Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu sahne ile karşılaşan oldu mu ?

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bu fare meselesi zamanla levreklerin kefal statüsüne gelmesine sebep olsun istemem. Malum kefal denilince akla hemen lağım bölgesinde yemlendikleri geliyor.

2-3 sene evvel bi tatil köyünde komik bir anım olmuştu.

yemek sırasına girdik ızgara bölümünde balıklar pişiyor baya da rağbet var önümdeki adam oooo balık varmış dedi doldurdu tabağını sonra pişiriciye sordu bilader ne balığı bunlar pişirici: kefal abi deyince Adamın tabağı boşaltma hızını görmeliydiniz şu sözle beraber "hade len kefal de yenirmi "..biiip.." " ama ben pişenlerden bi kaç tane aldım iri istavrit boyutlarında balıklardı çok da beğenmiştim açıkçası bende o zamana kadar kefal hiç yememiştim.

tabi avlanıldığı bölge önemli gibime geliyor her bölgedeki her kefal sıkıntılı değildir bence...
O mantıkla o abinin aç kalması lazım. Yediğimiz tüm ürünlerde gübrelerle büyüor. Hatta en makbulu en doğal olan gübreler. Her bünye besenmek için aldığı her şeyi dönüştürüyor. Çekinmeye gerek yok. Fare yiyen levrekte eminim çok lezzetlidir. Yeter ki fareyi içinde böyle görmeyelim :ckkmk::acpsnr:

Mehmet Fatih

Daimi Üye
Adı
Mehmet Fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Karın bölgesini keser atarım onun dışında sorun yok.kendi pisliğini yiyen hayvanlardan tezek içinde yüzen hayvanlardan her türlü 250 kat temizdir.Sularımız sürekli 25-30 derece olsa eyvallah bakteri pislik olur deriz ama yazın dahi buz gibi Ege sularında Babam çıksa affetmem o denizden :)

Cevat Göven

Daimi Üye
Adı
cevat göven
Fare levreğin-Tatlı su turna'nın ve yayın balığının en sevdiği yiyeceklerdendir,:)
Etleri belkide bundan dolayı lezzetli!:ckskc:

bende tekne varken çatladıkapı açıklarında gemilerin arasında adalardan gelip avlanan yaşlı bir ermeni balıkçı vardı,
devamlı Levreğe takılırdı, tekneyle yanaştığında yemi söylemez oltasında balık varsa çekmez, yanından tekne ayrıldığında balığı kayığa alırdı,
bende hep merak ederdim levreği ne ile avladığını ,
o senelerde Beyazıtta meydanda pazar günleri açık Polanya bit pazarı kurulurdu oradan Ruslardan kuvvetli uzağı çok net gösteren askeri dürbün aldım, sırf yaşlı balıkçının ne yem kullandığını görmek için , birgün balıkta dürbünden ufak-ufak pembemsi birşeyler taktığını gördüm ve hızlıca yanına yaklaştım
oda şaşırdı , yemi gördüm fare yavrusu takıyordu! bundan sonra arkadaş olduk, çatladıkapı balıkçılar kahvesinde buluşurduk muhabbet ederdik,
yaşlı balıkçı fare yavrusu için evinde fare beslermiş meğersem, bende ona söz vermiştim bu durumu kimseye söylemeyeceğime, şimdi rahmeti olmuştur belkide, sağsa'da kulakları çınlasın. Böyle bir anı'da yaşamıştım onuda ilk sizlerle paylaşıyorum.

Çok şükür şimdiye kadar yakaladığım fare sever balıkların içinde hiç fareye rastlamadım, önceden yediyse onuda bilemem,
fare sever balık yakaladığımda'da yakaladığım yerde öldükten sonra karnını yarar bakarım.
1990 2005 yılları arasında her yıl 1 ay erdek ocaklarda tatil yapar balık avlardım bir gün ocaklardan dolmuşla erdek limanına gittim acaba balık çıkıyormu deye 3-5 kişi gurup olta atıyorlardı biri kafada yerinde biriki birşeyler tutmuş diğerleride onun yanında kümelenmişler muhabbet gırla heh dedim içimden bu ihtiyar usta nerdenmi öyle düşündüm hem kafa iyi hemde kovada balık var,neyse yem avcunun içinde nezaman yemi taktı anlayamadım iskeleden minik bişey aşağıya hızla uçtu fare gibi derken meğerse adam küçük fındık faresi takıyormuş hem sövdüm hemde oradan ayrıldım daha sonra muhabbet esnasında bunu anlattım ozaman öğrendim ki levreğin sevdiği menüymüş