Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Güzel Turna (baraküda) - 27 Ağustos 2010

BAYBORA

Daimi Üye
Adı
Murat
Kaptan güzel bir balık tebrik ederim.
Bizde deni turnası denen canlı gerçekten Baraküda mı?.Baraküdanın tropik balıklar gurubundan olduğunu biliyorum ben.

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Gold Üye
Adı
Akın Kaptan
Tebrik ederim Akın abi çok güzel bir av olmuş.
Sağol Sinan.

Kaptan güzel bir balık tebrik ederim.
Bizde deni turnası denen canlı gerçekten Baraküda mı?.Baraküdanın tropik balıklar gurubundan olduğunu biliyorum ben.
Teşekkürler. İnternette akdeniz baraküdası (MED.BARRACUDA) diye tanımlanmış. Bizim sirkülerde deniz turnası olarak geçiyor. Sanırım aynı ailenin balıkları.
Aynı banzerlik onların sinaritleri, orfozları ve lagosları için de var. Balıklar bizimkilere benziyor ama bizimkiler daha yakışıklı.:)

İrfan

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
İrfan Çimçik
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler Akın,
Yine çok güzel bir rapor ve av olmuş.:)

bahaberk

Üye
Adı
muhammed altılı
Tebrikler akın bey güzel av olmuş.

Adı
Cenk Bayraktar
Baracuda Tropikal bir balıktır. Denizlerimizde maalesef bulunmaz , halk dilinde asıl adı ISKARMOZ olan balık , Akdeniz baracudası olarak adlandırılır . Bu ayrımı birçok insan maalesef halen yanlış yapmaktadır. Akın bey tuttuğunuz balık Güzel bir Iskarmozdur. takma ismiyle Akdeniz baracudasıdır. Ama bir baracuda veya turna değildir.

Turna ise bir tatlı su balığıdır. Tuzlu su balıkları arasında Turna diye bir balık maalesef bulunmamaktadır. Tatlı su turnası veya tuzlu su turnası diye bir ayrım yapmak yine büyük bir yanlış olacaktır. Nacizane gerçekler için kusuruma bakmayın.

Tekrar söylüyorum , Iskarmozunuz için tebrikler . Bodrumda 20 cmlik suda kefal kovalayan bu balıklar kırmızı kafa sahte yada açıklarda jigging ile iyi av mermektedirler.

Amacım tartışma yaratmak değildir. ufak bir bilgiyi paylaşmaktır.

ahmet1833

Aktif Üye
Adı
ahmet öner
Tebrikler Akın Kaptan..

Peghassus

Yeni Üye
Adı
AKIN ARTUÇ
Güzel anlatımınız için teşekkürler, avınız için tebrikler.

cemsy

Yeni Üye
Adı
cem suzer
merhaba sevgili akın kaptan bu makina,ya hayranım özellikle bu serisi okuma magda pro ma 45dx muhteşem avı taktıktan sonra alamıyacağı balık yok gibi her yönüyle süper bir makina bu arada tebrikler trança,ları çok özledikkk..... Kendine iyi bak bol şanslar yeni raporlar bekliyoruz.....