Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Marmara Deniz’inde kalamar çıkar mı ? Kalamar sahtesi dışında nasıl yakalanır ?
Kalamar tutmak istiyosan Gölcük açıkları, Erdek açıkları kalamar avı verir. Gece kalamar sahtesiyle gündüzde sardalya ya geliyor. Bazen Büyükada açıklarıda yapıyo ama denk gelmen lazım.

Tugrulsen

Yeni Üye
Adı
Ümit tuğrul
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kalamar tutmak istiyosan Gölcük açıkları, Erdek açıkları kalamar avı verir. Gece kalamar sahtesiyle gündüzde sardalya ya geliyor. Bazen Büyükada açıklarıda yapıyo ama denk gelmen lazım.
Teşekkür ederim

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Düzce tarafından haber bekliyorum ki ben de soluğu Karasu, Ağva taraflarında alayım :) ama gel gör ki Sinop'ta bi kardeşim var sabah akşam yoklama çekiyor bir haftadır, tık yokmuş.. bu sene biraz şüpheli, havalardan sebep...

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yanlış hatırlamıyorsam 1 ay önce olabilir karadeniz taraflarından güzel dişli haberleri gelmişti,bu sene karadeniz erken ısında balık kıyılamıyor olabilir,mevsimler de kayma var.Balığın avlanma ve göç yönleri değişmiş olabilir,eylülde belli olur herşey havalar bir patlak versin o zaman belli olur.

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Öğlen 11’de başladım denemeye, tık yok. Çapari çalışanlar seyrek istavrit-sardalya çekiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 122495

eskiden oltaya sardalya gelmesin diye çabalardım :) şimdi onuda arar olduk,biryerde izledim sardalya balığında ciddi azalma varmış,bu sene istavrit boğazı hiç terketmedi nasip olursa göreceğiz nasıl bir sezon olacak

Tugrulsen

Yeni Üye
Adı
Ümit tuğrul
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Gözümüz aydın İnternette 19 saat önce sarayburnundan atılan bir videoda lüfer avı yapıyorlar sanırım balık Marmara’ya gelmeye başladı avimiz bol olsun insallah

emir18

Yeni Üye
Adı
Emirhan
Bu gece Baltalimanı tarafındaydık pek bir şey yok

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Gözümüz aydın İnternette 19 saat önce sarayburnundan atılan bir videoda lüfer avı yapıyorlar sanırım balık Marmara’ya gelmeye başladı avimiz bol olsun insallah
Yaklaşık 1 aydır oradan tek tük haber geliyor tahminimce yatak balığı geçen sene de Üsküdar tarafından bu şekilde tek tük balık aldık bu tarihlerde bu sene mera tadilatta olduğu için yoklama şansımızda olmadı..

Balık boğazda zaten var uzun olta ile tekneler alıyor kurşun arkası ile yine bir iki balık ( gece hafif kurşun ) raporu geldi..

Şile tarafından 2 3 gündür peşpeşe sabah suyu akşam suyu spin kaşık ve sahte avlarının raporları var ama hep toplam çıkan 3 balık 2 balık boylar geneli sarıkanat , lüfer.

Dün riva kurşun arkası raporu gördüm kurşun arkasına müsait olan yer bir barınak yani giriş kısıtlı o da çinekop sarılanat karışık 6 -7 balık vardı.

Ormanlı tarafından herhangi bir rapor önüme gelmedi ya gizli çalışıyorlar yada ses yok :)

Bu gün 30.08.2023 itibari ile boğaziçi deniz sıcaklığı 24.5 derece Lüfer balığının sevdiği su sıcaklığı Google amcaya göre 12 ile 26 derece arası yanı suyun sıcaklığı daha yeni yeni düşmeye başlamıştı bu gün itibari ile 2 gün Afrika sıcakları tekrar kendini göstermeye sıcaklık 34-36 derecelere kadar çıkacak buda su sıcaklığını tekrar etkileyecek asıl benimde merak ettiğim konu hayvanın göç yolu üstündeki davranışı yani su sıcakları derinlerde daha düşük olduğu için boğaza giren lüfer kanaldan akıp kıyılamadan göç yoluna devam mı edecek yoksa göç mü geç başlayacak ?

Tugrulsen

Yeni Üye
Adı
Ümit tuğrul
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Gözümüz aydın Pendik ve ambarlı tarafından tekneden lüfer av vermeye başladı karadan henüz güzel bi haber duymadım

Ali Ç

Yeni Üye
Adı
Ali
yanlış hatırlamıyorsam 1 ay önce olabilir karadeniz taraflarından güzel dişli haberleri gelmişti,bu sene karadeniz erken ısında balık kıyılamıyor olabilir,mevsimler de kayma var.Balığın avlanma ve göç yönleri değişmiş olabilir,eylülde belli olur herşey havalar bir patlak versin o zaman belli olur.
Yaklaşık bır hafta once 2 aksam Duzcede spın deedım aralıksız 2-3 saat bır ıkı takıp gordum kucuk yapraklar dısında hıcbır skor yapamadım bılgınıze dostum:) Bu sene gecen senekı gıbı olmasın lutfen tek duam bu