Hızlı Sarım Mı Yavaş Sarım Mı ?

işin bir de şu boyutu var; lrf takımları ile lüfer ya da diğer hızlı avcı balıkları yakalayabiliyoruz 🙂
yani balığın o anki huyuna suyuna gitmesi lazım 🙂

Benim makinam 3000 kafa 93 cm sarıyor levrek için hızlı mı kazık mı yedim makinadan diye düşünüyorum

Son düzenleme:
9. Dakika 50. Saniye den itibaren bir cevap olabilir...

S.a Shimano Stradic Yeni Kasa olanını almayı düşünüyorum 3000 olanını ama sizce 78 sarımmı 89 sarımmı ara seçenek yok.... Karadeniz kıyılarından genel olarak Samsun da at çek için levrek lüfer ne çıkarsa diyerekten öneriniz ne olurdu ? Farklı makinalar kullanan arkadaşlar su üstü ve dalarlı için hangi hız derecesini kullanıyorsunuz ve tavsiyeniz ne olur ?

Şöle düşünmekte faydalı . Gece avlarında genelde yavaş sarım yapıyoruz levrek için 75cm saran makinada bile oldukça yorucu oluyor. 85 üstü saran makinada dahada zor yada konforsuz olucaktır uzun süren avlarda sorun yaşatabilir . Ama lüfer için 75 lik makinayı hızlı sararak uygun şekilde sahtenin mesafe alması ve aksiyonu ayarlanabilir diye düşünüyorum. Yani demek istediğim hızlı sarmak çok fazla yorucu olmuyor ancak sarımı yüksek olan bir makinada yavaş yavaş sarım yapmak gerçekten çok fazla yorucu oluyor . Levrek üşengeçlikten kovalamıyor hızlıyı , Lüfer agresiflik istiyor . 🤣🙂🙂🙂

Peki shimano makinaların ust segmentleri gördüğüm kadarı ile hep hızlı.
Shimanonun levrek için olan makinaları nelerdir?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peki shimano makinaların ust segmentleri gördüğüm kadarı ile hep hızlı.
Shimanonun levrek için olan makinaları nelerdir?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şunu gördüm Shimanoda 3000 lik üst ve orta segment makineler hep 78 ile 89 iken Daiwada 3000 lik üst ve orta segment makineler modeline göre 77, 80 ve 93 arası....

Back