Bilya olayına takılmayın. Aslında bilya sayısının çok fazla bir ehemmiyeti yok.
Salina serisi çok güçlü makinalardır. SA 65 in 15 kilo kaldırma gücü olduğunu biliyorum. SA 40 ın da gücü tahminime göre 7-8 kilodan aşağı değildir. Bu büyük bir kaldırma gücüdür. Ancak salina serisi güç için tasarlanmış spin iin tasarlanmamış makinalar. Yani üretim amacı atçekten ziyade tekneden ağır kurşunları çekmek yada kıyıdan yemli avlarda zorlanmadan kullanılabilecek makinalardır. Biraz ağırdırlar. Salina şimdi bu seriyi geliştirerek salina 2 yi çıkardı ve salina 2 nin 10000 lik diye geçen 65lik modeli 25 kilo çeker sahip.
Trio serisi ise yeni nesil makinadır. Kullanılan malzeme onu çok hafif olmasını sağlamış. Salina serisindeki güç beklenemez ama yinede güçlü makinalardır. Ancak özellikle kafa yapısı atçek tekniğine daha uygundur. Atçekte hafif sahteleri ileri atmak gerektiğinden misinanın makineden daha kolay çıkışı sağlanmalıdır.
Bu yüzden spin makinada derin değil ileri doğru uzayan kafalar kullanılır. Yüksek devir tercih edilir. 5.5 in üstü tercihedilmelidir. Hatta 6 devir daha iyidir. Çünkü wdt gibi aksiyonlarda bu devirlere ihtiyaç duyuluyor.
Sorduğun her iki makinanın da devri 5.1 ama diğer artı özellikleri nedeniyle trio spin olarak tercih edilebilir. Yemli avlar yada tkneden kullanım için salina serisi daha iyidir.
Kamış içinse 270 kamışlar gerçekten çok hantaldır. En basitinden wdt aksiyonu vermek çok zordur. İlk bakışta 270 kamışla sahteyi daha ileri atarmışız gibi gelir ama aslında durum farklıdır. 210 bir kamışla 2.70 kamıştan daha ileri atılabilir ve aksiyon vermek çok kolaylaşır. En basit ve bilinen örnek olduğu için söylüyorum, wdt aksiyonunu en iyi yapacağınız kamış 2.10 sert aksiyonlu bir kamıştır. Bunları uzun yıllardır 1.90 dan 3.00 m ye kadar her boydan kamışı olan biri olarak yazıyorum.
Kamış olarak linktek kamışı önerebilirim. Oldukça hafifi ve çok iddialı bir kamıştır.
http://www.balikmarketim.com/?urun-detay_6162_TOLEE_KAWAHAGI_iKi_PARCA_MX-9_SPIN_KAMIS_210_cm.html