç geçti ve fluora denen nalet koptu. Gidiş ve dönüşlerde teknenin kıçı türlü sahte salanlarla doluydu. Sahte salmanın ne olduğunu bilmeyenlere açıklama: sahte salma kokusuz ve sessiz demek. Muammer'in sahte ile işi pek olmadığından ikinci gün gerçeğinin saldı ve özür dedi. Ben atmadım ve yanımda tek bir sahte vardı o da balığa yem oldu, yarasın. Diğer sahteler solungaçlı canlıların yakınlarından geçmediklerinden ya da onlar bunları beğenmediğinden hiçbir şey olmadı.
Sonra Başar'a 24gr Hansen arrow verdim onunla hızlı giden bir motoryat yakaladı. 100-150 metre ip ile birlikte onu da kaybettik, tuzlu suyu bol olsun rahmetlinin. Ne yazık ki bir yıldır peşinde olduğum bu iyi levrek ve lüfer avcısı kaşıkları Cengiz Balıkçılık 3 hafta sonra geliyor abi demelerine rağmen bir türlü getiremiyor.
balık tutmaya değil bunlar göbek atmaya gitmiş, oh yandan 50... 60.. . 70... sabahlar olmasın be yaaaaaa
Lal mercanlar mercanlar mercanlar
Gırmızı köynek ağcanlar mercanlar
Gurbandır sana canlar mercanlar
Gidersen uğur ola mercanlar
Gül çimen yolun ola mercanlar
Menden başka seversen mercanlar
İki gözün kör ola mercanlar
Lal mercanlar mercanlar mercanlar
İkinci gün oda kapıları vurulmasına ve 40 dakika beklememize rağmen iki kişiyi otelde bıraktık. Birkaç kişi Banu mu Arzu mu neydi isimlerini hatırlamadığım arkadaşlarıyla buluşmak için gelmeyeceklerini söylemişlerdi. Bu iki arkadaşı da aynı tayfadan sandık, daha fazla beklemeyip gittik. O kişiler de onları dönüşte bulduğumuz zaman gelemediklerine pişman olmadıkları ve Ege otlarıyla rakı sofrasında pek mutlu oldukları için sorun olmadı.
İkinci gün çeşit fazlaydı. Cep herkülü 3-4 ahtapot kaçırdı. Bir arkadaş tekne yanına kadar bir ahtapotu getirdi fakat kepçe gecikince ahtapot sıkılıp kendini iğneden çıkarıp tüydü. Benim ahtapot Tekadamın kaldığım yerden devamıyla kovaya girdi.
Çok büyük olmasa da 12 trakonya çıktı. Buranın kocaman istavritleriyle arkadaşlar tanışıp memnun oldum dediler. Sonra bir iki iskorpit, minik köpek balığı, menekşe, vs mercan çeşitleri arasına girdiler.
İkinci sabah ben büyük iğne takacağım ufak tefeklerle uğraşacağıma gelmesinler demiştim. Fakat ilk sallandırdığım olta yine küçük iğneliydi. Üç şiddetli darbe sonrası sarmaya başladım, kalama balığa ipi verip, olta tekne atından diğer tarafa gitmeye başlayınca kalamayı biraz sıktım. Saltiga 6000 nin kolu zor dönüyordu, ve küçük iğne balığın büyük olasılıkla ağzını yırtıp olta boşaldı. Tek adama köstek koptu dedim ama kopmamış. Daha sonra 0.8 bedenli büyükçe iğneleri olan takımı indirdim. Arkadaşlar 400 gramlık karagözleri çekerken benim yemleri tırtıklayıp götürdüler lokma büyük olduğundan kimsenin ağzına iğne uymadı.
Nisan Mayıs buranın verimsiz döneminde sonuç fena değildi.
Sadece Senih, bundan sonra balık avına gusül abdesti almadan çıkmayacağını söyledi..Bence ilgisi yoktu ama bu son avlardan aldığı ders buydu.
Tekne sahibi İbrahim kaptan çok iyi bir av tur adamı çıktı. Sürekli bizleri gözleyip balık seyrekleşince toplayın oltaları diyerek yer değiştirdi. Kara sularımız dışına çıkardı ilk gün 21 noktaya yer değiştirdi. Herkes memnun kaldı.
Evliler evine köylüler köyüne döndü.
Biz burada yalnız kaldık.