Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Denizlerimizde yaşayan zehirli balık çeşitleri

B

BS Okuru

Misafir
Trakonya nın birden fazla türü vardır ve en tehlikelisi "varsam" denilen en küçük türüdür. En küçük olmasına rağmen zehiri en etkili olan tür budur. Sadece zehirinin gücünden dolayı değil. Kumsallarda, bir karış suda, hatta denizle kumun birleştiği noktalarda bile bulunabilir ki özellikle şapada şupada suda koşturanlar için oldukça tehlikeli olabilirler. Kardeşim küçükken sudan sürünerek çıkma oyunu oynarken elini karaya attığında baş parmağından çarpmasından dolayı bu balığın olduğu kumluk alanlarda pek hızlı adımlar atarak denize girmemek lazım ayağınızı kuru kumlara atana kadar dikkatli olmakta fayda var.... tedavisi ise kaynar suyla muyla uğraşmayın varsa amonyak yoksa idrar "amonyak süreceksiniz iki saat çarpılan yerde tutmayın 5 sn yeterlidir yoksa çarpılan yeri yakar ve kolay kolay geçmeyen bir yara oluşur" sonra buz tedavisi ve en sonunda da bir acil servis filan gidilmesi gerekir. Gerçi acil serviste de yapacak pek bir şey yok "avil" çakıp müşahade altında tutuyorlar o kadar....
geçenlerde bir belgeselde izlemiştim; trakonya çarptığı zaman vurduğu yeri bir çakmak ile dayanabildiğiniz kadar ısıtmak zehiri etkisiz kılıyormuş. bilginize.

mallaca

Aktif Üye
Adı
Halil Barış Ş.
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Sıcak su daha etkili. Çakmak sakat iş. :)

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dayanilmiyacak kadar yuksek sicaklik, her turlu trakonya iskorpit vs. balik zehirlerinde etkilidir. Ancak trakonya seker hastalari gibi kronik hastalarda olume kadar goturebilir. En kisa surede saglik kurulusuna basvurmak gerek.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
geçenlerde bir belgeselde izlemiştim; trakonya çarptığı zaman vurduğu yeri bir çakmak ile dayanabildiğiniz kadar ısıtmak zehiri etkisiz kılıyormuş. bilginize.
Ayni sey ari sokmasi icinde gecerli, sigaranin yanan kismini yaraya olabildigince yaklastirabilirsiniz.. Zehirli proteinler belirli sicaklik ustunde yasayamadigi icin ise yariyor.. Denedim ve bizzat gordum :)