Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

fatih0686

Aktif Üye
Adı
Fatih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Eline sağlık on numara fotolar forumun rengi kalitesi,altmış sonları ve yetmişleri bende biiliyorum.Orkinozları yetmişlerde gırgırcılık yaparken tutmuşluğumuz var uskumruya yetişemedim,ama bolca kolyoz torik,kofana,devasa levrekler,300-400 kiloluk Morinaları yaşayarak gördüm.Bir sefer kılıç balığıda gördüm.Bunları karadenizde yaşadım Şimdi fotolara baktım valla bilmeyene şaka gibi gelir bu resimler.Eline sağlık.

peki sizce neden yok oldu bu baliklar
asiri avlanma mi yoksa iklim degisikligi mi

Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yazmıştım tekrar yazayım kardeşim teknolojinin çok hızlı ilerlemesi ve radar sistemlerinin gırgır teknelerine eklenmesi sonra trol teknelerinin hem sayıca hemde teknolojik donanımlarının çok ama çok artması daha sonra ufak voli teknelerininde aynı teknolojilerden yararlanması ve sayılarının çok ama çok artması vs.vs bu konu çok su kaldırır anlat anlat bitmez boğaz ve boğaz ağızlarındaki gırgır avcılığından girilir neredeyse kıyıya paralel çekilen trollerden çıkılır.Kısaca şöyle özetliyeyim Denizlerdeki bu iştah kabartan rant yüzünden ne korunur ve sürdürülebilir balıkçılık yapıldı nede engellenebildi.Mesela bana kalsa ben 30 cm altındaki Lüfer familyasını asla avlatmazdım ama dibine kadar avlıyolar çünki istadikleri ölçüler birileri tarafından sirkülere konmuş,cikcik denen kum midyesini denizin kumluk alanlarında kumun 20,30 bilemiyorum ama belkide 40 cm içine girerek taraklarla tarayarak topluyolar ve burada bu taraklara saplanan yavru kalkanları siz bir görseniz çıldırırsınız o kadar küçüklerki kimse görmeden biraz irilerini yemek için ayırıp yüzlerce parçalanmış kalkan yavrusunu denize atıyolar neyse daha neler neler varda bitmez herhalde bu balıkların neden yok olduğunu biraz kafanızda canlandırmışsınızdır iklim değişikliğiyle hiç alakası yok.

Mektupla

Daimi Üye
peki sizce neden yok oldu bu baliklar
asiri avlanma mi yoksa iklim degisikligi mi

lapin

Daimi Üye
Adı
Mert S.
Spinle sanırım lüfer alıyorlar sosyal medyada görüyorum ama İstanbul mu bilgim yok :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Spinle sanırım lüfer alıyorlar sosyal medyada görüyorum ama İstanbul mu bilgim yok :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir haftadır alıyorlar, bu sabah ben de gittim sahur sonrası lakin nasiplenemedik :)

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mektupla

Daimi Üye
FATİH/KUMKAPI FENER
23 Mart - 09.27
İstanbulFatih11,2
SARIYER/KUMKÖY-KİLYOS
23 Mart - 09.00
İstanbulSarıyer9,3
SARIYER/RUMELİ FENERİ BAL. BAR. ANA MENDİREK FENER
23 Mart - 09.27
İstanbulSarıyer9,7
TUZLA AYDINLI LİMAN FENERİ
23 Mart - 09.27
İstanbulTuzla10,7
TUZLA İTÜ GÜNEY MENDİREK FENERİ
23 Mart - 09.27
İstanbulTuzla10,4
FATİH/KUMKAPI FENER
25 Mayıs - 07.08
İstanbulFatih16,4
SARIYER/KUMKÖY-KİLYOS
24 Mayıs - 09.00
İstanbulSarıyer16,6
SARIYER/RUMELİ FENERİ BAL. BAR. ANA MENDİREK FENER
25 Mayıs - 07.06
İstanbulSarıyer17,4
TUZLA AYDINLI LİMAN FENERİ
25 Mayıs - 07.10
İstanbulTuzla15,6
TUZLA İTÜ GÜNEY MENDİREK FENERİ
25 Mayıs - 07.10
İstanbulTuzla15,8

Adı
Çağrı
Cümleten selamlar,

Yasaklar ne zaman kalkacak bilgisi olan var mı? Şu an sadece kıyıdan mı yasak yoksa tekneden de yasak mı bilen var mı?

Haziran ve sonraki yaz aylarında boğazda ne balık yapar, yapar mı, ne beklemek lazım üstadlar bizi bilgilendirebilirse seviniriz.

Herkese hürmetler, sağlıklı günler.