Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dört Zamanlı Dıştan Takma Deniz Motorlarının Periyodik Bakımı

bariskunch

Yeni Üye
Adı
barış şahin
Parsun aldım, yeni motorum bu.
Suzuki iyi marka, hayırlı olsun. Ama markalar bölgesine göre tutuluyor. Muğla bölgesinde elimden çıkartamadım, iskenderuna sattım zorla.

SAhil güvenlik yoksa , problem de yok.
Faturayı 9,9 diye kesebiliyorlarmış diye duymuştum 15 hp ler için.
Artık geçmiş.:)
Bu arada muglanin neresindesiniz? Ben fethiyede cok kaldim.zaten motoru da internetten kalyon denizcilikten aldim.fethiye firmasi.heryerde 7000 tl uzeriydi.kalyon denizciligin int sitesi olan denizmotorum.comda 5675 tl ye aldim.simdi fiyatlar cikmis yine.suzukinin iki de yeni modeli gelmis.15 ve 20 hp enjeksiyonlu modeller.karburator bizim icin daha iyi ama.tamiri kolay olur en azindan.

oktay29

Yeni Üye
benim 5m.yarım kamera teknem var 9.9 hp içten takma lastik takoz vidaları sanırım yalama olmuş acaba keten falan sarsam faydası olurmu

rüştü52

Yeni Üye
mercury 2 zamanlı 6 hp deniz motorum var motorun kuyruk kısmı çok kızıyor bembeyaz oluyor.kuyruktaki pervanedenmidir.birde motorum eskiden bir çekmeye çalışıyordu şimdi jikleyle zor çalışıyor.çalıştıktan sonrada gaz verince istopediyor.hılancağı yerde titireyip yavaşlıyor.kabritörde pislikmi var acaba kendim temizliye bilirmiyim ne yapmam gerekiyor.kuyruk kısmındaki pervaneyi nereden kaça alabilirim.kendim değiştirebilirmiyim teşekkürler.

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
mercury 2 zamanlı 6 hp deniz motorum var motorun kuyruk kısmı çok kızıyor bembeyaz oluyor.kuyruktaki pervanedenmidir.birde motorum eskiden bir çekmeye çalışıyordu şimdi jikleyle zor çalışıyor.çalıştıktan sonrada gaz verince istopediyor.hılancağı yerde titireyip yavaşlıyor.kabritörde pislikmi var acaba kendim temizliye bilirmiyim ne yapmam gerekiyor.kuyruk kısmındaki pervaneyi nereden kaça alabilirim.kendim değiştirebilirmiyim teşekkürler.
Merhabalar.:)
Kuyruk yağınızı en son ne zaman değiştirdiniz?
Motorunuzun periyodik bakımlarını yapıyor musunuz?
Karbüratörü en son ne zaman temizlediniz ya da temizlettiniz?
Karbüratörünüz temizlendi ya da tamir takımı takıldı mı?
Pervanenizi söküp pervane milinde herhangi bir misina ya da ip dolanması olup olmadığını kontrol ettiniz mi?
Motorunuzun vites kutusu ya da kuyruk diye tabir edilen alt ünitesi düzenli olarak yağ değişimi isteyen bir bölümdür.
Yağsız kalması veya içeriye deniz suyu girmesi kuyruk kısmındaki hararetin sebebi olabilir.
İki zamanlı motorlar benzine yağ karışımı yapılan motorlar olduğu için karbüratörleri düzenli bakım isteyen ünitelerdir.
Bujinizi en son ne zaman değiştirdiniz/temizlediniz?
Ateşlemeyi doğru yapmayan kurumlu,isli,yağlı,aşınmış bujiler de yukarıdaki sorunları ortaya çıkarabiliyor.
Bunları yapma konusunda profesyonel yardımı almanızı öneriyorum.

rüştü52

Yeni Üye
bujım ateşleme yapıyor.kuyruk yağını değiştim.kuyruğun tam orta kısmı çok kızıyor boyası bembeyaz oluyor.sizin kırokinizdeki çarktan dolayı olabilirmi. motor çalışınca su boşaltıyor.motorumun hız verince yavaşlaması benzine fazla yağ koymamdan olabilirmi.kabritörün sol tarafındaki benzin hortumunu çıkarıp başka bir hortumla üfleme yaptım üflemem gitmedi tıkanıklıktan dolayımı acaba.bügün yeni benzin alacağım devir yaptırıp yağsız deniyeceğim.belki fazla yağdandır diye.jiklenin basan mavi pilastik var.altında sarı bir civata var onu çıkartabilirsem belki pislik filan varsa temizliye bilirim. kabritörü aletlerim var kendim söküp temizliye bilirmiyim.kolaymı.conta takımımda var.mavi plastikli jikle için almıştım.takım gönderdiler. teşekkürler.

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
bujım ateşleme yapıyor.kuyruk yağını değiştim.kuyruğun tam orta kısmı çok kızıyor boyası bembeyaz oluyor.sizin kırokinizdeki çarktan dolayı olabilirmi. motor çalışınca su boşaltıyor.motorumun hız verince yavaşlaması benzine fazla yağ koymamdan olabilirmi.kabritörün sol tarafındaki benzin hortumunu çıkarıp başka bir hortumla üfleme yaptım üflemem gitmedi tıkanıklıktan dolayımı acaba.bügün yeni benzin alacağım devir yaptırıp yağsız deniyeceğim.belki fazla yağdandır diye.jiklenin basan mavi pilastik var.altında sarı bir civata var onu çıkartabilirsem belki pislik filan varsa temizliye bilirim. kabritörü aletlerim var kendim söküp temizliye bilirmiyim.kolaymı.conta takımımda var.mavi plastikli jikle için almıştım.takım gönderdiler. teşekkürler.
İki zamanlı motorlarda yağ karışım oranı önemli.
Ne eksik,ne de fazla olmamalı.
Kendinize güveniyorsanız karbüratör rahatlıkla sökebileceğiniz bir parça;ancak tamir takımını değiştirmeniz için karbüratörü de parçalamanız,parçaladığınız gibi de toplamanız gerekir. Karbüratör temizliği için özel spreyler mevcut. Bu spreyleri kullanabilirsiniz.Karbüratörler çok da karmaşık sistemler değil.Rahatlıkla sökebilirsiniz.
Kuyruk bölümü için profesyonel yardımı almalısınız.
Bu arada motorunuz kaç model?

kaygisiz

Üye
Adı
Deniz Alkım
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Parsunu ben de cok dusundum ama izmirdeki bi arkadasim cin malidir vs deyip gozumu korkuttu.halbuki cok iyi bir markaymis.herkes övüyor.Suzuki aldim ama gelgör ki o da thailand mali cikti:)tohatsuda made in japan yaziyordu.suzuki made in thailand.insallah pisman olmayiz.
Parsun motor beş para etmez benim başıma açtığı dertler say say bitmez

renzokuken

Aktif Üye
herkese selam,

sıfır motorla yapılmaması gerekenler nelerdir?

misal şu kadar süre tam gaz verme vs? motorun açılma zamanı var mıdır? hani eskiden araba motorları için derlerdi ya uzun yol yap açılsın ondan sonra daha performanslı olur diye, tekne motorlarında da buna benzer bir olay var mıdır?

youtube da bir kaç yabancı videoda motor tam performansa ulaşsa dahi 8-9 dakika tam güç sonrasında mutlaka 1 dakika yarım güçde çalıştırmak lazım denilmiş.

bu doğru mudur? teşekkürler.

karabalikci

Yeni Üye
SIFIR MOTORDA YAPILMAMASI GEREKENLER.
MOTORU TERS/EGIK TASIMIYACAKSIN
BENZINI SHELDEN 97 OKTAN HARICI ALMIYACAKSIN
BENZIN BIDONUNA KUM DOLDURMAYACAKSIN
10/30 CASTROL HARICI YAG KULLANMAYACAKSIN
ILK KULLANIMLARDA GAZA COK YUKLENMEYECEKSIN
MOTORU SUSUZ CALISTIRMIYACAKSIN
KIRMIZI KABLOSUZ MOTORU KULLANMAYACAKSIN
MOTORU TEK KISI TASIMAYACAKSIN
MOTORU 40 DERECEDE GUNESTE KADERINE BIRAKMIYACAKSIN
BUNLARA DIKKAT EDERSENIZ DAHA UZUN OMURLU OLUR MOTORUNUZ

renzokuken

Aktif Üye
Çok teşekkür ederim çok önemli bilgiler.

Bir kere yolda benzin göstergesi bozuk diye araba stop etmişti benzin tamamen bitmiş, elimde bidon ile benzinci aramıştım arabayı yol ortasında bırakıp, o dönemde kundaklama olayı çok oluyordu, benzinci özel polis izni olmadan araba deposu hariç benzin doldurmadıklarını söylemişti.

Artık böyle bir durum yok her halde, depoyla benzin almada sıkıntı olmuyordur?