Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fosforlu yeşilin dayanılmaz cazibesi

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Engin79
Sene 96 aynı ipten var spor ayakkabımda. Corsica -Sardunya arası Leon körfezine doğru çıkıyorum. Balıkçı tekneleri toplanmış, bir sürü şamandıra suda. Slalom şart oldu. Aldık dümeni oto plottan elle idareye. Reisi çağırtım dümene.Zaten bir ona güvenirim bu durumda,birde kendime. Bu ne dedim ya. Bizim boğazı geçmiş buralar. Ton balığı avlıyorlar dedi. Çok gördüm ,çok denedim ama bana nasip olmadı dedi. Makinaya indim. Yağcı murat vardiyede. Paslanmazın varmı dedim ince saç yada krom. Yok dedi . Gel dedim benimle. Çıktık mutfağa. Aşcım dedim servis kaşıkların nerde. Çıkart hepsini.
Biri büyük, biri küçük . Murak tam burdan kes ,buralara 4mm delik aç. Telle bağla .Ucunada şöyle yüzüğüm kadar bir halka. Çıktım kamaraya . 2 tane üçlü çarpma . Kasnakları 2mm misina. 2mm vız gelir tona. 2 sini birleştirirsek ?Neden olmasın. Tamda bu bağcıklar çarptı gözüme. Katla 8 e .Birini bir kepçeye ,birini bir kepçeye. Murat yetişti.Nasıl olmuş ? Galvaniz tel varmı? 1lik 1.5 luk ? Tam 5 metre kes .yetiş kıç üstüne. Gelirken de boruların üstüne sardığımız iç şambrel varya! Ondan 2cm kalınlığında, bir kaç metre . 15 dakika sonra takım sudaydı. Kıç üstünü mesken ettim bütün gün. Gün baterken atladı tosun. Yedekte sandalmı çekiyoruz mübarek. Kamarotu yakaladım geçerken. Çık köprüye uçarak. Efendi kaptana söyle makine stop. Çıksın kırlangıca, ben ne dersem onu yapsın. Hiç üzmedi tosun. Eceli gelmiş belli. Ben den hızlı yetişti gemiye. Dişli olsa daha çok zorlardı elimi. Tam yetişti derken çevirdi kafayı tosun. Son çaba bıraktım 50 metre daha gitti.
2 kişi aldık sudan . 47 kilo geldi yavrucak. Şimdi görünce bu yazıyı. Onun koca gözleri ,ağzından sızan kana bulaşmış o bağcıklar aklıma geldi.
Ama paşada iş görmez bunlar. Ona simli , kırçıllı lazım. Birde koyu yeşil ....

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
Elinize sağlık, insanın kendi hazırladığı takımla avlanması ayrı bir zevk. Balık yakalamanın dışında malzeme toplama ve hazırlama bile keyif veriyor. Rastgele..

Mustafa BİLGE

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Emeginize emeğinize saglik çok güzel olmuş...

rastgele...

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Güzel çalışma Engin
Eline sağlık

spinci

Aktif Üye
Adı
Tenekeci
Her suda rahatça görünen ve balık varsa daima iş yapan,
gittiğim her avlakta balıklar kadar çevremdeki insanların da dikkatini çeken,
gelen balıkları görünce birçok kişinin yanıma yaklaşıp incelediği ve nereden aldığımı sorduğu,
efsanevi, süper, mega, avcı, katil, pisikopat, fosforlu yeşil çaparimden bahsetmek istiyorum sizlere. :harika:

Önceleri bu renk çapariyi hazır alırdım.. Ama sürekli aldığım dükkan artık çiftine 8 TL o_O?? istediği ve başka dükkanda da bu rengi bir türlü bulamadığım için kendim yapmaya karar verdim.
Malzemeler bildiğiniz 5-6 numara iğne, kırmızı makara ipi, 0.20 ile 0.35 misineler, ve "çançinçon pazarı" tarzı dükkanlardan 1 liraya temin edebileceğiniz fosforlu yeşil ayakkabı ipi..

Bu arada fosforlu yeşil ip ararken de yüksek fiyatlarla karşılaştım.
Küçücük makaraya 12 TL isteyen bile oldu. Oysa ki bu 1 liralık ayakkabı bağıyla çok daha fazla çapari yapılabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 53891

Ekli dosyayı görüntüle 53894 Ekli dosyayı görüntüle 53896
''efsanevi, süper, mega, avcı, katil, pisikopat, fosforlu yeşil çapari'' gülümseye gülümseye okudum süper olmuş elinize emeğinize sağlık..

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tüm yorum yazan arkadaşlara ve abilerime çok teşekkür ediyorum.
Hangi yoruma cevap yazacağımı şaşırdım, açıkçası bu kadar ilgi beklemiyordum. :)

@trakonya , simli de simsiz de yaptığım oluyor.
Bugün yaptığım başka bir çapariye şu simden kattım.
Evde rastgele bulunmuş bir sim. Eminönüde iplikçiler araştırılırsa çok daha iyileri bulunabilir.
20170317_215909.jpg

@coner @reelmaster , bu rengi ilk denememe sebep olan şey şu hepimizin kullandığı yeşilli turunculu sahtelerdi. (fotoğraftaki)
O renk sahte iş yapıyorsa bu çapari neden iş yapmasın diye düşündüm, hakikaten de iş yaptı. :harika:

kendo-125.jpg

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif