Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boğaz için kamış tavsiyesi (Makine: Shimano Ultegra 10000 XSC)

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Fincan olayı çok ilginç geldi. Ben Erim ya da hassasiyet farkı olur diye düşünüyordum.

Hocam bu makineyi ben çok duydum lakin Turkiyeye bir türlü getiren olmadı
kamis ise zaten yurt dışı siparisi epey zor oluyor

Oktay34

Üye
Merhaba,

Bütçeniz eğer uygun ise size kendi kullandığım ürünleri tavsiye edebilirim.

Kamış : Vega Potenza Supercore 4.20. 100-270 atabiliyor. Bugün ilk defa 220 denedim. Bu ağırlığıda 100 gram atar gibi sorunsuz ortadan esnemeden attı. 100 gramı da 220 gramı da kendinizi kasmadan uzaklara atabilirsiniz.

Makine : Shimano Power Aero Fliegen TD. Boğaz için biçilmiş kaftan. 570 gram agırlığı var. 3.4 devir. 1 turda 81cm topluyor. Japon malı. 220 gram + sağa basan kuvvetli akıntı + balığı hiç zorlanmadan yormadan çekebiliyor.

Sitede ürün yorumlarını bulabilirsiniz, Ayrıca internette fiyatları var. Makineyi yurt dışından almanızı tavsiye ederim. Daha ucuza mal edersiniz. 1 kere alın , ömür boyu kullanın.
Cok teşekkürler tavsiye için ama bütçem o düzeyde değil malesef. Takımınız çok güzel görünüyor iyi günlerde kullanın.

Oktay34

Üye
3 parca olan 5cm daha kısaymış taşımada pek farketmez. Hassasiyeti nasıldır acaba yerine gore çaparide atar mı?

ottoman

Aktif Üye
Adı
ibrahim
arkadaşım makinede acele etmişsin gibi geldi bana
boğazda çok yorar seni 200 gram kurşunlarla; aynı fiyata yada biraz daha üste verip jig makine işini çok iyi görürdü biomaster 8000 lik gibi kamış seçimlerini yazmışsın ama bütçene göre tabi ...tavsiyem bu bütçeye olmaz.belli bi müddet kullandıktan sonra boğazın akıntılarında ve sert havalarda bu takımla çok zorlanacağın..

Oktay34

Üye
arkadaşım makinede acele etmişsin gibi geldi bana
boğazda çok yorar seni 200 gram kurşunlarla; aynı fiyata yada biraz daha üste verip jig makine işini çok iyi görürdü biomaster 8000 lik gibi kamış seçimlerini yazmışsın ama bütçene göre tabi ...tavsiyem bu bütçeye olmaz.belli bi müddet kullandıktan sonra boğazın akıntılarında ve sert havalarda bu takımla çok zorlanacağın..
Öncelikle beni düşünerek yorum yaptiğınız için teşekkürler:)
Makine hediye olarak geldi, bende kendimce beğendim ancak tabi kasteddiğiniz makineler kadar üst düzey yada uygun değildir. Dediğim gibi çok tecrübeli değilim, tecrübe arttıkça takım iyileşecektir.
Şuan max 300lira gibi bir bütçe var kafamda kamış için.

ottoman

Aktif Üye
Adı
ibrahim
çok doğru.. umarım kurduğunuz ya da kurmaya çalıştığınız takım güzel sonuçlar verir.

Oktay34

Üye
Salina ve Trio Rex parçalı(veya teleskopik mi olmalı?) arasında kararsızım. İkisini de kullanmış ve bu daha uygundur diyebilecek biri var mı?

ottoman

Aktif Üye
Adı
ibrahim
ikisinide kullanmadım ama boğaz için parçalı kullan.. ben parçalı kullanıyorum her bakımdan ideal...