Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba
Dün bir boğaz yoklaması yapayım dedim ve öğlen 12 gibi indim meraya. Balık tek tük gelsede akşama kadar yetecek balığımı aldım.
Rastgele

Takımlar:
Shimano Surf Leader 425BX kamış
Daiwa Surf Basia 45 makine
200 gr kurşun ve çeşitli kaşık,sahte balıklar.

sunny1403

Daimi Üye
Adı
Tahir
Masallah herkes bir şekılde kısmetını almıs tebrikler.Afiyet olsun..

yaman_onur

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tebrikler, solunar patladi anlasilan, alamamaniz gerekmiyormuy du:rolleyes:

sessizdenizci

Daimi Üye
1-2 haftadır takip ettiğime göre solunar hesabı çalışabilir ve bunu dünyanın bir çok yerinde kullananlar var. Ama sanırım daha çok kıyılar için geçerli, boğaz gibi balığın geçiş yeri gibi yerler için geçerli olmayabilir. Basınç uygun olsada olmasa da balık oradan akmak durumunda değil mi? O Boğaz'dan akarken önüne kaşık sallardan ısırır mı yoksa "basınç düşük kardeş, ben yemem" mi der?

yaman_onur

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Atlar herhalde de derine kacar deniyor ya, kasigi o derinlige atabilir miyiz yani aksada bogazin derin yerlerini, kanal dedigimiz yerleri tercih etmezmi acaba o yuzden ustalar uzak atis yapanilen aldi diyor sanki kimi raporlarinda diye anladim

sessizdenizci

Daimi Üye
Doğrudur, son iki avımda şunu bir çok kere test ettim. Kurşun dibe değmeden sarmaya başladığımda balık alamadım. Dibe değdi sarmaya başladım 3-5-7 aarım baktım boş, tekrar sal dibe değsin ve sarmaya başla... Bu yöntemin verimi oldukça iyidir. Ve uzak atış genelde hep geçerli olan bir şart.

Mesut1903

Daimi Üye
Adı
Mesut orak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Wohouu boğazda balık tutmayı bırakıp tatlı suya başlayalı 3 yıl oldu. İyiki de bırakmışım. Sizede tavsiye ederim huzur doğada ...
Abi bende sana katılıyorum. Tatlı suyun keyfi başka. Abi birde sana sorum olacak ben yazın ara sıra tatlı suya gidiyorum. Bir bot almaya karar verdim ama önce gidip bir elektrikli motor aldım şimdi bot alacam 330 düşünüyorum ama ne marka alacağıma karar veremedim her kafadan farklı ses çıkıyor siz ne marka kullanıyorsunuz Yada tavsiyede bulunabilirmisiniz.

adbakt

Aktif Üye
Adı
Adil
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu gün sabahki balık akşam yoktu.
Sabah 20'den fazla balık alan bir kaç kişi 15:30 gibi bir daha kaşık/rapala denedi, ancak hava kararana kadar bir şey alamadılar.

caretta

Üye
Adı
BARBAROS
Abi bende sana katılıyorum. Tatlı suyun keyfi başka. Abi birde sana sorum olacak ben yazın ara sıra tatlı suya gidiyorum. Bir bot almaya karar verdim ama önce gidip bir elektrikli motor aldım şimdi bot alacam 330 düşünüyorum ama ne marka alacağıma karar veremedim her kafadan farklı ses çıkıyor siz ne marka kullanıyorsunuz Yada tavsiyede bulunabilirmisiniz.
Marka hiç önemli değil kardeşim denye (dokuma kalınlığı ) önemli olan. O da zaten bizlerin kullanacağı botlarda standart. Bence markasından önce kullanacağınız kişi sayısı ve motorun gücüne göre uzunluk tercihin olsun. Sonuçta portatif ürünlerde pratiklik önemli. Şimdiden alacağın bot hayırlı olsun sezon açılınca da inşallah beraber kovalarız balıkları.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...