yaman_onur
Aktif Üye
- Kan Grubu
- O Rh Pozitif
Inan ben de anliyamiyorum, duyan herkes sim di oraya mi kosacak ya da kosabilcek mi?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Genelde oyle oluyor duyan goren sadece orda balik varmis gibi o tarafa yogunlasiyor halbuki suan heryerde balik varInan ben de anliyamiyorum, duyan herkes sim di oraya mi kosacak ya da kosabilcek mi?
Sevgili arkadaşlar cumartesi TV haberlerde kalender de balık bolluğu olduğundan bahsetti, hatta öyle ki balıkçılar yüzlerce adet cinekop sarikanat ve lüfer yakalamislar, bu haber yayınlandıktan sonra pazar günü kalenderi gören oldu mu hiç, şu kadarını söyleyeyim, Cuma namazı saf tutar gibi omuz omuza yer tutmuş millet balık tutmak işkenceye dönüşmüş misinasi takımları karışan karışana, üstüne birde kavga gürültü, sadece bu bile mera bilgisi verilmemesinin ne derece haklı olduğunu göstermiyor mu sizce de... SaygılarMera bilgisi neden gizlenmeli sadece merak ediyorum. Kim nerede avlanirsa avlansin kismetini alir ancak. Hakikaten bu durumu anlamak zor geliyor bana
Inan ben de anliyamiyorum, duyan herkes sim di oraya mi kosacak ya da kosabilcek mi?
Aslına bakarsanız burda söylenmesiyle Tv'de çıkması arasında bence çok ciddi fark var. Çünkü televizyondaki bu haberi belli bir kitle izlemiyor herkes izliyor. Yani balık tutmaktan haberi olmayan bilgisi olmayan kişiler bile haberi izleyip anlık merak salıyor bu işe(meraklanmaları güzel ama bir çoğu anlık heves). Gidip olmayacak kamışlar(2.50-3.00m), olmayacak misina(0.60mm), olmayacak takımlar(istavrit çaparisi), olmayacak ağırlık(30-50g) ile çinekop tutmaya oraya doluşuyor, ilk ve son av denemelerini yapıp sinir harbi yaşayıp(aynı anda yaşatıp) sonra da yalan habermiş falan diyerek bir daha da balık olayını sonsuza kadar kapatıyorlar.Sevgili arkadaşlar cumartesi TV haberlerde kalender de balık bolluğu olduğundan bahsetti, hatta öyle ki balıkçılar yüzlerce adet cinekop sarikanat ve lüfer yakalamislar, bu haber yayınlandıktan sonra pazar günü kalenderi gören oldu mu hiç, şu kadarını söyleyeyim, Cuma namazı saf tutar gibi omuz omuza yer tutmuş millet balık tutmak işkenceye dönüşmüş misinasi takımları karışan karışana, üstüne birde kavga gürültü, sadece bu bile mera bilgisi verilmemesinin ne derece haklı olduğunu göstermiyor mu sizce de... Saygılar
Söylediğim yere giiitBu mera paylaşma olayı dediğiniz gibi bir taraftan kötü ama diğer bir taraftanda bazılarını çok mutlu edebiliyor. 2013 Temmuzdan beri vakit buldukça spin yapmaya çalışıyordum. Yemliye bile gitsem mutlaka spinde deniyordum. 1 ay öncesine kadar siftahım yoktu. Sonra facebookta Anadolu yakasında bir meradan bahsedildiğini duydum. Bir pazar akşamı işi gücü evi ayarlayıp atladım metrobuse doğru karşıya. Gerçektende bahsi geçen yerde hiç görmediğim kadar spinci sahteleri ardı ardına atıyordu. Önce bana kalabalık geldi. Burda atamam ama ne tutuyorlar bakıyim biraz dedim. Aradan 2-3 dakika geçmeden sağdan soldan çinekoplar birer birer çıkmaya başladı. Hemen bende bir yer bakındım. Şansa 5-6 metrelik bir boşluk buldum ve hemen oraya geçtim. Hızlıca takımı kurup atışlarımı yaptım. 3,5 saat kadar sürede 4 tane iri boyda çinekop alıp gayet mutlu mesut bir şekilde evin yolunu tuttum. Aslında tekrar gitmeyi çok istesemde bir daha fırsat bulup gidemedim. Şimdi o arkadaşlar o merayı paylaşmasaydı ben bu ilk spin balıklarımı halen alamamış olucaktım. Ama orkaki arkadaşlar bu merayı paylaşanlara hiç iyi şeyler söylemiyorlardı. Ne güzel rahat rahat tutuyorduk diyorlardı. Halen avrupa yakasında spin ile böyle çinekop sarıkanat çıkan bir mera bulabilmiş değilim. Keşke biri böyle bir mera paylaşsada 3-5 balıkta daha tutabilsem.