Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

çinekop yasak mı

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Balığın cinsi, adı lüfer ama biz her boyuna bir isim takıp kılıf uydurmuşuz alayını tutuyoruz işte.
Bacak kadar büyüyebilen bir balığı 10 santim yavru iken tutmak, satmak, kovaya atmak nedir ya...

i_gulistan

Daimi Üye
Adı
ibrahim gülistan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ya gonul vicdan meselesi ayri bu ve daha bircok baligi hobi amacli adamlarin tuttugu 5 cm lik binlerce balik zarar vermez zaten uyulmayan 20 cm kurali birde esneme payi var 18 dusurulur birde buna goz yumanlarda oldugu surece bu baliklar tukenmeye mahkum.bu baligi ancak av boyunu arttirarak siki denetimle trol avi engellenerek onune gecilebilir yoksa siz biz bu hobiye gonul verenler zaten ufak boyutlari saliyoruz ki salmayanada bisey demem oltayla acemi bir hobicinin hevesini kirmak istememek icin sayet kendimden biliyorum benim esimde gecenlerde mirmir aldi ufak bisey sal dedim uzuldu zorla 1 tane tutmus ki zamanla herkes alistikca ufaklari saliyor;) bu insanlari uzmeyin bunun onlemi buyuk oynsysnlara mudahaleden geçiyor

SpinnerX

Yeni Üye
D. Yaprağı, çinekop, sarıkanat isimleri lüfer'in yavruluk dönemlerine verilmiş isimler. Bu durumda elbette ortalama 20-25 cm altındakiler yasaklanmalı.

Önceki mesajlarda yazılmış; d.yaprağı, çinekop, sarıkanat, kofana vs diye balıklar adlında yok diye... Çinekop, sarıkanat isimleri altında resmen yavru balıkların avlanması meşru kılınıyor. İnsanlar tutulan balıktan et çıkar mı çıkmaz mı ona bakıyor. Yazık...

bkirgic

Daimi Üye
Adı
Barış
Kan Grubu
O Rh Pozitif
D. Yaprağı, çinekop, sarıkanat isimleri lüfer'in yavruluk dönemlerine verilmiş isimler. Bu durumda elbette ortalama 20-25 cm altındakiler yasaklanmalı.

Önceki mesajlarda yazılmış; d.yaprağı, çinekop, sarıkanat, kofana vs diye balıklar adlında yok diye... Çinekop, sarıkanat isimleri altında resmen yavru balıkların avlanması meşru kılınıyor. İnsanlar tutulan balıktan et çıkar mı çıkmaz mı ona bakıyor. Yazık...
katılıyorum size ...

süheyl

Daimi Üye
Adı
süheyl
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sanırım bu konu tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurtamı tavuktan daha karışık bir mevzu. Süleyman beyin dediği gibi 20 cm altında olanın adı başka. Halbuki balık aynı balık. Yasakta çinekop ve sarıkanat olarak geçmediği için kimse dinlemiyor. Burda iş vicdani limitlere kalıyor

Bizdeki durum aşağıdaki gibi
Ekran Alıntısı.PNG

süheyl

Daimi Üye
Adı
süheyl
Kan Grubu
B Rh Pozitif
O tablonun bir resmiyeti yok. Belli ki Lüfer'i bitirmek isteyen biri kafasına göre tablo hazırlamış. Yani düşünsenize Kaba Çinekop nedir ya? Adamlar üşenmeyip balığın her santimetresine isim verecekler neredeyse...
200 gram altı lüfer bizde çıkmıyor 200 gıramın üstünde..200 gramın altında tezgahta olanlar bizim buralarda yakalanmıyor..