Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balık Tutmakla Ilgili Gerçekler Ve Hayaller Mi?

kerems

Aktif Üye
Adı
kerem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
selamlar,

ekşi sözlük’te lrf başlığı altında aşağıdaki yazıyla ilgili görüşlerinizi çok meram ediyorum :) özellikle dikkat çekici kısımlarını direkt aşağıya yapıştırdım. tamamını okumak isterseniz burada lrf

siz ne düşünüyorsunuz?

————————

2-her videoyu izleyerek gaza gelmeyin

youtube ve facebook gibi platformlarda paylaşım yapan insanlardan etkilenerek
siz de gaza gelerek bir yığın malzeme alabilirsiniz. bu aşamadan sonra elinize yüklü miktarda fatura geldikten sonra ava gidip hiçbir halt elde edemeyince üstüne sırça parmağı kadar istavrit ve kaya balığı avlayınca neden böyle oldu deyip ilave olarak saçma sapan bir sürü sahte yemler de almayın. bu durum yine söylüyorum avlak yerinizi tanımadığınızdan kaynaklanıyor.av merasında palamut yoksa palamut neden kovalıyorsunuz? karadeniz de akya mı var?

3-sponsor ve reklamlar , süslü janjanlı yetişkin oyuncakları

hiçbir avda başarılı olamadınız.videolarda izlediğiniz iri palamutları , istavritleri, lüferleri levrekleri yakalayamadınız mı? üzülün çünkü bölgeniz müsait değil. sahte yem ve ekipman tanıtımını sponsorlar aracılığıyla yapan avcının tuzağına düştünüz yem satın alırken aslında kendinizi kancada buldunuz.bu avı yapan adamlara hiç dikkat etmediniz mi? çorabından donuna kadar balık firmalarının reklamları var.

4-netice
arkadaşlar. belirttiğim gibi ülkemizde akdenizde yaşıyorsanız ve el değmemiş güzel meralar biliyorsanız bu stil ava yönelin.ancak karadeniz için kesinlikle önermiyorum marmara geçiş bölgesi olduğundan her mevsim avı mümkün kılmakta. sadece istavrit tutacağım diye bu denli para yığmaya hiç gerek yok.ha illede yapacağım diyorsanız para bol bende diyorsanız umrumda değil tabiki. karadeniz ve marmara için kıyıdan jig ve kaşık ile aynı heyecanı alabilirsiniz.

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Olacagi buydu.

Malum youtube fenomenlerinin lrf takimlari ile tuttuklari kocamannnn baliklarin gazina gelip butun millet lrf ye sardi.

Sonra o videolardaki baliklar yerine kiytirik kayabaliklari disinda bisey vurmayinca, ekipman masrafi daglari asinca, herkes capariyle yemliyle baliklari bogarken eli bos eve donunce hepsi de vazgecti.

Ha balik var mi lrf de derseniz merasini bulursaniz deli balik var. Ama maalesef karadenizde akya yok :)

VY Canis Majoris

Aktif Üye
Adı
Gökay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Takım alacak kişilerin bu konuyu yüzde yüz okuması gerek . Sonuna kadar katılıyorum. Cumhur abiyle hoş sohbetimiz olur daha dün yazdığınız aynı şeyleri dile getirdim .

Karadenizde kesinlikle lrf tavsiye etmiyorum. Tabi bu benim kişisel görüşüm. Aynı dediginiz gibi bir gazla 2000 tl den fazla harcayıp kurduğum ekipmanı suan da 1500 lira gibi cüzi bir fiyata dağıtıyorum. Hemde ürünlerin yarısından çoğu suya dahi değmedi.

Neden karadenizde lrf tavsiye etmiyorum ?
- surekli yağış alan bir bölge ( orduluyum ordu icin konuşuyorum ) yağış aldıkça deniz doluyor attığınız mesafe zaten çok az uzaklıkta ve takimi koparmama sansiniz yok .
- biz bu bölgede balığı gerçek doğal yemlere alıştırmışız istavriti çapariye, levreği tekeye ve kurda , çinekop ailesini istavrite, eskinayi tekeye. Balıklar slikon bakmıyor bile
- ha tutanyokmu tabikide var ama ben tecrübe ettim gaza geldim denedim ve gördüğüm engelleri sayıyorum.

Belki bir başkası dener cok guzel verim alır bilemem ama ben tavsiye etmiyorum karadeniz icin ordu bölgesi icin konuşuyorum.

Spin yapılır mı? Sert dalgalara dayanabilen ağır sahtelerle sağlam sahtelerle kasıklarla yapılır.

vanweyden

Yeni Üye
Adı
Ugur Y
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Doğru olan maalesef Karadeniz’de akya olmadığıdır.
Lrf ile akya dışında kıyıdan
Karagöz,eşkina,levrek,istavrit,lüfer alınabilir.Ama gaza gelip servet dökmeye gerek yok.Tek yapmanız gereken meranızı bulmak ve kimseyle paylaşmamak

kerems

Aktif Üye
Adı
kerem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Doğru olan maalesef Karadeniz’de akya olmadığıdır.
Lrf ile akya dışında kıyıdan
Karagöz,eşkina,levrek,istavrit,lüfer alınabilir.Ama gaza gelip servet dökmeye gerek yok.Tek yapmanız gereken meranızı bulmak ve kimseyle paylaşmamak
uzun süredir anlamadığım bi şey var: merayı niye paylaşmıyoruz? popülasyon artıyor diye mi? öyleyse balığa yeni başlayan biri mera bulana kadar tüm deniz şeridini tarayacak mı demek oluyor?

vanweyden

Yeni Üye
Adı
Ugur Y
Kan Grubu
A Rh Pozitif
uzun süredir anlamadığım bi şey var: merayı niye paylaşmıyoruz? popülasyon artıyor diye mi? öyleyse balığa yeni başlayan biri mera bulana kadar tüm deniz şeridini tarayacak mı demek oluyor?
Ben paylaşmayı tercih etmiyorum.Kalabalık ve ses motivasyonumu bozuyor ve ava odaklanamıyorum.
Sahil şeritlerini taramak eğlenceli olabilir.