Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dört Zamanlı Dıştan Takma Deniz Motorlarının Periyodik Bakımı

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
6 HP Suzuki motorum var. Kışlama için şöyle bir eklemem olacak. Motora hava deliğine gelmemek üzere kışlama spreyi (marintek) sıkarak motor kapağını kapatıp saklıyorum. Ayrıca buji'yi söktükten sonra Bir enjektör yardımıyla 1.2 mili cc motor yağından buji deliğinden içeri sıkıp ipi boşa 2-3 defa yavaşça çekiyorum.
Evet,kışlama bakımını da eklemeli.

bariskunch

Yeni Üye
Adı
barış şahin
Merhaba arkadaşlar.
Bende 15 hp 4 zamanlı Suzuki var.Henüz motor sıfır.10 gün içinde kullanmaya başlayacağım.Yalnız ben Elazığ-Hazar Gölünde,yani tatlı suda kullanacağım.Benim motoru kullandıktan sonra temiz suyla yıkamama gerek yok değil mi?Bir de impeller dediğiniz su devir pompası da tuzlu sudaki kadar yıpranmaz sanırım.
Son bir soru.Rodaj süresi ne kadar olur bu motorlarda?yani kaç saat sonra tam gaz gitmeye başlamamı tavsiye edersiniz?

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
Merhaba arkadaşlar.
Bende 15 hp 4 zamanlı Suzuki var.Henüz motor sıfır.10 gün içinde kullanmaya başlayacağım.Yalnız ben Elazığ-Hazar Gölünde,yani tatlı suda kullanacağım.Benim motoru kullandıktan sonra temiz suyla yıkamama gerek yok değil mi?Bir de impeller dediğiniz su devir pompası da tuzlu sudaki kadar yıpranmaz sanırım.
Son bir soru.Rodaj süresi ne kadar olur bu motorlarda?yani kaç saat sonra tam gaz gitmeye başlamamı tavsiye edersiniz?
Merhabalar.:)
Yeni motorunuz hayırlı uğurlu olsun.
Motorunuzu tatlısuda kullandığınız için yıkama işlemi gerekmez.
İmpeller lastikleri,ya da su lastiği adıyla da tabir edilen su pompası lastikleri motorunuzun yıl boyunca her gün kullandığınızı öngörürsek 12 ayda değişim gerektiren bir parça. Fakat sizin üreticinizin değişim aralığı ile ilgili tavsiyelerine uymak zorundasınız.Neticede bu lastik,tatlısuda da kullansanız,zamanla deformasyona uğrayacak, özelliğini kaybedecektir.Üreticinizin konu ile ilgili broşürlerini PDF formatında indirebilirsiniz. Burada Rodaj konusu açıklanır.
Rodaj hassas bir konu. Mutlaka zaman sınırlarına uymalısınız.
Uymazsanız ne olur? Motorunuz sağır kalır. Motorum gaz yemiyor şikayetleri baş gösterir.
Motorunuzun sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını istiyorsanız rodaj zaruriyettir.
Motorunuzun Rodajı
(İlk 10 saat Rodaj sürecidir)

bariskunch

Yeni Üye
Adı
barış şahin
Rica ediyorum. Yardımcı olabildiysem sevinirim.
Motorunuzu güle güle kullanın.
Güzel makine.
Önceki motorunuz Tohatsu 6 Hp dört zamanlı idi sanırım.
Motorla ilgili bir sıkıntı var mıydı?
Cok tesekkur ederim.Eski motorumla ilgili sıkıntım suyun derinliklerinde olmasi:) maalesef suya düsürdük ve bulamadik motoru.ama hicbir sıkıntı yasatmadi bana.tek kusuru biraz seslu calismasiydi.4 zamanli olmasina ragmen ses coktu.suzuki sessizligiyle biliniyor diye suzuki aldim.bakalim 1 mayista ipi cekecez ilk defa.insallah bunun da basina birsey gelmez.

murat48

Aktif Üye
Adı
murat
Cok tesekkur ederim.Eski motorumla ilgili sıkıntım suyun derinliklerinde olmasi:) maalesef suya düsürdük ve bulamadik motoru.ama hicbir sıkıntı yasatmadi bana.tek kusuru biraz seslu calismasiydi.4 zamanli olmasina ragmen ses coktu.suzuki sessizligiyle biliniyor diye suzuki aldim.bakalim 1 mayista ipi cekecez ilk defa.insallah bunun da basina birsey gelmez.

Yeni motorunuz hayırlı olsun.
Daha önce ben de 6 hp 4 zamanlı suzuki kullandım.
Bildiğim kadarı ile 8 hp'ye kadar olan motorlar tek silindirli , ondan sonra gelen büyük beygir gücüne sahip makinalar ise çift silindir özelliğine sahipler.
Yani eski makinanız sesli yeni makina sessiz diye bir konu olmadığını düşünüyorum.

Şu an kullandığım motorum 2 zamanlı 15 hp lik bir makina.
Suzuki 6 hp 4 zamanlıdan emin olun ki daha sessiz.
Tabi ki bir de 4 zamanlı olursa tadından yenmez.:)

bariskunch

Yeni Üye
Adı
barış şahin
Yeni motorunuz hayırlı olsun.
Daha önce ben de 6 hp 4 zamanlı suzuki kullandım.
Bildiğim kadarı ile 8 hp'ye kadar olan motorlar tek silindirli , ondan sonra gelen büyük beygir gücüne sahip makinalar ise çift silindir özelliğine sahipler.
Yani eski makinanız sesli yeni makina sessiz diye bir konu olmadığını düşünüyorum.

Şu an kullandığım motorum 2 zamanlı 15 hp lik bir makina.
Suzuki 6 hp 4 zamanlıdan emin olun ki daha sessiz.
Tabi ki bir de 4 zamanlı olursa tadından yenmez.:)
Tesekkur ederim.simdiki motorunuz ne marka? Video ve yorumlardan ogrendigim kadariyla suzuki df15 bayagi bi sessiz ve ekonomikmis.o yuzden aldim.bir de 2 silindirlerde titresim daha az oluyor degil mi?
Bir de siz tecrubeli arkadaslara birsey sormak istiyorum.9.9 uzeri motorlari kullanmak icin ADB gerekiyor.benim belgem yok.hazar golunde de sahil guvenlik vs bulunmuyor.bir sorun olur mu? Belge olmadan yakalanmanin cezasi nedir?

murat48

Aktif Üye
Adı
murat
Tesekkur ederim.simdiki motorunuz ne marka? Video ve yorumlardan ogrendigim kadariyla suzuki df15 bayagi bi sessiz ve ekonomikmis.o yuzden aldim.bir de 2 silindirlerde titresim daha az oluyor degil mi?
Bir de siz tecrubeli arkadaslara birsey sormak istiyorum.9.9 uzeri motorlari kullanmak icin ADB gerekiyor.benim belgem yok.hazar golunde de sahil guvenlik vs bulunmuyor.bir sorun olur mu? Belge olmadan yakalanmanin cezasi nedir?
Parsun aldım, yeni motorum bu.
Suzuki iyi marka, hayırlı olsun. Ama markalar bölgesine göre tutuluyor. Muğla bölgesinde elimden çıkartamadım, iskenderuna sattım zorla.

SAhil güvenlik yoksa , problem de yok.
Faturayı 9,9 diye kesebiliyorlarmış diye duymuştum 15 hp ler için.
Artık geçmiş.:)

bariskunch

Yeni Üye
Adı
barış şahin
Parsun aldım, yeni motorum bu.
Suzuki iyi marka, hayırlı olsun. Ama markalar bölgesine göre tutuluyor. Muğla bölgesinde elimden çıkartamadım, iskenderuna sattım zorla.

SAhil güvenlik yoksa , problem de yok.
Faturayı 9,9 diye kesebiliyorlarmış diye duymuştum 15 hp ler için.
Artık geçmiş.:)
Parsunu ben de cok dusundum ama izmirdeki bi arkadasim cin malidir vs deyip gozumu korkuttu.halbuki cok iyi bir markaymis.herkes övüyor.Suzuki aldim ama gelgör ki o da thailand mali cikti:)tohatsuda made in japan yaziyordu.suzuki made in thailand.insallah pisman olmayiz.