Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hamile Levrek

oktay16

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Oktay GEZEK
Sevgili Onur, Anladığım kadarıyla ava çıkarkende hedefin buydu sanırım, Şu dönem itibariyle levrek balığının üreme ayları olduğunu kabul edersek, bunu görsel olarak çok güzel alatmışsın, Duyarlılığın için tebrik ederim.

Onur,merhaba.:)
Levreğin çok güzel.
Bırakmanın sebebini anlayamadım.:)
Bırakma ve tadını çıkar avının.Izgarada,tavada,fırında,güveçte güzelce yemelisin.:)
Yemezsen o zaman sorun.:)
Eğer bizler amatörsek ve 5 kg limitine tabi isek bizim avlarımız ile levreğin de diğer su dünyadaki canlıların da soyu,nesli,zürriyeti tükenmez.Bizler avlaklardan elimizi eteğimizi çektiğimiz,gördüklerimize duyarsız davrandığımız zaman,su dünyayı katillere,bombacıya,manyatçıya,gece dalana,ağla çevirip diğrenleyene emanet ettiğimiz zaman tükenir.
Sportif avcıların bu balığın neslini tehlikeye atması söz konusu bile olamaz.:)

Levreğin yakışıklı bir delikanlı.:)
Emre abi sen levreğin üreme aylarında avlamaya gidiyormusun.? Biz amatörler olarak günlük limitlerimiz belli bunda hemfikiriz, Fakat hayvanın üreme döneminde de rahat bırakmak, gelecekte yapacağımız avlar içinde bir yatırım değil mi sencede.? Biz amatörlerin doğaya ne kadar zarar verebileceğinden bahsetmiyorum. Ne demek istediğimi anlatabildiğimi düşünüyorum. Selamlar:)

Adı
Onur Özben
Tebrikler Onur..
Tekne çok güzelmiş yenisi daha da güzeldir eminim.. Bol balıklı avlarında kullanırsın inşallah..
İlk raporunda yakala bırak harika bir giriş oldu sevindim açıkçası..
Teknedeki livar da tertibatta tam profesyonel, eminim sıklıkla yakala bırak yapıyorsundur..
Bu davranışın hepimizin kulağına küpe oldu :)
Fatih abi teşekkür ederim.

Söylediğin gibi sıklıkla yakaladığım balıkları geri salıyorum.

Teknedeki livar sistemini gösterme sebebimde, imkanı olanların kendi teknelerine uygulayabilmeleri için örnek olması içindi.

Uygulaması zor olmayan bir sistem ve çok faydalı.
Videodaki balık, salmadan yaklaşık 2 saat önce yakalandı ve içerideki suyun devridaimi iyi yapıldğında günlerce yaşatılabilir.

Yemli ava çıktığım zamanlarda da, 1 akşam yemeğine yetmeyecek kadar balık yakaladıysam, yine salıyorum o balıkları.
Bodrumda bilenler vardır, bazen denk gelir 25-30 cmlik takoz gibi antenli mercanlar çıkar.
Limana dönüp tekneyi bağladıktan sonra çevredekilerin şaşkın bakışları arasında 3-4 tanesini birden saldığım olmuştur.

İlle küçük veya yumurtalı balık salınır diye bir kaide yok.
3 tane balığı dolapta bekletmektense, onların yaşamaları ve imkan bulurlarsa üremeleri çok daha faydalı.

Adı
Onur Özben
Tebrikler
Doğa ya yaptığınız bu olumlu duruşunuz için sizi kutlarım.
Belki de onun yavrularından birini ben yakalarım :)
Boyunuz bence uzadı !!! fiziksel değil ama adamsal boyunuz için geçerli olacaktır :)
Öncelikle avınız ve detaylı video anlatamınız için ve tabikide duyarlı davranışınız için tebrik ederim. Herkes Levrek yakalayabilir ama çok az insan sizin yaptığınızı yapar. Bence bu çok da mühim....

Avlarınızın daim olması dileği ile...Rastgele...
Harikasın Onur.:harika:
Tekrar tebrik ediyorum seni.
Çok ONUR'lu bir davranış. Levrekler adına teşekkür ederim. Umarım şansın her zaman açık olur. Tebrik ederim arkadaşım.
Çok teşekkür ederim :)

Adı
Onur Özben
Sevgili Onur, Anladığım kadarıyla ava çıkarkende hedefin buydu sanırım, Şu dönem itibariyle levrek balığının üreme ayları olduğunu kabul edersek, bunu görsel olarak çok güzel alatmışsın, Duyarlılığın için tebrik ederim.
Sevgili Oktay teşekkür ederim.

Açıkcası bugün yakaladığım balığı salıcam diye çıkmıyorum ama kendime göre doğrularım ve prensiplerim var.

Bu doğrultuda uygun olanı yapıyorum, çoğunlukla hesaplarım tutmuyor ve salıyorum :)

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre

Emre abi sen levreğin üreme aylarında avlamaya gidiyormusun.? Biz amatörler olarak günlük limitlerimiz belli bunda hemfikiriz, Fakat hayvanın üreme döneminde de rahat bırakmak, gelecekte yapacağımız avlar içinde bir yatırım değil mi sencede.? Biz amatörlerin doğaya ne kadar zarar verebileceğinden bahsetmiyorum. Ne demek istediğimi anlatabildiğimi düşünüyorum. Selamlar:)
Onur'un samimiyetine inanıyorum.:)
Üçüncü defa tebrik ve takdir ediyorum.:)

Evet,gidiyorum.
Levrek olması neyi değiştirir.?
Levreğin Akdeniz,Karadeniz,Marmara ve Ege'de üreme dönem ve yerleriyle ilgili neler biliyorsun?
Şu dönemde karnında binlerce yumurtası olan sardalyanın levrekten farkını söyleyebilir misin?
Sardalya balık değil mi?

2011 yılında toplamda 13 adet levrek avladım Sevgili Oktay.Kasım,ocak,şubat,mayıs,haziran aylarında yaptığım avlarımda ve önceki yıllarda yaptığım avlarımda edindiğim tecrübelerimle ifade ediyorum. Ocak ve şubat aylarında yakaladığım levreklerin sadece birkaçında havyar çıktı.İlginç olanı ise ekimde,haziranda İzmit'te yakaladığım balıklar havyarlıydı.
Balığın havyarlı olması ve havyarını dökmesi bölgeye göre değişim gösteren bir durum.Şu dönemde(ocak,şubat)Çanakkale'de yakaladığım levreklerin çoğu havyarını dökmüştü.Karın bölgeleri kurumuş,kıtlıktan çıkmış gibi görünür levrek.İnce ve uzundur.Yakın zamanda Bahadır'ın Edremit körfezinde yakaladığı 5kg levreği örnek gösterebilirim.

Geleceğe yatırımı avlaklarda her daim avlanarak,şu dönemde avlakları bombacıların ve diğer yasadışı avcıların ellerine ve vicdanlarına teslim etmeyerek ve levreği avlayarak yapabiliriz.

Bu güne kadar 42 santimin altında bir adet avım oldu.O da 35 cm.35 cm'nin altındaki bütün levreklerin kaşını gözünü sevip evine yolcu ettim.
Yine ilginçtir levrekten çok Sinarit salmış olmam.Geçen yaz saldığım sinaritler şimdiye kadar saldığım levreklerden çoktur.Saldığım balıkların raporlarını tek tek açacak olsam,tuttuklarımla eşit bir sayı ortaya çıkar.

Amatörler olarak levreğe ve diğer balıklara avlaklardan başka bir yerde sahip çıkamayız.Bilinçli amatörlerin sayısı ne kadar çok olursa yasadışı avcıların işi o kadar zor bir hal alır.
Amatör bir salar,yasadışı avcı onbin tutar.
Amatör istediği kadar salsın Sevgili Oktay.

Ayrıca karakterini çok iyi bildiğim bu korkak ve şüpheci hayvanın en son yok olacak balık türü olduğunu düşünüyorum.:cool:

oktay16

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Oktay GEZEK
Emre abi selam.:)

Levreğin akdeniz,karadeniz veya ege'deki üreme dönemleriye ilgili hiç bir bilgim yok, ben marmarada avlandığım için marmara sularına göre balığın havyara yattığı zamanı bildiğimi zannediyordum ki, en son raporumda belirtmiştim. Avladığım balığın havyarlı çıktığını, o avdan sonrada tekrar levrek avına gitmedim. Fakat sitede ozamandan bu yana bir sürü levrek raporu açıldı. hemen hemen hepsinde de benim tebrik yorumum vardır.

Levreğin soyunun tükenmesi gibi bir durum tabiki söz konusu değil. Ama sanırım bu konudaki düşüncelerimiz biraz farklı. Bunuda burda çözemeyeceğimize göre:) İnşallah birgün yüzyüze konuşuruz. Teşekkür ederim. Selamlar.

sokrates

Aktif Üye
Adı
Murat Can
Kan Grubu
A Rh Negatif
Davranışının örnek teşkil etmesi dileyiğle teşekkürler Onur ÖZBEN.

Atila KÖKSAL

Aktif Üye
Adı
Atila
Kan Grubu
A Rh Negatif
En güzel duyarlılık Vicdanla yapılandır!
yasaklamalar sınırlamalar resmiyette yer alsada...?
sonuçta her zaman geçerli olan kişilerin vicdanlarındaki yasaklamanın daha ağır basmasıdır bana göre...

Onur kardeş Tebrikler.
Nice Trofeli avların bol olsun.