Takım ve av hakkında pek bir bilgi yazmamışım onu farkettim..
Çinekop çaparisi ve 250-300gr kurşunla çalışılan bir av. Tekne devamlı akışta bırakılıyor, derinlik 30 ila 60 metre arası, balık genellikle en dipte ara sıra 1-2 metre yukarıya çıkıyor, turuncu renk fena iş yapıyor ancak belli bir süre sonra köstekler kopuyor, tüyler ısırılmaktan parçalanıyor, bana çok keyif vermedi, balık çok fazla renk seçmediğinden ben sevgili Evren Tamer in hediye ettiği kısa köstekli boncuklu çaparilerden taktım daha sonra ve avın sonuna kadar ne köstek fire verdim, ne de karışma yaşadım, bunda etkili olan ayrıca kurşunun ucuna da eklediğim fırdöndüydü.. Bizim şansımız kaptandı diyebilirim, burda balık yok der demez istediğim noktalara anında gitti, hiç yok demedi.. Sağolsun çok iyi bir arkadaş kendisi.. Ayrıca balık bulucusu da vardı bu sayede hem derinliği kontrol edebildik hem de balık durumunu.. Avdan anlatabileceğim enstantaneler, arada denk gelen çapariyi sağa sola sürükleyen iri balıklar denk geldi ama sonuç hep hüsrandı hiç alamadım.. İp misina kullandığım için balıkları tek tek sayabiliyordum, 5 balık çekerken olta birden boşaldı ve 5 köstek eksik geldi olta bu da ilginç bir anı oldu benim için.. Başlarda 200gr Kurşunu dibe inmeyen Osman'ı tercih eden palamutlara ise değinmek istemiyorum