Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

balık zevkimi bitirdiler!

lufermania

Daimi Üye
Katılım
17 May 2013
Mesajlar
1,748
Tepkime puanı
1,684
Puanları
113
Yaş
43
Konum
İstanbul
Adı
Uğur
Sayın abim, arkadaşımız sahilde balık tutarken kendisine terbiyesizce davranıldığından bahsetmiş ya, bu gibi insanlar artık heryerde olduğu için buralarda da malesef varlar demek istedim. Trafikte burnunu önüne kırıp zorla yol almaya çalışan mı dersin, kuyrukta çaktırmadan önüne gecmeye çalışan uyanıklar mı dersin, ooo bir sürü daha saymakla bitmez.
Tabiki genelleme yapmak çok doğru değil esasında, ama heryer görgüsüz, önce ben diyen insanlar doldu malesef. Yardım etmek şurada dursun, soru soranı dövecekler neredeyse.
Acemi birliğinde iken Izmirde idim. Askeri hastaneye gidecek olmuştum bir seferinde. Orada bir teyzeye sordum nasıl giderim diye, kadın bana bende senden bir durak sonra iniyorum aslında ama ben de seninle iner gosteririm yerini dedi, gerek yok ben bulurum sonrasını desemde kadıncağız görev gibi illaha ki yaptı bunu. Yani insanın içi düzgün olacak önce, gerisi zaten düzgündür.

Ya da başka bir örnek verecek olursam en basiti gece olunca televizyonun sesi alta ya da üste gitmesin çok diye kısarım biraz. Üstümüzde oturan gorgusuzler haftasonu misafirleri gelince saat 1-2 olmuş son ses kahkaha ata ata bağıra bağıra konuşurlar. Yani kimsenin kimseye saygısı kalmamış artık.
 

coner

Daimi Üye
Katılım
29 Eki 2014
Mesajlar
7,550
Tepkime puanı
14,488
Puanları
113
Yaş
68
Konum
istanbul/Üsküdar/Tuzla
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
İstanbul un kültür seviyesi zaten yerlerde.

Ben cümleden rahatsız oldum.Mukaddes bir şehir olan istanbulun ve bu şehirde doğanların kültür seviyesi konusu.
 

coner

Daimi Üye
Katılım
29 Eki 2014
Mesajlar
7,550
Tepkime puanı
14,488
Puanları
113
Yaş
68
Konum
istanbul/Üsküdar/Tuzla
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
İstanbulda yaşamak onu hor görmek değil,tarihi,doğal güzellikleri ve kültürü ile onu anlamaktır.
 

lufermania

Daimi Üye
Katılım
17 May 2013
Mesajlar
1,748
Tepkime puanı
1,684
Puanları
113
Yaş
43
Konum
İstanbul
Adı
Uğur
Eşref bey,
Kullanmış olduğum bazı kelimelerden rahatsız olduğunuzu görüyorum, böyle bir keyifsizlik yarattıysam sizden özür dilerim. Benim söylediğim şey her geçen gün daha da kötüye gittiği, benim Istanbul 'a bir laf söylemem zaten mümkün değil, ben onu yaşarken kirletenlere serzenişte bulundum. İstanbul' a bırakılan kültür mirası zaten tartışılamaz bir boyutta. Ben kültür seviyesi giderek düşüyor derken, insanların giderek bencilleştiğini ve yozlaştığını dile getirmek istedim. Aile terbiyesi dediğimiz, görgü kuralları ve insanlara saygılı olmak gibi ebeveynlerimizin bize öğrettiği şeyler de insanın kültürünün bir parçasıdır ve bu giderek insanlarda azalmaya başladı. Yoksa tabi ki herkes böyle diye bir genelleme yapamam, fakat her geçen gün durum daha da kötüye gidiyor.
Yoksa neden ben İstanbul un sokaklarında top oynayarak büyüdüğüm halde, şimdi ben de dahil olmak üzere birçoğumuz çocuğumuzu sokağa göndermek istemiyoruz.
Neden burada bir kişi Galata Köprüsünde balık tutmakla ilgili şikayetini dile getirdiğinde, burada büyük bir çoğunluk oraya gitmeyi yıllar önce bıraktığını dile getiriyor.
Konuyu açan bayan arkadaşımız neden bu kadar rahatsız olmuş da burada bu rahatsızlığını dile getiriyor.
Benim söylemeye çalıştığım bu idi fakat siz beni yanlış anladınız, dediğim gibi yoksa bu Kültür Başkenti Şehr- i İstanbul a kötü bir laf söylemem haddime değildir.
Esen kalın, saygılarımla.
 

cgrtan

Yeni Üye
Katılım
18 May 2012
Mesajlar
20
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Yaş
42
Konum
Tekirdağ
Adı
Çağrı TAN
Çok fazla yazmıyorum bu forumda. Ancak İstanbul ile ilgili konuşmalar olunca dayanamadım. 10 yılımı Beşiktaş da geçirdim. Sabancı Anadolu Lisesinin arkasında oturuyordum. 1 yılda Hisarüstündeydim. 11 yılda hiç alışamadım bu şehire. Sevemedim bir türlü. Nasıl sevebilirdimki? Hakan pastanesinin önündeki ışıklarda karşıdan karşıya geçerken kendimi savaşır gibi hissediyordum:)

17 milyon nüfus ve 5343 km2 lik bir bir şehir İstanbul. Metre kareye 3.17 kişi düşüyor. Bu hesabı yaparken çok şaşırdım. Her çeşit insan var. Mümkün mertebe hobinizden vazgeçmeyiniz. Son bir kaç yıldır memleketimdeyim. Buradada farklı sıkıntılar var. Biz ava kalabalık gidiyoruz. Ekip olarak gidince sıkıntı olmuyor. Son zamanlarda İstanbuldan tanımadığımız misafirlerimizde geliyor meralarımıza. Çay içip sohbet ediyoruz. Bazen onlar balık alıyor bazen biz. Deniz bu kime ne zaman güler bilinmiyor. Yeterki insanlar bunun bilincinde olsun. Bize denk gelen misafirlerimiz hep sohbetkar hep ılımlıydı. Velhasılkelam açgözlülük insanın gözünü karartıyor ve hoşgörüyü bitiriyor.

Çok uzattım son olarak arada Beşiktaşa gelirim Çakmakta kahvaltıya. Ne hikmetse bir tek oradan kopamadım koca İstanbulda:p
 

paramedicselcuk

Aktif Üye
Katılım
27 Nis 2014
Mesajlar
113
Tepkime puanı
59
Puanları
28
Yaş
42
Konum
Çanakkale
İstanbulda balik tutmakmi ? Hayal !! Eminönünde adamlar nöbetleşe yer teslimi yapiyorlar. En iyi yerler hep onlarda senin ordan veya yakinindan olta atma sansin dahi yok. Onu da geçtim ailenle gitmen bile neredeyse imkansiz. Ellerinde bira şişeleri küfürlü muhabbetler. Ben erkek olarak utaniyorum kaldiki bir bayan için orda durmak neredeyse imkansiz. Tiplere bakiyorsun hepsi piskobat. Adamin tek gecim kaynagi yada iki bira parasi icin aksamdan sabaha kadar orda kaybedecek birseyi yok. Imkan olacak hepsini toplayip denizin dibine atacaksin. O kadar da nefret ediyorum. Arkadasinda soyledigi uzere orasi benim burasi onun diye diye koprunun ayagina kadar geliyorsun. Halbuki yani boş ama bahanesi hazır. Arkadaşım gelecek. Seninde arkadaşınında diyip allah ne verdiyse dalip oltayı sokacaksin bir yerine. Çok sinirlendim kusura bakmayin. Amaa bu haysiyetsizler daha fazlasini hak ediyor.
 

paramedicselcuk

Aktif Üye
Katılım
27 Nis 2014
Mesajlar
113
Tepkime puanı
59
Puanları
28
Yaş
42
Konum
Çanakkale
Bu durum sadece İstanbulda karsilasilan bir durum degil. Türkiyenin her neresinde bunu yapan eden varsa Allahindan bulsun. O kiyilar limanlar kimsenin babasinin mali degil. Insan gibi 2 olta at tut baligini defol git. 10 tane olta serer küçük büyük demez hepsini toplar. Sorsan ya satiyordur yada eşe dosta dagitiyordur. Bogaziniza dursun. Haram zikkim olsun.
 

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Katılım
16 Eki 2014
Mesajlar
1,220
Tepkime puanı
735
Puanları
113
Konum
Çorum
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Tatli suda da benzer durumlar oluyor malesef.
Yer meselesi olmasa da kafalarına göre burada ne işiniz var diyenler falan oluyordu. Ben de ruhsatlı av tüfeğiyle gezmeye başladım hem de bazen yaban domuzu falan çıkıyor lazım oluyor diye ;)

Şimdi kimsecikler selam bile vermiyor ;)
 

Farti

Yeni Üye
Katılım
23 Ocak 2015
Mesajlar
25
Tepkime puanı
11
Puanları
3
Yaş
37
Konum
Antalya
Adı
Fatih
Önceden istanbuldaydık fakat hiç balık tutmadım diyebilirim fakat şunu biliyorum yazlığımız var kumlada hepimiz içiçe olta sallarız ve ben bundan nefret ederim boşluk bir yer bulmaya çalışırım ama nafile mecburen atarız öyle insanlar varki aceminin acemisi bir keresinde çapari atıyoruz akşam olmuş adamın teki kurşunu iyi bağlamamış sen hızlı atıyım derken kurşun havada olduğu yerde tekrardan betona düştü neyseki kimseye zarar gelmedi. Şu anda antalyadayım öyle insanlar varki adam denizi babasının tapulu malıymış gibi kullanıyor buraya ilk ben geldim diyor birde ben genel olarak uzak duruyorum fakat hep denk geliyor birde oltasını atıp bırakıp sigara içmeye giden var misine dolanmış kaç kişiye birden o yüzden bence sırf bundan dolayı bırakmamak lazım bu işi zevk için yapıyoruz her zaman balık için değil.

İllaki balık tutulcak fakat bu tarz insanlara ayak uydurmamak lazım veya bırakmamak lazım bende bir kaç kez bir daha atmıyacağım demiştim fakat yinede insan bırakamıyor heleki oltanın ucuna birde balık olunca.;)
 

göcen

Aktif Üye
Katılım
6 Ara 2014
Mesajlar
225
Tepkime puanı
267
Puanları
63
Yaş
43
Konum
Edirne
Adı
akın tiryakiler
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yahu ben istanbulda yaşarken de anlam veremezdim köprüdekilere. Hep pis balık gözüyle bakardım tutulan balığa. Kavgası gürültüsü ayrı. Allah istanbulda yaşayan arkadaşlara sabır sebat versin. Olcak iş değil.

Keşke herkesin imkanı olsa da insandan uzak Allaha yakın yerde balık tutabilse. Sarozun gözünü seveyim balık vermiyor belki ama zevki çok başka. Aralık ayında kumsalda iki saat uyuduğumu bilirim. Ne kalk diyen oldu ne napıyosun diyen. Köprüdeki bazı insanlardan buranın köpekleri bile iyi. Hayvan azına almış sülünezi ben uyanıncaya kadar beklemiş başımda. Kalktım bakıyor, şöyle ye der gibi kafamı salladım da yedi.

Umalım da daha kötü olmasın.