Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

t@B

Aktif Üye
Adı
Tacettin
Bogaz gibi bir yerde ag atarak yapilan avciliktan. kucuk buyuk demeyip baligi hortumlayanlardan sonra bizde elimizde olta balik bekliyoruz.
4 denize sahibiz balik fiyati tavuk fiyatindan pahali. Her gecen sene popülasyon azaliyor.
En çok kızdığım konu bu işte.Denizlerimizi çöp havuzlarına döndürdük.hep tüketmi düşünüyoruz ,üretim hak getire.balık tuttuğumuz yerlerde o balığın türemesi için hiçbirşey yapmıyoruz.Hatta neslini tüketircesine gözü kararmış katiller gibi tüm silahlarımızla saldırıyoruz.zıpkıncısı,teknecisi,profosyöneli amatörü.

aslında şunun kontrolu hiçde zor değil...

ispanyol'ları seyrediyorum youtube den sargoz avlarında kovalarca yemleme yapıyorlar.küçük balıkları almıyorlar.yakala bırak yapıyorlar.Japonlar kıyılardan müthiş balık yakalıyorlar...amacımız hep yakalamak ,lakin bişey tuttuğumuz da yok.

malzeme satmak isteyenler ,çine yatırım yapıcaklarına denizlerimize yatırım yapmalı .devlet kesinlikle profosyonel avcılara taviz vermemmeli.amatorler mutlaka bilinçli ve kontrollü avlanmalı.

ama hiçbiri olmuyor...

B

BS Okuru

Misafir
Ben elimde kayık olsa kendi hayırsız merama balıkçıların çöpünü dökeceğim ama yok işte
Ha sonrası ne olur, voliciler anasını beller o ayrı.

Lenovo P1ma40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

t@B

Aktif Üye
Adı
Tacettin
facede yada diğer gruplarda da en çok takip edilen yer balık tutulan yerler raporlar.
bu forumda da en çok takip edilen konular belli nerede balık çıkıyor hop oraya (kesinlikle herkez için geçerli değil ) kendi adıma söylüyorum benimde en çok takip ettiğim başlıklardan bitanesi.
merakla bekliyoruz ,mera mera mera ?
sonra hurra ,

sorunumuz hiçbir zaman bulunduğumuz bölgeyi yada avlandığımız yeri nasıl daha verimli hala getirebiliriz olmadı.olmuyacakta.
birkaç kişiylede nasıl olsun

hangi oltayı alıyım,hangi malzemeciyi kazandırayım,hangi markayı önerirsiniz,hangi ip,hangi malzeme...

stella ,twinpower,saltiga,bıomaster,okuma,sheakeaspere mi olamalı bizim konumuz.önce balık sonra malzeme olmalı.

neyse uzatmıyayım rapor bekliyenler saydırmasın bana :)

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
cuma günü karakoydeyim bi palamut veya bi çinekop tutarsam yeterlidir :)

t@B

Aktif Üye
Adı
Tacettin
Şahin abi kendisi yıllardır Üsküdar da avlanır ne varsa ona atar onu avlar (kefal,sardalya,zargana,mırmır,çinekop,lüfer...vb) çarpma olayı bana vicdani yönden doğru gelmiyor hayatımda da yapmadım ama genellikle Asansör döneminde canlı zargana gerektiği için yaparlar yukarıda belirtmek istediğim buydu yeni bir video zaten bu kadar bolluğun tek sebebi LÜFER'in olmaması :)
Zamanında Cihan abiler asansör yaparken bir tane zargana bulamazlardi ölmüş dünden kalmış ya da tekneden aldıkları zarganalari yem yaparlardı o suda katil yokta ondan geziniyorlar ;)
Videodaki o taraf radarin aşağısı kizkulesine kadar uzanan bölümde 350gr kurşun ile asansör yapılır ve orası zargana yatağıdir lüfer,kaba lüfer, kofana orada yatak yapar ve zargana yer akıntının inanilmaz olduğu bir noktadır
bu videoyu seyredince aklıma direk bir sene kadar önce yaban tv de seyrettiğim bir program aklıma geldi.yaban tv partonu kelli felli profosyonel balıkçılık yapan gemi sahipleriyle program yapıyor.Sürdürülebilinir balıkçılık için profosyonel balıkçılara ve büyük gırgırlara kısıtlama ve ya düzenleme getirilmisi gibi bir konu tartışılıyor.Ensesi kalın abimiz o tv kanalında çok rahat kabadayı vari biz amatörlerin daha fazla suçlu olduğunu suçladığını daha dün gibi hatırlıyorum.O an dedimki böyle profosyönel balıkçılar olduktan sonra herşey boş.

Üsküdarlı balıkçıyı birebir tanımam ,yotube kanalında belkide üyeyimdir.Belkide çokda iyi bir insandır,öylede tahmin ediyorum.Ama bu ne abi.174 parça zargana .Artı çarpma .Balıkları heryerinden yarlıyorsun.Karşındaki balıkta olsa bir canlı...Üsküdarda onun gibi 20 kişi aynı işi yapsa ne farkı kalır bizim amatörlüğümüzün beğenmediğimiz profosyonel balıkçılığından.Tek başına bir tirol gibi gırgır gibi çalışmış değilmidir.Yarın dahada artıcak dahada artıcak...

halbuki ihtiycını al .keyfini yap .hayvanı fazla sedelemiyecek biçimde avlanmak varken

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...