Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Galata Köprüsü

ayıcık

Yeni Üye
Adı
Melih
İmza.la'dım.

Bazı ilave düşünceciklerim ise şunlardır:

1- Hiçbir şey arzu edilen yönde değişmeyebilir ama safımızı belli etmekte fayda var.

2- Malzemecilere el atan olursa, amatör balıkçılara da el atacaktır. (Park yasak, oltanda fazla iğne var, etrafı kirletmişsin, vb.)

3- Galata Köprüsü ve Civarı için bir "amatör balıkçılık modeli" geliştirilebilir.

4- Kör saatlerde çaycı, simitçi, malzeme satıcısı gerçekten orada amatör balıkçıya (bedeli mukabili) hizmet veriyor. Bunu daha "şık" yapabilmeliler. Amatör Balıkçılar da daha keyifli bir avlanma orada nasıl sağlanabilir, Belediye ve Emniyet'ten ne yönde destek alınabilir, üzerinde düşünülmeli.

5- HOR kullanılıyor orası. Daha nezih bir kullanım için neler yapılabilir, amatör balıkçılar bunun üzerinde düşünebilmeliler.
Her zaman olduğu gibi yine doğru konuşmuşun. Özlemişim.
Sevgiler.

lost_zombie

Daimi Üye
Adı
Nejat BİLECEN
Kan Grubu
A Rh Negatif
İmza.la'dım.

Bazı ilave düşünceciklerim ise şunlardır:

1- Hiçbir şey arzu edilen yönde değişmeyebilir ama safımızı belli etmekte fayda var.

2- Malzemecilere el atan olursa, amatör balıkçılara da el atacaktır. (Park yasak, oltanda fazla iğne var, etrafı kirletmişsin, vb.)

3- Galata Köprüsü ve Civarı için bir "amatör balıkçılık modeli" geliştirilebilir.

4- Kör saatlerde çaycı, simitçi, malzeme satıcısı gerçekten orada amatör balıkçıya (bedeli mukabili) hizmet veriyor. Bunu daha "şık" yapabilmeliler. Amatör Balıkçılar da daha keyifli bir avlanma orada nasıl sağlanabilir, Belediye ve Emniyet'ten ne yönde destek alınabilir, üzerinde düşünülmeli.

5- HOR kullanılıyor orası. Daha nezih bir kullanım için neler yapılabilir, amatör balıkçılar bunun üzerinde düşünebilmeliler.

Bu fikrimi daha öncede paylaştım burda orası çok rahat bir şekilde devlete belediyeye kar kapısı olabilir belli saat ücretiyle ücretli avlak çapulcunun itin oraya girmesini engeller herkeste rahat rahat balığını tutar.Tuvalet ihtiyacını pet siseye yapıp ortalığa atan ırkın orda zaten işi olmamalı bence.

Moderatör tarafında düzenlendi:
B

BS Okuru

Misafir
8 ekim 2013 sonuç yine aynı bizde birlik bütünlük yok beş yüz kişi toplanıp yürüsek orda bir tane satıcı bırakmayız ama icraat yok üç beş ağaç için ülke yakılıyordu neredeyse mantık kurmak gerekirse galata köprüsündeki olaylar gibi haksızlık olan size binlerce şey sayabilirim kimse pencereyi bile acıp sesini çıkaramıyor.

Anlatmak istediğim birşey olunca biz sesimizi cıkartıyoruz savaşıyoruz diyenler sadece planlı organize şekilde kullanılan insan grubudur aksi olsaydı hakkını arayan bir toplum olsaydık bunun gibi binlerce olayda insanlar hak arardı bu işi başlatan arkadaş güzel bir iş yapmış ama nolmuş arkasından gelen olmamış unutulup gitmiş olay.

aslında amatör balıkçılara basit bir müracatla verilebilecek bir av izni olabilir ve izni olmıyanlar balık tutamaz basit bir yaka kartı tarzı bişeyle bu iş halledilir yada günlük cüzi bir ücret alınabilir binlerce cözüm bulanabilir bu tarz olaylarda ama bizim bulduğumuz cözüm oluruna bırakmak

AKLIMA DAHA FARKLI BİR CÖZÜM DAHA geldi bu satılan tahtaları demirden imal edebilirler uçlarını tabiki biraz dikkatli yapmak gerek biri çarparsa yaralar ve köprüye belli aralıklarla lehimlerler herkes oltasını alır ve bir demiri kullanır bu işaretli demir olan yerler dışında balık tutmayı yasaklarsın ve oltanın başında bulunmak zorunluluğu koyarsın yani adam iki oltayla gelip iki yer işgal edemez ceza yer gibi bide park yerine diktiğin gibi görevli dikersin vs vs

ne söylesem boş bir çok ülkede tahmin ediyorum ki bu tür hobiler için geniş alanlar altyapı vardır o kadar çok şey yapılabilir ki böylece insanlar boş şeylerin peşinde koşacağına sosyelleşerek daha düzgün mantıklı düşünen bir hayat sürebilirler.

Kusura bakmayın bu tür şeyleri görünce sinirim bozuluyor ya tarihlere bakıyorum bi icraat var mı desem yok heralde sonuc yazılmamış zaten köprüden geçince olanı biteni görüyorsun her tezgah on kişilik yer işgal ediyor

B

BS Okuru

Misafir
bir şey yazmadan edemiyeceğim sitenin adı balıksevdası bu kadar sevdalı bir site bu kadar insanı toplayan bir site bu işe niye el atmamış yani bunu bir ana başlık olarak koyabilirdi
galata köprüsüne giden gitmiyen herkes sahip çıkmalı bence bazı değerlere insan düşünüyor ekmek parasıdır aman günaha girmeyiyim diyorda ne kadar bir rant var ortada düşünemiyorum. Kücük bir tezgah açıp ekmek paranı kazan iki kişilik yer işgal et yetmez mi ama yetmiyor bu insanlara acımamak gerek.

balık sevdalalarına balık tutabileceği geniş alanlar belli bölgeler oluşturmak altyapısıyla ortamıyla bunu başarabilmek amaç sız yaşıyoruz bence amaç her yerde aynı rant reklamıyla rant

üste spot balık reklamı var mesala yazmışlar güleryüz kaliteli kadro her zaman sıcak çay benim cebimde f azla para yok yeni merak salmışım olaya ama üstad anlamıyorum surf olta ucuz bişeyler var mı yüzümüze bakan yok çapari alacam yardımcı olurmusun anlamıyorum bak karşıda solda ordan al olay şu PARAN VARSA ADAMSIN RANT VARSA RANT ÖNEMLİ PARAN YOKSA HİÇSİN İŞTE ARKANI DÖNÜP GİDERSİN.

ANLAYAMADIĞIM KOSKACA SİTE BİNLERCE KİŞİ GİRİYOR BAZI KONULARDA BİN KİŞİLİK GİRİŞ ÇIKIŞ OLMUŞ BU KONU 700 KİŞİ NE KİMSENİN UMURUNDA NE SİTENİN UMURUNDA 6 TANE TEZGAHLA BAŞ EDEMİYEN BALIKSEVDASI GÜLDÜM VALLA

serkantiren

Yeni Üye
bir şey yazmadan edemiyeceğim sitenin adı balıksevdası bu kadar sevdalı bir site bu kadar insanı toplayan bir site bu işe niye el atmamış yani bunu bir ana başlık olarak koyabilirdi
galata köprüsüne giden gitmiyen herkes sahip çıkmalı bence bazı değerlere insan düşünüyor ekmek parasıdır aman günaha girmeyiyim diyorda ne kadar bir rant var ortada düşünemiyorum. Kücük bir tezgah açıp ekmek paranı kazan iki kişilik yer işgal et yetmez mi ama yetmiyor bu insanlara acımamak gerek.

balık sevdalalarına balık tutabileceği geniş alanlar belli bölgeler oluşturmak altyapısıyla ortamıyla bunu başarabilmek amaç sız yaşıyoruz bence amaç her yerde aynı rant reklamıyla rant

üste spot balık reklamı var mesala yazmışlar güleryüz kaliteli kadro her zaman sıcak çay benim cebimde f azla para yok yeni merak salmışım olaya ama üstad anlamıyorum surf olta ucuz bişeyler var mı yüzümüze bakan yok çapari alacam yardımcı olurmusun anlamıyorum bak karşıda solda ordan al olay şu PARAN VARSA ADAMSIN RANT VARSA RANT ÖNEMLİ PARAN YOKSA HİÇSİN İŞTE ARKANI DÖNÜP GİDERSİN.

ANLAYAMADIĞIM KOSKACA SİTE BİNLERCE KİŞİ GİRİYOR BAZI KONULARDA BİN KİŞİLİK GİRİŞ ÇIKIŞ OLMUŞ BU KONU 700 KİŞİ NE KİMSENİN UMURUNDA NE SİTENİN UMURUNDA 6 TANE TEZGAHLA BAŞ EDEMİYEN BALIKSEVDASI GÜLDÜM VALLA
evet gözlemlerinde çok haklısın aynen katılıyorum bende imzalıyorum

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
İmzamı koydum facebookta paylaştım hadi hayırlısı :) Ayrıca change.org üzerindende imza kampanyası başlatılabilir .

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Zabıta yanına polisi alır, orada tek tezgah bırakmaz. 1 ay sonra yine ufaktan ufaktan yerleşirler. Köprü üzerinde her türlü seyyar satıcı zabıta kokusunu aldığında toz oluyor ancak bu malzeme satıcıları seyyar değil sabit ve tınmıyorlar bile. Tuttukları balıkları satıyor olmaları da ayrı bir suç. Malzemecilerin oradan zorla uzaklaştırılmaları ve uzak tutulmaları olması gereken durum.
Oral'ın dediklerine katılıyorum ve 3. maddesine şunu eklemek istiyorum, orada amatör balıkçılık modeli geliştirmek zor. Bunun yerine malzemecilerle ilgili bir model önerilebilir. Nasıl ki simitçi tezgahlarına bir düzenleme getirildiyse, belediye orada satış yapacaklara köprüye yayılmak yerine, seyyar tezgah modeli zorunlu koşar. Köprüde ara ara av yapan biri olarak şunu söyleyebilirim, satıcılar arasında amatör balıkçılığa yeni başlamış ve ilk uğrak yeri olarak köprüyü seçmiş olan pek çok kişiye yardım edenler var. Yayılıp yer kiralayan kopukları bertaraf edecek, öte taraftan Galata Köprüsü balıkçılığında hep yeri olmuş malzemecilere düzenleme getirecek bir çözümü düşünüp bunu önermekte fayda var.
Simitçilere Osmanlı Mimarisi Simit Arabası haberi

B

BS Okuru

Misafir
Benim hep hayallerimde belli gruplar kurmak ve aktivitelerle dostluk ve eski kültürü yaşatmak olmuştur. 90 yılların güzelliğini hiç bir yerde bulunamaz. Malesef biz bu tür işlerde yetersiziz yada bu işlere girince hemen bir rant çıkar ilişkisine çevirip paraya döküyoruz işi nitekim bir çok yabancı uygulamalarda türkler bu nedenlerle atılıp türklerin girişi yasaklanmaştır.

Galata köprüsü 490 metre sanırım orta alanı filan çıkarırsak balık tutulamıyan 400 metre bir alan kalır. 266 kişi yani ortalama sağlı sollu 500 kişi yararlanabilir diye düşünüyorum.Yüksek pixel bir fotoğraf makinesi ile fotoğraflayıp kişileri sayalım bakalım kaç kişi var sağlı sollu 500 kişi çıkarabilir miyiz ?

Yani bu tahtaların aynısından 500 tane yaptıracaz demirden uçları sivri olmıyacak bunları belediye kaynakla köprüye yapıştıracak ve kaynaklı demirlerin dışında kimse balık tutamıyacak cezası olacak.

satıcılarında ekmeğiyle oynanmadan insanlık göstererek köprünün terazi kısmındaki aşağıya inince yarım daire boş alana belli noktalara yerleştirilecek sabit bi yerleri olacak.

bu işin maliyetide 5000 tl yi geçmez diye düşünüyorum bu kadar zor mu ? bu işin çözümü bu bana göre onun dışında satıcılar durur kalkar farketmez insanlar birbirini yer bu sefer.

Unkapanı köprüsünde ise ciddi aydınlatma sorunu var gördüğüm kadarıyla denizde aydınlatılırsa biraz balık açısından verimli bir hal alabilir diye düşünüyorum.

iki köprü de dediğim mantıkla düzenleme yapılabilirse 700-800 kişilik bir bir yer açılır diye tahmin ediyorum ama bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum cünkü balık tutmak bana göre çok balık tutmaktan ziyade bir uğraş ve kafa dinleme aracıdır dibimde sağımda solumda insanlar o ona sürtünür vs sigara içen içmiyen bu zevkin ötesine geçmiş gibi geldi afrikada fil ölür bir anda binlerce kişi saldırır ve bir saat sonra filin kemikleri kalmıştır zihniyet benzer gibi gözüküyor gözüme.

2. bir olayda amatör olarak parası olan olmıyan ayrımı yapılıp ilgisizlik den tut bir sürü şey gördüm. Bu olayın cözümüde madem böyle bir grup var alımların ortaklaşa yapılması tedarikcilerden ucuza mal temini ve seçimlerde bilen kişilerin bilmeyene yardımcı olmasından geçiyor.

Sonuç olarak çözüm zabıta gelsin toplasın adamlar kaybolsun ortadan bu hiçbişeyi cözmüyor fikirlerim bunlar bu tür şeyler görünce dediğim gibi sinirleniyorum ve haksızlıklar cözümsüzlükler saygısızlıklar sinirimi bozuyor ama tek başıma bir hiçim üç beş kişinin de haklısın demesi bir işe yaramıyor dediğim gibi güçlü kalabalık bir bütün tek parça olabilirsek güzel olan birşeye sahip olup başarabiliriz.