Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Galata ve Unkapanı Köprüsü, Karaköy, Eminönü, Sarayburnu Balık Durumu..

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tebrik ederim, lrf benimde aklımda ama bu aralar gece gidiyorum, gece olmaz sanırım.

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tebrik ederim, lrf benimde aklımda ama bu aralar gece gidiyorum, gece olmaz sanırım.
Tesekkurler.

Gece lrf icin daha uygun aslinda. Glow ozellikli Isome pembe ve kendo baby jiglerle guzel istavrit aliniyor. Ben unkapanina hem lrf hem yemli takimimi goturuyorum. Lrf takiminda kopru yuksek oldugu icin balik cok dusuyor. Yan tarafta duruma gore 8 9 10 no igneli yemli takima da silikon takip birakiyorum. Koprude lrf nin zor tarafi oltanin devamli elinizde olmasi. Yoksa guzel is yapar.

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dun saat 17-22 arasi Unkapanindaydim. Kopru cok kalabalikti. Bos yer yok gibiydi. Herkes yemli istavrit ve yemli asansor takimla cinekop deniyordu. Capari yok kadar azdi. Kovalarda 3-5 minik yaprak bolca istavrit vardi. Yanimdaki eleman guzel boyda bir cinekop cekti. Baskada kayda deger boyda cinekop yoktu. Benim kismetime de asagidakiler dustu. Lrf takimi ve yemli takimina isome pembe kullandim. Koprudekilerin saskin bakislari ve ardi arkasi gelmeyen sorulari ile isome yine yapti yapacagini :)

Ekli dosyayı görüntüle 67038
Afiyet olsun Cumhur,
biz 2 haftadır buna'da hasret kaldık.:rolleyes:

empatik

Üye
Adı
harun acar
18:00-21:30 haliçte balik yok denebilir.Kovalarda yine yapraklar vardı 3'er 5'er.Allahtan oda tek tük yapıyor.Yemli takımları çoğunlukta istavritler ziyaret ediyor.Benim iğneler büyüktü allahtan:)))

Yasinn

Daimi Üye
Adı
Yasin
Son iki haftadır akşam galata muazzam kalabalık yer sorun olduğu için ben direk Unkapanı n da iniş e geçiyor hedef balığı istavrit belirleyip ilk etap bı çapari açıp (10.10 ince takım) yem temin edince capariye yem takarak yemli devam ediyorum max 3 saat kalış süresini hem verimli hem zevkli geçirip tavalık istavritlerle çevre sağlık ve güvenliğe dikkat ederek nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak ilkesiyle avı sonlandiriyorum

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@Yasinn
Unkapanı köprüsü Galata'ya göre çok daha iyi,
temizlik ve sakinlik yönünden bir de geçen araç gürültüleri olmasa çok daha iyi olacak
devamlı Unkapanı köprü'süne mahalleden giden bir arkadaşım var sadece istavrite bakar
dün 2 kg kadar çok güzel boyda İstavrit almış, devamlı kullandığı takımda 12 no iğne 10x8 /35-50 gr kurşun, yeşil floş mor simli takım.

uygar008

Aktif Üye
Adı
uygar cakmakçı
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Ercüment abi bende cuma ve pazar un kapanı köprüde idim.cuma iyi istavrit vardı pazar da aşağı yukarı aynı ancak un kapanı nı ben çözemedim ben örneğin bir saatde yaklaşık 4-5 tane alırken yanımda duran genç bir arkadaş adeta at çek yaptı.ve orda edindiğim bilgi ve usta arkadaşlardan aldığım bilgi ile yaklaşık ıkı kamış boyu suya indirdim çapari yi, ancak sizce iş çaparide mi biter yoksa balığın derinliğini his edebilmekte mi.Bide sizin tecrübelerinizle önerileriniz un kapanı köprüsü için, çapari rengi gibi eğer uygun sa çapari resmi dahi istiyeceğim sizden çünkü gurur yaptım bu işi.

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@Ercüment abi bende cuma ve pazar un kapanı köprüde idim.cuma iyi istavrit vardı pazar da aşağı yukarı aynı ancak un kapanı nı ben çözemedim ben örneğin bir saatde yaklaşık 4-5 tane alırken yanımda duran genç bir arkadaş adeta at çek yaptı.ve orda edindiğim bilgi ve usta arkadaşlardan aldığım bilgi ile yaklaşık ıkı kamış boyu suya indirdim çapari yi, ancak sizce iş çaparide mi biter yoksa balığın derinliğini his edebilmekte mi.Bide sizin tecrübelerinizle önerileriniz un kapanı köprüsü için, çapari rengi gibi eğer uygun sa çapari resmi dahi istiyeceğim sizden çünkü gurur yaptım bu işi.
Uygar ben yakın zamanda köprüye gitmedim,
yaklaşık 3-4 sene olmuştur.

çaparin, 0.10 beden 0.8 köstek ,ağırlıkta 35-50 gr sudaki akıntıya göre
oltanı hemen dibemi indiriyorsun yoksa uzak mı atıyorsun

köprüde balığı aramak içinde takımı yukarıdan aşağı'ya balığı araya-araya indirmen gerekli suyunu bulduğunda makina'nın kafasında bulunan misina sıkıştırma klips'ne misina'nı iliştirirsen o günü her zaman suyunu aramaya gerek kalmadan oltanı aşağıya indirirsin daha önce balık aldığın suda oltan durur.

hemen dibe indirirsen köprünün dubalarına yakın olman lazım, uzağa atıyorsan çapari suya girdikten sonra makina'yı kapatıp balığı arıyacaksın, zaten balık alınan bölgeler'de kalabalıktır

hazır çapari ile köprüde balık alman zor,!

oranın çaparisi beden - köstek ince olduğu içinde iğnelerin floş'u çok ince olması lazım yani şöyle söyle'yeyim naylon ipten olursa floşun naylon ipler 3 kattır ipi açıp bunun 1 katını kullanıyorsun, eni 1 cm'lik kurde'leden yaparsan onuda göz kararı üçe ayıracaksın
iğne olarak ben 12-14 no sinek iğne tavsiye ederim.

balık yakalama hususunda hırs yapılacak bir durum yok herşey şans ve kısmetinle olur,
kısmette varsa yakalanır, kısmette yoksa olta iğnelerin 24 ayar saf altın olsa bile balık gelmez.:)

yanımda çapari olmadığından internetten alıntı yaptım fotoyu!

not: floş yeşil rengi konusunda çok takıntılı olma değişik renklerde'de olabilir.

bol şanslar
rastgelsin