Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Berkley Gulp 5cm Için Hırsız Iğne Gereksinimi

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tammdır kardeşim ben mırmır ve Lidaki için aldım verimli olur diye düşünyrm
Ben yazları Çanakkale'de avlanıyorum. Gulp ile dipten aldığım babacan zargana dışında pek bir skor üretemedim. Lidaki ve mırmırları isome pembe ve kırmızı ile aldım genelde.

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
ben 4 rengini aldım ama daha kullanmak kısmet olmadı. Özellikle turuncu ve pembeden umutluyum. Hem renk tonları güzel hem de çok esnek olmaları hoşuma gitti. İlk çıkan serinin kokusu çok ağırdı. Sonradan aldığım beyaz ve pembe o kadar kötü kokmuyor. Paketten çıkartıp bir sure bölmeli kutuda dışarda güneş görmeyecek şekilde saklarsanız kokusu hafifliyor.
Evet turuncu ve pembe bana da iş yapar gibi geliyor. Bakalım şu sezon açılsa da artık güzel avlar yapmaya başlasak.

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben yazları Çanakkale'de avlanıyorum. Gulp ile dipten aldığım babacan zargana dışında pek bir skor üretemedim. Lidaki ve mırmırları isome pembe ve kırmızı ile aldım genelde.
Gulp 5cm ile yaptığınız herhangi bir avda bu silikonun takılıp kopmadığı sürece ve çok fazla ısırılıp zarar görmediği sürece tek bi tanesi için kullanım süresi ne kadar olur kardeşim.mesela kumluk bi zeminde sadece mırmır için kullandığımızı düşünürsek kullanım süresi ne kadar geçerli olur?

Hedo

Aktif Üye
Adı
Bahadır
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Gulp 5cm ile yaptığınız herhangi bir avda bu silikonun takılıp kopmadığı sürece ve çok fazla ısırılıp zarar görmediği sürece tek bi tanesi için kullanım süresi ne kadar olur kardeşim.mesela kumluk bi zeminde sadece mırmır için kullandığımızı düşünürsek kullanım süresi ne kadar geçerli olur?
Gulp u kopmadığı sürece defalarca kullanabilirsiniz. İşiniz bitti takımı topladınız, gulp hala sağlam ise diğerlerinin yanına solüsyonun içine koyun. Bir sonraki avda kullanın. Ben hep böyle yaptım bir sorun olmadı. Mırmır da almışlığı var defalarca.

Adı
Ergun GEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Denemekte fayda var.5cm silikonun ikiye bölmek aksiyonu azaltırmı kardeşim yem kaybını da önlemek adına fayda sağlar mı?sağol.
5 cm lik silikon ikiye bölünmez.. Ancak 10 cm ve üzeri olan Berkley Gulp, İsome gibi silikonları ikiye bölerek kullanabilirsiniz. 5 Cm lik gulp da hırsız iğne kullanımı avınızın daha başarılı geçmesini sağlayacaktır. 5 cm lik silikona hırsız iğne taktın diye küçük balık alırsın diye bir şey söz konusu değil. Balık yeme kuyruktan saldırdı. ve yemi alamadı. Sonuç silikonun parçalandı. Örnek isparoz gibi balıklar yeme kuyruktan saldırdıkları için eğer hırsız kullanmadı isen hem balıktan hem de silikondan olursun. Hırsız kullanmakta ki amaç silikon kayıplarını en aza indirmek ve balığı kaçırmamak. Zaten yakaladığınız balık limit altı ise onu geldiği yere geri göndermemiz gerekir. Rastgele..

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
5 cm lik silikon ikiye bölünmez.. Ancak 10 cm ve üzeri olan Berkley Gulp, İsome gibi silikonları ikiye bölerek kullanabilirsiniz. 5 Cm lik gulp da hırsız iğne kullanımı avınızın daha başarılı geçmesini sağlayacaktır. 5 cm lik silikona hırsız iğne taktın diye küçük balık alırsın diye bir şey söz konusu değil. Balık yeme kuyruktan saldırdı. ve yemi alamadı. Sonuç silikonun parçalandı. Örnek isparoz gibi balıklar yeme kuyruktan saldırdıkları için eğer hırsız kullanmadı isen hem balıktan hem de silikondan olursun. Hırsız kullanmakta ki amaç silikon kayıplarını en aza indirmek ve balığı kaçırmamak. Zaten yakaladığınız balık limit altı ise onu geldiği yere geri göndermemiz gerekir. Rastgele..
5cm lik silikonu ortadan ikiye değilde uzunlamasına bölüyorlar.

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ok. O şekilde hiç kullanmadım. Kokulu silikonlarda şimdiye kadar Gulp ve İsome kullandım...
5cm silikonla hırsızın aynı boyda olması şartmı veya azda olsa üstünde veya altına sarksa bi sıkıntı yaratırmı ideal olanı hangisidir

Blackhawk

Aktif Üye
Adı
Yasin Arslan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
5cm silikonla hırsızın aynı boyda olması şartmı veya azda olsa üstünde veya altına sarksa bi sıkıntı yaratırmı ideal olanı hangisidir
Kullandığımız jighead diyelim ki no:8 iğne hırsızında aynı numara olması bi sıkıntı yaratırmı bu tip iğnelerle Lidaki ve mırmır alma şansım varmı?teşekkrlr.

Adı
Ergun GEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kullandığımız jighead diyelim ki no:8 iğne hırsızında aynı numara olması bi sıkıntı yaratırmı bu tip iğnelerle Lidaki ve mırmır alma şansım varmı?teşekkrlr.
Benim hırsızda kullandığım iğne Owner Chınu W/Eye 4 numara (kodu 50355) delikli iğne. Bunu nasıl bağlıyorum. 0,08 veya 0,10 mm elimde bulunan ip misinadan 20-25 cm kesiyorum. Kestiğim bu misinayı ikiye katlayarak iğnenin deliğinden geçirip iğnemi bağlıyorum. Sonrada 1 adet stoper takıyorum.
Hırsız iğne bağlama işi tamamlandığında iğnenin palasından sonra ip misina 2,5- 3 cm gibi kalmalı ki verim alabilesin. Av esnasında da silikonu iğneye taktıktan sonra hırsız iğneyi jighead'in iğnesine takıp stoperi sıkıyorum. Daha sonra da hırsız iğneyi silikonun kuyruğundan sokup ucunu az biraz dışarı çıkarıyorum. Hırsız iğne bağlamaya örnek olarak youtube da linkini verdiğim Suat ERBAY' a ait videoyu izleyebilirsin.