Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hazırmı el yapımı mı?

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
fc iyi olur tabikide.. ama illa oo olucakda diye bir şey yok :D

Adı
Muhammet Dede
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Yani sonuçta burada aldığım 2 tl lik çapari bile alıyor istavrit ama o köstekler dolmalı işte :-D benim amacım ne kadar fazla balık o kadar iyi :-D

syner

Aktif Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hazır satılan takımlara kötü denmez elbette hepsinin üretimi belirli tecrübeler doğrultusunda yapılıyor kiminin misinası kalın kiminin tüyü değişik kiminin rengi, önemli olan son kullanıcının kendi tecrübeleri doğrultusunda verim aldığıdır, ister kendiniz yapın ister hazır alın ancak farklı şekillerde, renklerde, özelliklerde tercih edin ve bunları av esnasında tecrübe edin çünkü sabah suyu, akşam suyu, suyun bulanıklığı, açıklığı, balığın azı, çogu vs vs bir çok etken mevcut. Günümüzde ipten yapılan parlak ve renkli süsler mevcut fakat ben yinede kaz tüyü veya kuş tüylerinin daha avcı olduğuna inanıyorum.

Adı
Muhammet Dede
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Öyle açıkçası fakat kaz bulmakta sıkıntı :)

syner

Aktif Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yani sonuçta burada aldığım 2 tl lik çapari bile alıyor istavrit ama o köstekler dolmalı işte :-D benim amacım ne kadar fazla balık o kadar iyi :-D
Kendinizin yapması da fiyat açısından önemli bence, hazır aldığınızda 2, 3 Tl çapari, 0,50 - 1 Tl kurşun, olarak hesapladığınızda günlük 15-20 tl yakın bir masraf yaparsınız ki birde sardalya sürüsüne denk gelirseniz :) fiyat katlanır.

Adı
Muhammet Dede
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Açıkçası bir düşündüğüm noktada odur çünkü aldığım çapari en fazla 2 3 av gidiyor bana sonra karışıyor çözmeklede uğraşmak istemediğimden atıyorum

F

flos rua

Misafir
Ben karışık köstekler aldım birde fc misina kendim bağlıyorum balık hangisini isterse ona geliyor

zokacı

Daimi Üye
Adı
nejdet
fc kullanacaksan köstekleri hazırlarken dikkatli bağla çabuk deforme oluyor çaparide bence misine farketmez her zaman dediğim gibi balık misina imalatında çalışmadıysa beklemeli avlar ve trofe avlar hariç ayrıca erik yeşili ip ve sarı sim tek geçerim öyle üçer beşer değil bir ip bir sim sade olacak hava kararınca beyaz tüy renkli sim