Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hızlı Sarım Mı Yavaş Sarım Mı ?

Yoklar yoklar

Aktif Üye
Adı
Onur
S.a Shimano Stradic Yeni Kasa olanını almayı düşünüyorum 3000 olanını ama sizce 78 sarımmı 89 sarımmı ara seçenek yok.... Karadeniz kıyılarından genel olarak Samsun da at çek için levrek lüfer ne çıkarsa diyerekten öneriniz ne olurdu ? Farklı makinalar kullanan arkadaşlar su üstü ve dalarlı için hangi hız derecesini kullanıyorsunuz ve tavsiyeniz ne olur ?

spinfisher

Aktif Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
O Rh Negatif
Hocam bu işi pazarlama stratejisi uğruna arap saçına çeviriyorlar. Ben eski kasa stradic kullanıyorum(hgfk) 88 cm sarıyor, levrek, lüfer, zargana istavrit vs birçok türde balık aldım. Levrek düşük sarım seviyor diye 75 cm civarı tavsiye ediyorlar ama beni geç çok daha usta avcılar var 85 üstü saran makinalarla levreğin gözüne vuruyorlar.

Nihayetinde gözlemlediğim kadarıyla 85 üstü makinalarla da gayet rahat levrek alınıyor. Ama yavaş saran makinayla zargana, lüfer vs hızlı balıklar zor alınıyor. Ben zarganayı leblebi gibi toplarken 68-70 saran makinalı arkadaş çok zor alıyor. Onun için senin yerinde olsam 89 alırım.

Son düzenleme:

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
karadeniz için hızlı makine :harika:

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Levrek gerçekten 10-15 cm sarım düşüklüğünü hissediyor mu ?
yani aslında makina bir turda 80-90 cm sarsada makınayı çeviren ne hızda çeviriyor oda önemli değil mi ?
ben bazılarını görüyorum deli gibi çeviriyorlar bazıları kağnı gibi bence esas iş makinayı çevirme hızında
ben eski meşhur meramda levrek yakaladıgım zamanlar
okuma trio 40s ile avlanırdım ki deviri 6,2:1 dir levrek alırdım ve o zamanlar bu yavaş hızlı mevzusundan hiç haberim yoktu
ama lüfer zamanı extradan biraz hızlanır deli gibi çevirirdim makinayı berrak suda sahteye atlamasını seyrederdim canlı canlı

EyezBerg

Aktif Üye
Adı
Emrah A.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşım hızlı sarım makine ve silikonla kimsenin balık alamadığı zamanda bile levrek yakalıyor. Dediğine göre iş doğru aksiyonda bitiyormuş ama ben henüz o aksiyona vakıf olamadım :D

gkhnn

Aktif Üye
Adı
Gökhan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bende hızlı sarım diyeceğim... Avantaj olacağını düşünüyorum.
Çünkü 10 cm lik farkı makinenin kolunu çevirerek ayarlamak anlamak mümkün değil.
Arkadaşım hızlı sarım makine ve silikonla kimsenin balık alamadığı zamanda bile levrek yakalıyor. Dediğine göre iş doğru aksiyonda bitiyormuş ama ben henüz o aksiyona vakıf olamadım :D
Aksiyon ön plandadır...