sessizdenizci
Daimi Üye
Tebrikler Özgür,size bir hikaye anlatayım.
bu sabah Ahmet abi ile avlandık. evet Ahmet abi'nin ince takımları iş yapıyor. kalın takım attım istavrit bakmadı bile. sıyırtma ile bir iki tane aldım ama boyları ince takıma gelenlerle aynı olduğundan değmez. saat 5.30 gibi spin denedim. 6:00 - 7:00 arası kurşun arkası sahte ile yine tık yok. neticede ince takım ile az bir istavrit aldım, ama balık almaya çalışmadım, bir tava kadar aldım. fantaziler peşinde koştum yine.
tekneler 4-5 gün önce uzun olta ile alıyordu, çıplak gözle gördük. hiç denemedim ama teknede yaptığımız gibi kaşık arkası yaprak zargana ile balığı kandırmak mümkün olur dedim. atışta zarganaya ne olur, parçalanır mı kopar mı onu denersem anlatırım. takımını da bilmeyenlere anlatırım. ancak tabi önce zargana lazım. ben de hem keyif olsun diye hem de bu proje için top ile ipek attım. ( bu çok zevkli bir avdır ve hiç yormaz, denemeyen denesin) bir iki atış onda da tık yok. sonraki atışımda ip gitti bir martının havada kanadının altına girdi. martı ipe dolandı.
hiç fotoğrafı yok zira panik dolu anlar idi benim için.önce kurtulur kendisi diye düşünüp suda yavaşça yüzdürdüm martıyı. (ipe dolanınca suya çakıldı tabii) bırak kurtulmayı hayvan daha da çok sarıyor kendini. neyse çektik kıyıya. Metin var, Ahmet abi var, yardım istedim. takımı kestim, ip belki kolayca gelir kanadının altından diye, bir yanaştık hayvana, hayvanın gagasında 11 cm'lik 3 iğneli iğneleri paslanmış ki öyle eski rapala var. hayvan bununla yaşıyormuş bir süredir. debelenirken ayağına da girdi diğer üçlü.
pense ile yaklaştım, hayvan gagasını uzatıp beni yakalamaya çalıştı , gaga kapandığında "TAK" diye bir ses çıktı havada. dedim "Aman". Metin bez ile kafayı tutup uzaklaştırdı. Ahmet Abi bir pense ile gagayı açtı, ben diğer gagayı tuttum. diğer eldeki kargaburunla kurtardık gagasından, sonra da ayağından. hayvanın nasibinde gökyüzünde ipe takılıp rapala ameliyatı geçirip iyileşmek varmış, uçtu gitti.
yani siz balık tutamazken, ben gökten kuş ile rapala tutuyorum.
rastgele...
Balık tutamamışsın ama hayırlı bir iş yapmışsın.