Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

furkan.abdal

Yeni Üye
Adı
Furkan A
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Avrupa yakası için bir aceminin bu hobiye başlamasına en uygun meralar bence Emirgan ve Kalender olacaktır.

Neden bu ikisi peki ?

Çünkü her iki merada çok geniş diğerlerine nispeten ve ilişken sayısı daha az. Yani hem kimseyle takışmadan bir köşede olta atılabilir ve dine takılma sorunu daha az yaşanır.

Ek olarak gece avcılığı ile başlamak yerine gündüz vakti çapari ile istavrit kovalamak daha mantıklı olacaktır derim şahsen.

Her hangi bir sorun olursa yazarsın, dilimiz döndüğünce cevaplarız.

Yukarıda yazan arkadaşların da serzenişleri haklı çünkü bu hobi çoğunlukla stres atmak ve biraz da günlük tasalardan uzaklaşmak için yapılıyor yanına bir acemi geldiğinde veya oltayı saf düzeninde atmak zorunda lkaldığında eğlenceden çok eziyete dönüşebiliyor. İleri de sen de bu duruma hak vereceksin İnan.

Rastgelsin :)
Anlıyorum, teşekkür ederim Rastgelsin

EmreBasaranturk

Yeni Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
O Rh Negatif
Selam hobidaşlar,

tek tük de olsa sağda solda İstanbul boğazından palamut alanların haberlerini görüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Selam hobidaşlar,

tek tük de olsa sağda solda İstanbul boğazından palamut alanların haberlerini görüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?
Dün tekne ile av yapan bir dostum ile görüştüm anadolu hisarı ve beykoz açıklarında palamut ve lüfer hala daha çıkıyomuş. Ama bu mevsimde ne kadar lezzetli olur tartışılır. Kıyı avcılığında da tek tük te olsa uzak mesafelere atış yapabilirseniz alma olasılığınız var.

EmreBasaranturk

Yeni Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
O Rh Negatif
Dün tekne ile av yapan bir dostum ile görüştüm anadolu hisarı ve beykoz açıklarında palamut ve lüfer hala daha çıkıyomuş. Ama bu mevsimde ne kadar lezzetli olur tartışılır. Kıyı avcılığında da tek tük te olsa uzak mesafelere atış yapabilirseniz alma olasılığınız var.
Nasibimizi zorlayacağız o halde :)

Cetin_34

Aktif Üye
Adı
Çetin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,değerli hobidaşlar, Boğazda palamut aldıklırını duydum.deneyen var mı.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sorması ayıp nereden duydun böyle bir üfürmeyi :)
Üfürme değil tekneyle canlı yayın gördüm Anadolu fenerinin oradan tekne çaparisi ile aldılar. Kıyı ve boğaz içi için erken olabilir. Belki arkadaş Çubuklu'dan çıkan numune vardı bir tane gece lrf ye gelmiş hatta bir 10-15 gün oluyor onu duymuştur.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Üfürme değil tekneyle canlı yayın gördüm Anadolu fenerinin oradan tekne çaparisi ile aldılar. Kıyı ve boğaz içi için erken olabilir. Belki arkadaş Çubuklu'dan çıkan numune vardı bir tane gece lrf ye gelmiş hatta bir 10-15 gün oluyor onu duymuştur.
Yunus'un numuneyi söylüyorsan o 1 ay oldu be bedri hoca, en son sinoptaydılar, dün tarabya tarafındaydım henüz bir kıpırdanma yoktu, herkes havaların inmesini ve bir değişiklik olmasını bekliyor. ayın 15'ini geçti yavaş yavaş çingeneler girecek normal ama şu an öyle bir duyum üfürmesi nereden cıoktı ben onu merak ettim.

haa inşallah tez zaman tez vakite de girsin tabii, bekliyoruz :)

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yunus'un numuneyi söylüyorsan o 1 ay oldu be bedri hoca, en son sinoptaydılar, dün tarabya tarafındaydım henüz bir kıpırdanma yoktu, herkes havaların inmesini ve bir değişiklik olmasını bekliyor. ayın 15'ini geçti yavaş yavaş çingeneler girecek normal ama şu an öyle bir duyum üfürmesi nereden cıoktı ben onu merak ettim.

Muhtemelen tekne avlarını duymuşlardır. Onlar da fener taraflarından tekne ile 50 li çapari avı hem şans yüksek hem açıktan av yapıyorlar.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın

Çubukludan 4 balık çıktı sanırım 3 4 gün oldu , ayrıca avrupa yakasından kamış deneyen bir arkadaşımız da 1 adet aldı bunlar benim canlı kanlı şahit olduklarım üfürmeden kastınız buysa tabi :)
Bu sıcakta 2 balık için maraton koşacak arkadaşlara başarılar dilerim :)