Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ehliyet sınavı

meteor77

Yeni Üye
Adı
Metin Özdeniz
Ben 1976 da almışım bu ehliyeti. 4 yazılı bir sözlü vardı. Bir de haliçte Karaköy'den Eminönü haline gidiş dönüş kürek çektirdiler.:D

4 konudan da 100 er alınca sözlüde, bu zamana kadar böyle not alan olmadı, nasıl çektin kopyayı şimdi ayvayı yedin demişlerdi kaptanlar. Birkaç ay önce İTÜ yü bitirdim bunlar palavradan sorular dedim. Sonra onlar da 100 verip portakal rengi kağıttan ehliyeti verdiler.
Sözlüde benim bir soruya verdiğin yanıta biri itiraz etti, yanlış dedi.
O zaman verdiğiniz kitabı düzeltin dedim. Diğerleri de şüpheye düştü ses çıkarmadı. Kitabı bulup baktık kitaptakinin doğru düzeltmeye gerek olmadığına karar verdiler.

Sınav öncesi dilekçe dışında hiçbir evrak hazırlamadım. Uzakyol makinacı ehliyeti ve liman cüzdanı için toparladığım evrakların fotokopisini vermiştim. Fotokopi olmaz dediler, orijinallleri sizde neden olmaz itirazım üzerine kabul edildi.

Bu işler özelleşmemişti, ADF falan yoktu. Para ödeme yoktu. Pek kimsenin devam etmediği göstermelik kurs yoktu anlayacağınız. Şimdi her şey uygulamasını anında Türk usulüne çevirdiğimiz prosodürlerle yürüyor.
Kursa devam edenlerin oranını merak ettim.

Bu ehliyetin bir üstü profesyonel yani gemi adamı kurslarına 50 kişi kayıt oluyor devam eden bazı dönemlerde 2 kişi çoğu zaman 0 kişi sonra hiçbir soruya yanıt vermeyene ayakkabı numarasının sorulduğu sözlü sınav ve ver parayı al ehliyeti. Az para da değil, 2000 TL civarına mal oluyor.
Enteresanmış Biülent Bey :)

NiGHTMaRe07

Aktif Üye
Adı
AŞKIN ATEŞ
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bülent bey söylediğimiz gibi eskiden baya enterasan olaylar dönüyormuş.. Bi yakin 500 TL bagis yapmış ne sinav nede devam etmiş.. Ehliyet hazir gelip alin demişler :)

NiGHTMaRe07

Aktif Üye
Adı
AŞKIN ATEŞ
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar ehliyetimi aldim..merak edilen birşey olursa cewaplarim.. Sinavdan korkmayin internetteki cikmis sorulara calisin yeter arkadaşlar..

Discovery cihazımdan Tapatalk ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: CRD

anton

Aktif Üye
Adı
Adnan Yıldırım
merhaba,

bende netten sertifikamı aldım. para da hazır. Fakat saglık raporunu nereden en ucuz yollu halledebiliriz? Şimdiden yardım için teşekkürler.

NiGHTMaRe07

Aktif Üye
Adı
AŞKIN ATEŞ
Kan Grubu
B Rh Pozitif
ben semt polikliniğinden aldım tanıdık wardı yardım etti..rapora amatör balıkçı belgesi alabilir yazdırmayı unutma

Ogiveogi

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sınav çok zormuydu kafamda büyütmeliyim birde yaşım gereği ne hazırlamam gerekiyo belge olarak

NiGHTMaRe07

Aktif Üye
Adı
AŞKIN ATEŞ
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sınav çok zormuydu kafamda büyütmeliyim birde yaşım gereği ne hazırlamam gerekiyo belge olarak
Sınav internette kilere çok benzer oluyor..birde eskilerden kursa gidenler varsa onların çıkmış sorularına bak..bu Dediklerimi yaparsan gecmemen gibi bir imkan yok..ben 50 soruyu 20 dk da bitirdim..7 yanliaim vardı..

Ogiveogi

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şimdi adesten derslere başladım 10 ders bitirdim başka kaynak öneriniz var mı bide sınavda ufak yardımlarda bulunuyorlar mu

Son düzenleme:

NiGHTMaRe07

Aktif Üye
Adı
AŞKIN ATEŞ
Kan Grubu
B Rh Pozitif
adesteki soruların neredeyse hiçbiri sınavda çıkmıyor..yukarıda yazdıklarımı dikkate al..kesinlikle yardım olayı yok..sınav online internet üzerinden oluyor ve webcam açık kayıt ediyor..anlıcağın biliyorsan yapacaksın ve geçeceksin..en azından antalya da öyleydi sınav..diğer illeri bilmiyorum..

Ogiveogi

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Adesi tamamlamak zorunda değilmiyiz ama