Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Furkan lütfen artık balık ye.Biz kendimize söyle limit belirleriz, 50 den geri sayariz balikta boylar iriyse 20 de av biter ufaksa 0 a kadar yolu var. 100grX50: 5kg
ayrica şöyle bir dağıtma sistemimiz vardir, etrafimizda kim adet olarak geride kaldiysa herkez 10 ar adet verir ekip olarak böylece sayılar eşit şekilde eve döneriz.
Balık tutulur önemli olan dostluk, balık olmasa bile keyifli olmak lazım, hiç balıksız dönülse bile takmayız bizmorel motivasyon herzaman üst düzeyde, hem sıfır çekmekte iyidir vücut direnci artar.
ayrıca benim babam balığın delisidir dolaba pek gerek kalmiyor
Rastgele dileklerimle.
Gündüzde gecede boğazda yemli avlanan birçok insan vardır.iyi geceler balıksevdam ailesi... acemi olduğum için sizlere danışmak istedim.çinekop için gündüz boğazda yemli takım iş yapar mı acaba ?
dediğiniz gibi bazukalar kullanılıyor zaten. Pimaş borudan taşıma çantası yapan bilmiyorum ama mümkündür.Ark Merhaba çok saçma bi konu olacak ama bişeyi paylaşmak istedim. Surf olsun spin olsun makinasiyla beraber daha derli toplu bi yerden bi yere taşımak için aklıma proje tüpü geldi hani çizim yapan kişilerin sırtında olan bazukaya benzeyen zımbırtı sizcede mantıklı değilmi eğer bu pahali gelirse bildiğimiz yagmursuyu borusundanda fermuarli aynı sistem yapılabilir. Aklıma geldi sizinle paylaşmak istedim
O dediğinizi sitemizdede yapan arkadaşlar var benim bilidiğim @hunter mustafa abi yapmıştı pimaştanGündüzde gecede boğazda yemli avlanan birçok insan vardır.
dediğiniz gibi bazukalar kullanılıyor zaten. Pimaş borudan taşıma çantası yapan bilmiyorum ama mümkündür.
çubuklu çok akıntılı bir yer. biz orada avlanırken oltalar kalabalıkta sırayla atılır ve oltarla birlikte sola doğru yaklaşık 100 metre yürürsün. ama şimdi dolgu alanları felan yapılmış oradan nasıl atılıyor bilmiyorum. biz taç restoran önünden atardık. bir kişi farklı ağırlıkta kurşun kullansın ya da yürümesin kesin oltalar karışırdı. deniz bu herşey olabilir. herkes birbirine yardımcı olmalı. oltalar karıştı diye bir çapari için millet birbirini yiyor olabilir sıkmamak lazım canını. bende haftasonu gidecektim çubukluya iyi ki gitmemişim. yoksa balık avı eziyete dönüşecekti desenize. bazen balık bol olsa bile insan keyif alamıyor. çok öyle gidipte balık olmasına rağmen olta açmadan dönmüşlüğüm vardır.Bu sabah bir hevestir erken kalkıp boğaza gittim. 3-4 çeşit çinekop çaparisi bir kaç tane de dandik istavrit çaparisi vardı yanımda. Saat 07:05 henüz güneş yeni doğmak üzere, ama millet çoktan yerini almıştı Çubuklu'da. Kimsede hiçbir şey yoktu. Bir boşluk bulup açtım takımları istavrit olacağını tahmin ettiğimden istavrit çaparisini açtım. Atmaya başladım, ama çok kalabalık olmamasına rağmen sağımdaki solumdaki benim üstüme atmaya başladı. Her 3 atıştan birinde çapariler dolanmaya başladı, akıntı ve rüzgar da var. Bu sırada balık geldi, millet 7-8 çekmeye başladı ben de bir kez doldurdum çapariyi ancak ne varki balıklardan birinin kuyruğu fena dolanmıştı takımı kesmek zorunda kaldım. Bu sırada benim poşetteki istavrit çaparileri uçmuş, mecburen çinekop çaparisi açtım, bir iki tane de onunla yakaladım. Sonra yanımda benden yaşca büyük biri ile yine dolandık. Neyse ki açmak sorun olmuyo hemen kurtarıyoruz. Bu son sefer de baktı benim iğneler büyük, "yok olmaz bu çinekop çaparisi, git ordan al başka çapari" vs söylenmeye başladı. Maksatı bana yardım etmek gibi görünüp dolaşmasına serzenişten başka birşey değildi. Bu arada balığın başladığını gören kenarda bekleyenler de atmaya başladı. Benim için film bitti o anda, takımı topladım ayrıldım, çünkü kalıp olta atmaya devam etseydim sinirim çıkacaktı eminim. Orda toplanan insanların balık gelmeye başlayınca ne kadar da hırslanıp bencil birer canavara dönüştüğünü gözlemledim.