Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mektupla

Daimi Üye
Anilarda Palamut linkinden 19 Ağustos 2006 tarihli bir alıntı...

Konu: Anılarda palamut
Gönderim Zamanı: 25-Şubat-2006 Saat 18:48

Ben tarihten bir yaprak acayım,nostalji olsun.Bir de ibret alalım, nereden nereye geldik,niçin denizlerimizi kirlettik,balıklarımızı tükettik diye.

Yılını hatırlamıyorum,1970-80 arası olmalı.İstanbul'da Paşabahçe ile Çubuklu arasında yemli palamut tutuluyor.Ama karadan ulaşmak ne mümkün.Ancak sandallarla tutulabiliyor.Neyse ki bizim sandalımız var ve babamla(Allah rahmet eylesin) kıraça yemlerimizi alıp ,Anadoluhisarı'ndan kalkıp gidiyoruz.

''Kıraçaları alıp'' derken yanılmayalım, bu iki kelime bir günümüzü alıyor.Palamut boğazı doldurmus,Deli Dumrul gibi gecenden bir, gecmeyenden iki can alıyor.Zavallı kıraçalar da (İstavrit yok) kayıkhane diplerinde, .kıyıda bağlı teknelerin karina gölgelerinde 10-15'li gruplar halinde saklanmış, canlarını kurtarmaya çalışıyor.

Bu durumda yapılacak tek şey var,alacaksın eline kepçeyi,Boğaz kıyılarında dolaş babam dolaş,hangi kuytuda kıraça varsa, salla kepçeyi, ne çıkarsa bahtına.şakası yok, bir kıraça eşittir bir palamut.

Balık 33 kulaçta, sarmısak zokaya tak bir bütün kıraça,at denize, bekle de o akıntıda batsın taa 33 kulaca kadar.Ama sabır nerede, neredeyse oltayı elimizle iteceğiz, habire denize sağıp duruyoruz.Sonunda bizim zoka yerine ulaşıyor,tak , balık kafasında, gözünü sevdiğimin palamutu, cam gibi kıraçayı görür görmez,hemen zokayı kapıp başlıyor yukarı dogru kaldırmaya,olta bosalıyor elimizde, acele edip çalınırsan gitti palamut.Daha önemlisi yem gitti.Dedik ya yem karaborsa.Neyse ezberledik artık,palamut yemi önce yukarı kaldırır sonra aşağı basar,ağırlığını hissettin mi var gücünle çalınacaksın.Ondan sonra çek babam çek,33 kulaçtan bir gelişi var ki mübareğin,dostlar başına.

Bir günde iki olta 80 çift yakaladığımızı hatırlıyorum.

Neyse bizim birer ikişer yakaladığımız kıraçalar çabucak tükendi.Herkes balık çekiyor.Bizde yem kalmadı.Durup baksan olmaz,bırakıp gitsen hiç olmaz, rahmetli babam- Dur oğlum dedi.Ben şimdi sana yem bulurum.

Hemen palamutlardan birini alıp parmağıyla galsamalarının arasından barsağını çıkardı.çiğerlerini ve diğer yumuşak yerlerini atıp kursağını güzelce yıkayıp temizledi.Gözünüzün önüne getirin,parmak gibi uzun, son derece sağlam, lastik gibi birşey.Onu benim zokaya taktı,-Haydi sen başla diye denize attı.Sonra aynısından bir yem de kendisine.

Babama çok güveniyorum ama içimde yine de bir merak, acaba palamut,kendi barsağını yiyecek mi diye.Neyse merakım fazla sürmedi.Zoka yerine varır varmaz, küt palamut kafasında.İşin iyi tarafı kıraçayla bir yem bir balık demekti,barsağı ise kesemiyor.Mübarek sanki kaşık,sanki suni yem.At-çek.Barsak aşağı,palamut yukarı.

Derken etrafımızdaki sandallar bizim yem takmadan habire balık çekişimizi farkettiler.Tabii pür dikkat bizi gözlemeye başladılar.sonra içlerinden en uyanık! olan biri,anladı! işin püf noktasını ve arkadaşlarına bağırdı -Ulan herifler naylon çorapla tutuyorlar be balığı.

Ne kadar gülmüştük.Hala hatırlıyorum.

Daha böyle ne hatıralarım var ama,hatırladıkça,içim acıyor. Nerede hani, lükslerle gece yemli lüfer avcılığı,nerede o palamutlar,ya toriklere ne oldu,hani o sandalın küpeştesine ayağımı dayayarak çektiğim torikler.Ben mi bitirdim onları,yoksa boğazdan geçen devasa gemiler mi,belki Tuna'dan gelen zehirler,kimbilir belki tohumları kurutan troller,ya da trolleri aratmayan, acık deniz için krediyle yapılıp sonra boğazda avlanan 60 metrelik gırgırlar.

Yok yok,benim duyarsızlığım bitirdi hepsini.

İçim acıyor dostlar,içim acıyor.

Son düzenleme:

Mektupla

Daimi Üye
Deniz suyu sıcaklığı (ADALAR ŞAMANDIRA 06 Temmuz )
Saat: 11.21 : 18,9 derece
Saat: 20.20: 21,8 derece
Saat: 23.27: 22.4 derece

Deniz suyu sıcaklığı ADALAR ŞAMANDIRA 11 Temmuz 2018
Saat: 20.39: 19,5 derece

Deniz suyu sıcaklığı ADALAR ŞAMANDIRA 17 Temmuz 2018
Saat: 21.27: 22,9 derece

Deniz suyu sıcaklığı ADALAR ŞAMANDIRA 18 Temmuz 2018
Saat: 22.24: 22,5 derece

Deniz suyu sıcaklığı ADALAR ŞAMANDIRA 19 Temmuz 2018
Saat: 20.12: 24,4 derece

Deniz suyu sıcaklığı ADALAR ŞAMANDIRA 21 Temmuz 2018
Saat: 22.39: 24 derece

Deniz suyu sıcaklığı ADALAR ŞAMANDIRA 01 Ağustos 2018
Saat: 21.24: 24.8 derece

Deniz suyu sıcaklığı ADALAR ŞAMANDIRA 02 Ağustos 2018
Saat: 00.30: 24.6 derece

Deniz suyu sıcaklığı ADALAR ŞAMANDIRA 02 Ağustos 2018
Saat: 23.15: 23.6 derece

https://www.mgm.gov.tr/deniz/deniz-suyu-sicakligi.aspx

Deniz suyu sıcaklığının balıklara etkisi?

31 Ağustos 2010 tarihli Palamut bol olacak ama tutabilirseniz! linkinden alıntıdır...
...Palamut un avlanması, yem balıklarının bir arada olması için su sıcaklığının 18-20 derecelere kadar düşmesi gerekiyor. Doğudan esen gündoğusu rüzgârının karayele çevirmesi gerekiyor. Eğer bu şekilde devam ederse balık av sezonu beklendiği gibi olmaz. Denizde balık var ancak dağınık. Tek endişe su sıcaklığı.”

Son düzenleme:

metehansamim

Daimi Üye
Adı
Metehan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tüm Dostlara forumdaşlara selamlar Marmara Ereğli yazlıkta olmam sebebiyle Foruma pek katılamadım , levrek için spin denemelerine
devam henüz kısmet olmadı , alabildiğimiz en iyi balık ise yemli patlak kurdu ile mırmır .

Ama zıpkınla 1.2 kg levrek kısmet oldu , tecrübeli yerel Balıkçılar bölgede levreğin yazın sıcak havada oltaya pek rağbet etmediğini Ekimden sonra şansın daha fazla olduğunu söylediler. Daha iyileri sizlerin oltalarına denk gelsin Rastgele

20180730_100902.jpg

20180730_101513.jpg

Mektupla

Daimi Üye
Tüm Dostlara forumdaşlara selamlar Marmara Ereğli yazlıkta olmam sebebiyle Foruma pek katılamadım , levrek için spin denemelerine
devam henüz kısmet olmadı , alabildiğimiz en iyi balık ise yemli patlak kurdu ile mırmır .

Ama zıpkınla 1.2 kg levrek kısmet oldu , tecrübeli yerel Balıkçılar bölgede levreğin yazın sıcak havada oltaya pek rağbet etmediğini Ekimden sonra şansın daha fazla olduğunu söylediler. Daha iyileri sizlerin oltalarına denk gelsin Rastgele

Ekli dosyayı görüntüle 78368
Ekli dosyayı görüntüle 78369
Maaşallah...

KomikAga

Üye
Adı
Hüseyin
Kan Grubu
AB Rh Negatif

Afiyet olsun

B

BS Okuru

Misafir
tebrikler..
agartan beyde burda.zıpkıncıları pek sevmiyor.kesin üstüne bir çentik koymuştur:))
Sular hala açıkmı ?

viravira45

Aktif Üye

Maşallah Avınız daim olsun, derinlik ve kıyıya mesafe nedir , av şartları ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz

Yasinn

Daimi Üye
Adı
Yasin

Maşallah Metehan bey

metehansamim

Daimi Üye
Adı
Metehan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
tebrikler..
agartan beyde burda.zıpkıncıları pek sevmiyor.kesin üstüne bir çentik koymuştur:))
Sular hala açıkmı ?
Teşekkürler Burası zıpkın forumu değil ama arkadaşlarımız var diye paylaştım, Zıpkında çok güzel bir spor ve hobi onunda limitleri var vicdani limitleri var saygı duyularak yapıldıktan sonra sıkıntı yok, ayrıca Marmaranın bulanık suyunda balığı bulup cağırıp vurmak pekde kolay birşey değil herzaman olmuyor.

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Teşekkürler Burası zıpkın forumu değil ama arkadaşlarımız var diye paylaştım, Zıpkında çok güzel bir spor ve hobi onunda limitleri var vicdani limitleri var saygı duyularak yapıldıktan sonra sıkıntı yok, ayrıca Marmaranın bulanık suyunda balığı bulup cağırıp vurmak pekde kolay birşey değil herzaman olmuyor.
Kendisi zaten her mesajında herşeye mualif :mad: .Sorun yok , bizler keyifle okuyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...