Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bursa'da en güzel deniz avcılığı hangi bölgede yapılır?

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
sadece bursa yamı her yerde ...........
Haklısın abi :( Bir imza kampanyası ile zıpkın avcılığına kıyıları kapatmak gerekiyor ciddi ciddi kafa yorduğum bir mesele bu.. En yakın mesafe 100 metre olmalı, ya da belli dönemler zıpkın avcılığı yasaklanmalı.. Özellikle yumurta zamanında çok büyük katliamlar yapılıyor... Limite uyan da hemen hemen hiç yok gibi, çoğu da zaten satıyor balığı.. Amatör avcılığa en ufak bir katkıları yok.. Profesyonel olarak değerlendirilmesi gereken bir branş, hatta ehliyet ile izin verilmeli, temel bir eğitim zorunlu olmalı...

gelberi

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar Bursa'ya hafta sonları gezmeye gidiyorum. Oradan mudanya sahiline bir uğruyorum. Mudanya veya güzelyalı taraflarına otobüs ile kendi imkanlarımla gidiyorum. Sahte ile veya yemli takım ile dişli ne taraftan alabilirim. Nereyi önerirsiniz ve takım hakkında bilgi verirseniz özel mesaj olarak çok sevinirim duacınız olurum :) rasgele

selcukezer

Daimi Üye
Adı
selçuk ezer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar Bursa'ya hafta sonları gezmeye gidiyorum. Oradan mudanya sahiline bir uğruyorum. Mudanya veya güzelyalı taraflarına otobüs ile kendi imkanlarımla gidiyorum. Sahte ile veya yemli takım ile dişli ne taraftan alabilirim. Nereyi önerirsiniz ve takım hakkında bilgi verirseniz özel mesaj olarak çok sevinirim duacınız olurum :) rasgele
güzelyalı dolgualanına git sabah ve akşam suyunda kaşık at lüfere çinekopa

GyotiNe

Yeni Üye
Adı
Fatih Meriçli
Bir hafta önce karacabey/ yeniköy limanından 15 civarı eşkina aldım boyutlarıda ortalama 500 gr ile 1000 gr arası değişiyor havaların biraz daha soğuması ile biraz daha iyi balık alınabilir.

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Süleyman Vedal Kahramanoğlu
Bir hafta önce karacabey/ yeniköy limanından 15 civarı eşkina aldım boyutlarıda ortalama 500 gr ile 1000 gr arası değişiyor havaların biraz daha soğuması ile biraz daha iyi balık alınabilir.
Fatih merhaba,

Bu avı tek başına yaptıysan biz amatörler için belirtilen 5 kg. limitini aşmışsın demektir, sanırım farkında değilsin ya da uymakla yükümlü olduğumuz sirkülerden haberin yok ;)

Bu linke https://www.baliksevdam.com/forum/3...uzenleyen-teblig-tebligno-2012-66-a-6679.html bir göz atmanı tavsiye edeceğim ve bu sirkülere göre av yapmanı rica edeceğim ;)

Her zaman rast gelsin...

GyotiNe

Yeni Üye
Adı
Fatih Meriçli
Fatih merhaba,

Bu avı tek başına yaptıysan biz amatörler için belirtilen 5 kg. limitini aşmışsın demektir, sanırım farkında değilsin ya da uymakla yükümlü olduğumuz sirkülerden haberin yok ;)

Bu linke https://www.baliksevdam.com/forum/3...uzenleyen-teblig-tebligno-2012-66-a-6679.html bir göz atmanı tavsiye edeceğim ve bu sirkülere göre av yapmanı rica edeceğim ;)

Her zaman rast gelsin...
tavsiyeler ve uyarılar için teşekkürler

bodokan

Yeni Üye
Adı
Oktay VARDAR
İki hafta önce gün doğumuna yakın, Karacabey boğazı kamberçeşme mevkiinde idik! Bir avlak yeri ancak bu kadar sessiz ve güzel olabilir. Kaçırdıklarımı anlatsam sayfalar yetmez. :) Yakaladığım ise henüz yok. Kıyıdan deniz balıkcılığını da öğreneceğiz inşallah.

-Bu gece mudanya taraflarına sahte ile avlanmaya gitmek istiyorum. Kıyıdan nokta söyleyebilecek var mı?

Dipnot: Selçuk kardeşim, "Güzelyalı dolgualanı" diye bahsettiğin yer, marina ve sahil güvenliğin olduğu yermidir? Tşk.ler

bodokan

Yeni Üye
Adı
Oktay VARDAR
Hayır Güzelyalı dolgu alanı eski tabiriyle Siemens yeni adıyla yazaki fabrikasının altındaki balıkçı lokantalarının olduğu bölge. Mudanya'ya ilk girişteki üst geçitin ordan girip sağa Güzelyalı tarafına doru devam ettiğinde kapalı Pazar'ın olduğu mevkide karşına çıkar balıkçı lokantaları var sıralı şekilde.
Teşekkür ederim.

-C.tesi sabaha karşı (gün doğumundan önce) Mudanya marina'nın yan tarafındaki kayalık bölgede şiddetli rüzgar ve dalgalara rağmen at- çek yaptık. Sehven arkadaşın oltaya zargana geldi. Sudan dışarı alayım derken, onuda düşürdü. Shimano Vengeance Spinning 2,40 kamış, shimano Catana 40'lık makina ve kendo rapalamın iş yapacağı bekliyordum.

-Fakat rapalama göz koyan martılar oldu. Çekerken sürekli tepesinde uçmaları ve takipleri çok hoşuma gitti. Sonuç olarak 08.00 civarında oradan eli boş bir şekilde ayrıldık. Meşhur dolgu alanına gittik. Fakat orada sadece bir bölgenin kumluk olan olduğunu, bilmeyenlerin takım bıraktıklarını bir arkadaştan duymuştum.. Buradan arabaya binip kumsaz'a geçtik.

-Surf Oltaları attık, aradan bir iki saat geçti... Hiçbirşey yok... Kayıkla çıkanlar lüferle döndü, utanmasam bir iki lüfer isteyip resim çektirecektim. Şimdi birde avcılığın hikaye kısmı var ya onun için. :) Ufak ufak bir iki resimle hikayelere başlamak gerekir. Eş'e dosta, resimleri gösterip hava atacağız ya! :) Son tahlilde utandım isteyemedim! Dolayısiyle benim yalanlar başka bir av'a sarktı.:)

-Neyse olta atmaya devam ettik. Yok Allah yok! Bütün balıklar firarda! Sonra yanımıza balıkçı beresi, çizmesi ve yağmurluğu ile bir zat geldi. Beyler buradan balık alanını hiç görmedim dedi. Nereden alırız dedik. Balık pazarı yerine , bize avlak bölgemizin yaklaşık 300-500 mesafedeki bir yerden kıyıdan atışlarla av yapabileceğimiz söyledi. Yeni bir yer keşfetmiş olmamız nedeni ile teşekkür edip oradan ayrıldık.

-Sonuç olarak; bizim av'dan döndüğümüzü gören eş'e, dost'a, amacımızın avlanmak değil! Av yapmak olduğunu ve yeni yerleri keşfetme sürecinde olduğumuzu anlatıp durduk. Şimdilik durumu idaere ediyorlar. Biliyorum ki! Üç beş av sonra yine eli boş dönersek, bizimle fena dalga geçecekler. :)

gelberi

Yeni Üye
Senelik izne ayrıldım bursa ya geldik ilk iş mudanya ya gittim bir iki kaşık lapa ve yemli takımla. Hava çok güzeldi bir tek dalga yoktu yemliyi attım rapala ve kasıkla hava kararana kadar dalga kıran üzerinden at çektim ama tık yok :D hava çok çok güzeldi o kadar