Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
Bu sabah 7:00 - 10:00 arası Çubuklu'da istavrit yok denecek kadar azdı. Orta karar yaprak vardı. Bu arada ben yaprak dediğim zaman 17-18cm balığa yaprak demiyorum. Yaprak derken, defne yaprağı; 10-12cm; göz kararı, bilemedin 13cm balığa yaprak diyorum. Yeri gelmişken kendimi de ifade edeyim. Ben doğma büyüme İstanbul'luyum. Baban nereli ve benzeri sorular aklınıza geliyorsa kısaca şöyle özetleyeyim: Hani bayramda insanlar köyüne gider ya... Benim köyüm İstanbul, gidecek başka bir yerim yok. İlla ataların nereden buraya gelmiş derseniz yaklaşık 560-570 yıl önce (Osmanlı dönemi) Konya Karaman Beyliğinden gelmişler. Tarih yaklaşık İstanbul'un fethini gösteriyor fakat İstanbul'un fethinde burada mıydılar, yoksa yolda mıydılar bilmiyorum. Bunları neden burada paylaşıyorum; birazdan söyleyeceğim.
Hakkımda ikinci önemli husus ben hacıyım. Suretimden anlamazsınız, ne bir karış sakalım var ne de farklı giyimim. Kur-an'ı sürekli inceleyen biriyim. Benim için din, bir inanç değil gerçekliktir. Ancak Allah'ın verdiği sözlerini tutması inanç meselesidir. Benim için bu tıpkı, Güneşin varlığına inanıyorum demek yerine var olduğunu biliyorum demek gibidir.
İşte bunlar benim ele avuca sığmayan balıkları denize atma sebebimdir. Allah'a, dolayısıyla yarattığı canlıya duyduğum saygıdır. Küçük bir canlının yaşama hakkını gereksiz yere almamaktır. Bir nevi Allah rızası için fedakarlık yapmaktır. İkinci sebep ise bundan çok ama çok sonra, belki arada bir aklıma gelir ki o da köyümde balık nüfusunun azalmamasıdır. Benim köyüm İstanbul, başka gidecek bir yerim yok. Avlanmak için Çanakkale'ye, İzmir'e, oraya buraya gidecek vaktim de yok. Diğer yandan kovamda küçük balık olur mu... olur. Gözü çıkmıştır, solungaçları parçalanmıştır, olur. Ben küçüklüğümden beri babamla kara avına da çıkarım. Bizde ne karada ne de denizde yaralı hayvan can çekişirken bırakılır. Balık küçük ama yaralı mı geldi, kusura bakma kardeşim olta atmayı biliyorsan acı çekmesin diye öldürmeyi de bileceksin. İçin kaldırır ya da kaldırmaz, bu da vicdani bir meseledir.
Diğer yandan ben 16-17cm balığa çinekop diyorum. Gözüme tombul gelirse, belki bir, iki santim daha uzun olursa sarıkanat bile diyebilirim. Daha önce söylediğim gibi bu isimler benim için göz kararı, metre işi değil. Raporumu okuyanlar bu bilgi dahilinde okurlarsa beni daha iyi anlarlar.
balık küçükse ve yaşayamayacak durumdaysa öldürüp kovaya atmak yerine gene denize iade etmek gerekir, çöp olacak değil batarsa balığın soydaşına batmazsa kuşlara yem olur. ama o minik balığı bizim yemeye hakkımız yok.

B

BS Okuru

Misafir
Hacılar bir karış sakal bırakmaz zaten avuclandıgında alta cıkacak kadar bir karış sakal diyince tabir baska bir yere cekilebiliyor yanlış anlamayın niyet okumuyorum
Sizin bu sozu farklı dusunerek yazdıgınızı dusunmuyorum hüsnü zan ederek
Bu platform da insanlarin hayat gorusleri degerleri beni ne ilgilendirir ne rahatsiz eder burada onemli olan ayni amac ve zevk dogrultunda bir araya gelmis paylasim yapiyoruz amac belli keyif belli ama bizim hobimizin de belirli resmi ve kisiye gore vicdani sıtandartlari var mesela size gore cinekop 16 17 cm olamaz ama 20 25 olur neticede resmi limit 18cm he bir cogumuz icin yeterli degil vicdani limitlerde
Nacizane köyünüzün dislisiz kalmasını istemiyorsanız bence sizin limitin yukarı cıkması gerekiyor soyledigim hersey sahsi fikirlerim
Saygılar
: ) işin aslı hacılar ne bir karış ne de avuç altı bir tutam bırakır. Onu hacı olan olmayan sünnet olduğunu düşünenler bırakır. Yazımla alakalı olarak; benzeri bir algı oluşturacağına ihtimal vermiştim; o yazımda olmayan düşüncemi belirteyim. Defne yaprağı, çinekop vs. bunlar benim için lüferin boyunu ifade eden isimlerdir. Çinekop avlanır, dolduralım kovalar diye bir düşüncem yok. O yazıda çinekop isminin geçme nedeni benim 17 cm civarlarında olan lüfere çinekop dediğimi ilan etmek içindi. Bu ilanın nedeni balığa çıktığım bazı günler rapor paylaşıyorum; çinekop ya da sarıkanat dediğimde hangi boydan bahsettiğim belli olsun istedim. Hepsi bu. Hiç çinekop tuttun mu yedin mi diye sorarsanız evet tuttum ama yemedim. (Bu altını çizme işi güzelmiş. Şimdi keşfettim. Dur bir de bold yapayım :) Yazdıklarımı biraz daha dikkatli okursanız sevinirim.

B

BS Okuru

Misafir
balık küçükse ve yaşayamayacak durumdaysa öldürüp kovaya atmak yerine gene denize iade etmek gerekir, çöp olacak değil batarsa balığın soydaşına batmazsa kuşlara yem olur. ama o minik balığı bizim yemeye hakkımız yok.
Doğada hiç bir organik varlık çöp olmaz. Bizim yediklerimiz bile. Bize pis gelen dışkı sineğe nimettir. Eğer bir amaca hizmet etmiyorsa yaptığımız şeye ne denir.

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
20171114_200629.jpg

bugün pek guzel geçmedi adamın biri kiraca tutamadım dedi sinirimi bozdu adamlar yine defne yaprağı tuttular bolca cok kotu gecti gunum ama kendi yaptigim capariyle balik almak sevindirdi beni, biride bu yavruların tutulmasına üzülüyorum ben tutmicam yavruları dedi ama diğer adamda herkes tutuyor anlamiyo lar o zaman bizde tutarız bi şey değişmez diyince yine gitti moral :(

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
: ) işin aslı hacılar ne bir karış ne de avuç altı bir tutam bırakır. Onu hacı olan olmayan sünnet olduğunu düşünenler bırakır. Yazımla alakalı olarak; benzeri bir algı oluşturacağına ihtimal vermiştim; o yazımda olmayan düşüncemi belirteyim. Defne yaprağı, çinekop vs. bunlar benim için lüferin boyunu ifade eden isimlerdir. Çinekop avlanır, dolduralım kovalar diye bir düşüncem yok. O yazıda çinekop isminin geçme nedeni benim 17 cm civarlarında olan lüfere çinekop dediğimi ilan etmek içindi. Bu ilanın nedeni balığa çıktığım bazı günler rapor paylaşıyorum; çinekop ya da sarıkanat dediğimde hangi boydan bahsettiğim belli olsun istedim. Hepsi bu. Hiç çinekop tuttun mu yedin mi diye sorarsanız evet tuttum ama yemedim. (Bu altını çizme işi güzelmiş. Şimdi keşfettim. Dur bir de bold yapayım :) Yazdıklarımı biraz daha dikkatli okursanız sevinirim.
Fatih arkadaşım, beni yanlış anlama ancak: Sen ileriki günlerde rapor paylaştığında, forumu takip edip bu konuya dikkat edenler bile senin terminolojini zar zor hatırlayacakken, nacizane bu paylasimin cok ta gerekli olmamıs. Cunku seni cok dikkatli takip etsek bile, gunu geldiginde bunu unutacagiz ve gozumuze kucuk gorunuyorsa yine kucuk diyecegiz.

Ancak anliyorum ki, birşeylerden ya alindin ya da vicdanen rahat olmak istedin. Yine nacizane bir haci olarak ben sana 30 cm den assagi bir kez yavrulamamis baligi ali koymayi dahi yakistirmam. Kuvvetle muhtemel bilirsin, yavrusunu ogün emzirmemiş ama yakalanmış geyiğin hikayesini ;)

Cümleten rastgelsin...

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ekli dosyayı görüntüle 67142
bugün pek guzel geçmedi adamın biri kiraca tutamadım dedi sinirimi bozdu adamlar yine defne yaprağı tuttular bolca cok kotu gecti gunum ama kendi yaptigim capariyle balik almak sevindirdi beni, biride bu yavruların tutulmasına üzülüyorum ben tutmicam yavruları dedi ama diğer adamda herkes tutuyor anlamiyo lar o zaman bizde tutarız bi şey değişmez diyince yine gitti moral :(
Kerem ne olur sen de beni yanlis anlama, ama bazen senin paylasimlarda da ya ben bunun tami tamina aynisini bir kac sayfa once okumamismiydim, diyecegim geliyor ;)

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kerem ne olur sen de beni yanlis anlama, ama bazen senin paylasimlarda da ya ben bunun tami tamina aynisini bir kac sayfa once okumamismiydim, diyecegim geliyor ;)
haklisiniz ama raporum böyle :) hayat hep aynı rapor hep aynı

harunonay

Aktif Üye
Adı
Harun Onay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu hafta boğazda bir gün avlandım,bir günde çevreyi dolaştım,yakalanacak balık olduğunu
görmediğim için.Limit altı avlananların oranı en az %95.
Bilinçli bir avcı,bu forumda yazı yazıyorsa limiti 20 cm den aşağı olmamalı.Sürdürülebilir avcılık
adına en azından kendine bu anlayışı aşılamalı.
Bazen kişinin vicdani yaklaşımlarıda,devletin ayarlanmış, lobi sonucu oluşturulmuş limit boy ölçüleride havada kalabilir.Hani "Görmüyormu sun göz var,nizam var "misali....
Yakalamaya çalıştığımız balık türü lüfer...Biz onu yakalamaya gidiyoruz aslında...!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...