Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yaman_onur

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Inan ben de anliyamiyorum, duyan herkes sim di oraya mi kosacak ya da kosabilcek mi?

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
Bu durumu foruma ilk katıldığımda bende tuhaf karşılıyordum. Nereye gittiniz diye sorduğumda cevap veremeyeceklerini söylediklerinde kızıyordum.
Fakat işin aslı öyle değilmiş. Söylense ne olur? Şu oluyor, insanları koşullu şartlandırıyorsunuz. Mera çok bilindik bir yer bile olsa, insanlar burada bilgiyi okuyunca, sanki başka yerden çıkmayacak gibi oraya toplanıyorlar ve siz bir daha gittiğinizde olta atacak yer bulamıyorsunuz. Ertesi gün gitmeyeceğiniz için bu size bir sorun teşkil etmiyor ama, yarın oraya gitmeyi düşünenler çok fazla söyleniyor emin olun.

Bir deneme yanılma yöntemi yapabilirsiniz isterseniz. Çok bilinmedik (Bilinmedik yer dememin sebebi sonucu daha da iyi görebilirsiniz) sakin bir meradan balık alın veya aldığınızı söyleyin. Ertesi gün oraya gidin ve kalabalığı kendi gözlerinizle göreceksiniz. Hatta forumdan birisinin yaptığı bir denemeyi hatırlıyorum, daha rapala ile balık alınmaya başlamadan önce yemli zamanı, bir kişi denemek için facebook veya buradan, asparagas haber yapıp, çok güzel balık olduğunu ve mekanı söylediğini bildirmişti. Sadece 2 kişilerken yarım saat- kırkbeş dakika içinde 12 kişi olduklarını bildirmişti. Yani deneyen de oldu zamanında.

Bir diğer mevzuda, burası herkese açık bir forum, sadece bizim gibi amatör balıkçılar yok yani. Buradaki haberleri okuyan balıkçılar, mekana gidip ağ atarak merayı kuruttukları veya ağ atıldığı için olta atılamaz hale getirdiklerini buradan bazı arkadaşların yazılarında okumuştum.

Tabiki mera paylaşma hakkı sizin, kararı siz vereceksiniz. Kimsenin size birşey diretme hakkı yoktur. Ben sadece size saçma geldiğini söylediğiniz için yazdım. İstekte bulunanların sebebi bunlardan ibarettir.

scorpion26

Daimi Üye
Bu mera paylaşma olayı dediğiniz gibi bir taraftan kötü ama diğer bir taraftanda bazılarını çok mutlu edebiliyor. 2013 Temmuzdan beri vakit buldukça spin yapmaya çalışıyordum. Yemliye bile gitsem mutlaka spinde deniyordum. 1 ay öncesine kadar siftahım yoktu. Sonra facebookta Anadolu yakasında bir meradan bahsedildiğini duydum. Bir pazar akşamı işi gücü evi ayarlayıp atladım metrobuse doğru karşıya. Gerçektende bahsi geçen yerde hiç görmediğim kadar spinci sahteleri ardı ardına atıyordu. Önce bana kalabalık geldi. Burda atamam ama ne tutuyorlar bakıyim biraz dedim. Aradan 2-3 dakika geçmeden sağdan soldan çinekoplar birer birer çıkmaya başladı. Hemen bende bir yer bakındım. Şansa 5-6 metrelik bir boşluk buldum ve hemen oraya geçtim. Hızlıca takımı kurup atışlarımı yaptım. 3,5 saat kadar sürede 4 tane iri boyda çinekop alıp gayet mutlu mesut bir şekilde evin yolunu tuttum. Aslında tekrar gitmeyi çok istesemde bir daha fırsat bulup gidemedim. Şimdi o arkadaşlar o merayı paylaşmasaydı ben bu ilk spin balıklarımı halen alamamış olucaktım. Ama orkaki arkadaşlar bu merayı paylaşanlara hiç iyi şeyler söylemiyorlardı. Ne güzel rahat rahat tutuyorduk diyorlardı. Halen avrupa yakasında spin ile böyle çinekop sarıkanat çıkan bir mera bulabilmiş değilim. Keşke biri böyle bir mera paylaşsada 3-5 balıkta daha tutabilsem.

Alık balık

Daimi Üye
Adı
Ufuk
Mera bilgisi neden gizlenmeli sadece merak ediyorum. Kim nerede avlanirsa avlansin kismetini alir ancak. Hakikaten bu durumu anlamak zor geliyor bana
Sevgili arkadaşlar cumartesi TV haberlerde kalender de balık bolluğu olduğundan bahsetti, hatta öyle ki balıkçılar yüzlerce adet cinekop sarikanat ve lüfer yakalamislar, bu haber yayınlandıktan sonra pazar günü kalenderi gören oldu mu hiç, şu kadarını söyleyeyim, Cuma namazı saf tutar gibi omuz omuza yer tutmuş millet balık tutmak işkenceye dönüşmüş misinasi takımları karışan karışana, üstüne birde kavga gürültü, sadece bu bile mera bilgisi verilmemesinin ne derece haklı olduğunu göstermiyor mu sizce de... Saygılar
Inan ben de anliyamiyorum, duyan herkes sim di oraya mi kosacak ya da kosabilcek mi?

Oktay34

Üye
Sevgili arkadaşlar cumartesi TV haberlerde kalender de balık bolluğu olduğundan bahsetti, hatta öyle ki balıkçılar yüzlerce adet cinekop sarikanat ve lüfer yakalamislar, bu haber yayınlandıktan sonra pazar günü kalenderi gören oldu mu hiç, şu kadarını söyleyeyim, Cuma namazı saf tutar gibi omuz omuza yer tutmuş millet balık tutmak işkenceye dönüşmüş misinasi takımları karışan karışana, üstüne birde kavga gürültü, sadece bu bile mera bilgisi verilmemesinin ne derece haklı olduğunu göstermiyor mu sizce de... Saygılar
Aslına bakarsanız burda söylenmesiyle Tv'de çıkması arasında bence çok ciddi fark var. Çünkü televizyondaki bu haberi belli bir kitle izlemiyor herkes izliyor. Yani balık tutmaktan haberi olmayan bilgisi olmayan kişiler bile haberi izleyip anlık merak salıyor bu işe(meraklanmaları güzel ama bir çoğu anlık heves). Gidip olmayacak kamışlar(2.50-3.00m), olmayacak misina(0.60mm), olmayacak takımlar(istavrit çaparisi), olmayacak ağırlık(30-50g) ile çinekop tutmaya oraya doluşuyor, ilk ve son av denemelerini yapıp sinir harbi yaşayıp(aynı anda yaşatıp) sonra da yalan habermiş falan diyerek bir daha da balık olayını sonsuza kadar kapatıyorlar.
Ancak bu forumları zaten bu konuyla ilgilenen, bu hobiye sahip veya sahip olmaya çalışanlar takip ediyor. Kitle oldukça farklı yani.
Mera paylaşmaya gelince paylaşılsın ya da paylaşılmasın diye bir şey diyemem, dememeliyim. Herkesin kendi takdiri olmalı bu konu. Paylaşmayana kızılmaması gerektiği gibi paylaşana da 'neden paylaştın' denmemeli diye düşünüyorum.

yaman_onur

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dogru soyluyorsunuz hakkinizda yol degil, bu isi kisitli zamanda yapabilen icin cok kiymetli lakin. Hergun gitme imkani olan zaten tutar hevesini alir, isguc sebebiyle gidemeyen bizler ancak tutulan baliklar ile okuyarak mutlu oluyoruz. Kendi adima denizin hala bitmeyisi ve comertligi beni mutlu ediyor, tutabilirsemde ayrica mutlu olurum, tabi once gidebilmek onemli zaten kabaca meralar belli;)

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Konuyu şöyle düşünelim , her balıkçının raht ettiği sevdiği bir mera muhakkak vardır .Balık tutmaktaki asıl düşüncede şehrin ses gürültü patırtı sitresinden kurtulup dertleri oltanın ucuna takıp denize atmaktır.Formdaki arkadaşların hemen hepsi bu işi ticaret olarkta yapmadıklarını da düşünürsek , mudaimi olduğu merada nezaketten uzak kaba saba kişler istemezler . Cumartesi günü yaşadığım bir hadise hayret detirecek kadar vardı.Balıkçının biri tam olta atttığımız noktadan güpe gündüz kadın erkek çocuk kalabalığın içinde çok afadersınız denıze işedi .Aynı saatlerde yine bi hadise agrasif sinirli bir balıkçı çaparisi karıştı diye diğer balıkçıya seni denize atarım demsıydı.Gelde o denızden balık cek , yada o merada huzur bul .Zaten formdaki arkadaşlar samimi buldukları herkeze elinden dilen den geldiği kadarıyla yardımcı oluyorlar .

Mera paylaşımı yapmak , insanlara iylik deyil zorluk çıkaracağını düşünüyorum ...

alisami

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu mera paylaşma olayı dediğiniz gibi bir taraftan kötü ama diğer bir taraftanda bazılarını çok mutlu edebiliyor. 2013 Temmuzdan beri vakit buldukça spin yapmaya çalışıyordum. Yemliye bile gitsem mutlaka spinde deniyordum. 1 ay öncesine kadar siftahım yoktu. Sonra facebookta Anadolu yakasında bir meradan bahsedildiğini duydum. Bir pazar akşamı işi gücü evi ayarlayıp atladım metrobuse doğru karşıya. Gerçektende bahsi geçen yerde hiç görmediğim kadar spinci sahteleri ardı ardına atıyordu. Önce bana kalabalık geldi. Burda atamam ama ne tutuyorlar bakıyim biraz dedim. Aradan 2-3 dakika geçmeden sağdan soldan çinekoplar birer birer çıkmaya başladı. Hemen bende bir yer bakındım. Şansa 5-6 metrelik bir boşluk buldum ve hemen oraya geçtim. Hızlıca takımı kurup atışlarımı yaptım. 3,5 saat kadar sürede 4 tane iri boyda çinekop alıp gayet mutlu mesut bir şekilde evin yolunu tuttum. Aslında tekrar gitmeyi çok istesemde bir daha fırsat bulup gidemedim. Şimdi o arkadaşlar o merayı paylaşmasaydı ben bu ilk spin balıklarımı halen alamamış olucaktım. Ama orkaki arkadaşlar bu merayı paylaşanlara hiç iyi şeyler söylemiyorlardı. Ne güzel rahat rahat tutuyorduk diyorlardı. Halen avrupa yakasında spin ile böyle çinekop sarıkanat çıkan bir mera bulabilmiş değilim. Keşke biri böyle bir mera paylaşsada 3-5 balıkta daha tutabilsem.
Söylediğim yere giiit ;)
Beni hiç boş dönmedim ama aramızdaaa hee :D :D :D :p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...