Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu sahne ile karşılaşan oldu mu ?

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Şimdi kendime hayret ettim :)
Spigola-mangia-topo.jpg

yuvarlak içine aldığım yeri balığın kafası, okla gösterdiğim yeri gözü olarak algıladım, (bu yüzden mersin dedim :) ) yüzgeçlere bakınca jeton düştü :D

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Fare levreğin-Tatlı su turna'nın ve yayın balığının en sevdiği yiyeceklerdendir,:)
Etleri belkide bundan dolayı lezzetli!:ckskc:

bende tekne varken çatladıkapı açıklarında gemilerin arasında adalardan gelip avlanan yaşlı bir ermeni balıkçı vardı,
devamlı Levreğe takılırdı, tekneyle yanaştığında yemi söylemez oltasında balık varsa çekmez, yanından tekne ayrıldığında balığı kayığa alırdı,
bende hep merak ederdim levreği ne ile avladığını ,
o senelerde Beyazıtta meydanda pazar günleri açık Polanya bit pazarı kurulurdu oradan Ruslardan kuvvetli uzağı çok net gösteren askeri dürbün aldım, sırf yaşlı balıkçının ne yem kullandığını görmek için , birgün balıkta dürbünden ufak-ufak pembemsi birşeyler taktığını gördüm ve hızlıca yanına yaklaştım
oda şaşırdı , yemi gördüm fare yavrusu takıyordu! bundan sonra arkadaş olduk, çatladıkapı balıkçılar kahvesinde buluşurduk muhabbet ederdik,
yaşlı balıkçı fare yavrusu için evinde fare beslermiş meğersem, bende ona söz vermiştim bu durumu kimseye söylemeyeceğime, şimdi rahmeti olmuştur belkide, sağsa'da kulakları çınlasın. Böyle bir anı'da yaşamıştım onuda ilk sizlerle paylaşıyorum.

Çok şükür şimdiye kadar yakaladığım fare sever balıkların içinde hiç fareye rastlamadım, önceden yediyse onuda bilemem,
fare sever balık yakaladığımda'da yakaladığım yerde öldükten sonra karnını yarar bakarım.

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Levreklerin fare yediğini biliyordum ama beynimde hiç resmetmemiştim.Bu resmi görünce bir daha levrek avına nasıl çıkarım kara kara düşünmeye başladım ...:koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:

korayb3406

Daimi Üye
Adı
KORAY B.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bin bir zahmetle balığa gidiyoruz. Ömrümüzde 1 kez trofe gelecek ve evde balığı ayıklarken çoluk çocuk ve hanım yanı başınızda sizi izlerken bir bakacaksınız balığın içinden lağım faresi çıkacak. Bence o günden sonra o eve bir daha ne balık girer, ne de siz balığa gidebilirsiniz. Balığı eve götürmeden temizleyin. ;) :D

B

BS Okuru

Misafir
Yeni Zellanda da ALABALIK avlayan fly balıkçıları da silikon fare sahtesi kullanıyordu bir belgeselde görmüştüm ilk başta hiç ihtimal vermedim ama belgeselin ilerleyen yerlerinde alabalıkların küçük fındık farelerini avladığını görünce şok olmuştum.. :D demek ki predatorlerin et ayrımına gerek duymadığı gerçeğini yıllardır göz ardı etmişim.. :D

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bizim Ayvalık'ta yaşadığımız senelerde çokça gördüğümüz bir durumdu bu. Haa ben kendim fare ile yakalamadım, yem olarak fare kullanılarak yakalandığını da görmedim ama yakalandığında içinden fare çıkan levrek görmüşlüğüm var. O zamanlar ortaokul yıllarım olduğundan çocuk aklımla pek iğrendiğimi hatırlamıyorum açıkçası.

Deniz kıyısında olan mezbahanın atıkları, özellikle kan vs. gibi sıvılar denize akıtılırdı ve oralardan levrek eksik olmazdı. Mezbaha civarında farelerin cirit attığının da görürdük. Belki de arada denize düşen fareleri lüpletiyordu koca koca levrekler :)

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu fare meselesi zamanla levreklerin kefal statüsüne gelmesine sebep olsun istemem. Malum kefal denilince akla hemen lağım bölgesinde yemlendikleri geliyor.

2-3 sene evvel bi tatil köyünde komik bir anım olmuştu.

yemek sırasına girdik ızgara bölümünde balıklar pişiyor baya da rağbet var önümdeki adam oooo balık varmış dedi doldurdu tabağını sonra pişiriciye sordu bilader ne balığı bunlar pişirici: kefal abi deyince Adamın tabağı boşaltma hızını görmeliydiniz şu sözle beraber "hade len kefal de yenirmi "..biiip.." " ama ben pişenlerden bi kaç tane aldım iri istavrit boyutlarında balıklardı çok da beğenmiştim açıkçası bende o zamana kadar kefal hiç yememiştim.

tabi avlanıldığı bölge önemli gibime geliyor her bölgedeki her kefal sıkıntılı değildir bence...