Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
Öncelikle geçmiş olsun.Vercelli sypra ultra G2 ise kirilan gercekten çok üzüldüm ama bi o kadar da şaşirdim. Vega potenzam olmasa almayi düşüneceğim ilk kamisti.Daha dün bir abimiz potenza supercore stokta olmayip yilbasindan sonrayi bekleyemiyerek aldi tekrar deneme firsatim oldu "kamçı" gibiydi.Kamis hakikaten çok güzel tam bir rapala kamisi erimi harkulade muhtesem fujilerden ip,misina fişek gibi 0"sıfır" sürtünmeyle cikiyor sanki.Muhtemelen gevseyen orta parcanin veya en üst parcanin gün içi atis sayisi arttikca daha cok gevseyip, en son kirilan anda verilen gücü karsilayamayip gevşelen parcadan kirilmistir diye tahmin ediyorum. Cevat abi en kisa sürede problemi çözücektir,Tekrar geçmiş olsun :(

3rdem

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bravo arkadaşlar güzel avlar olmuş maşallah devami rast gelir inşallah herkese bol skorlu avlar

gurcansap

Daimi Üye
Adı
Gürcan Sap
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu gün sabah ilk ışıklarından akşam ezanına kadar Avrupa yakasından nasibime düşenler aşağıda resimledim.
Balıkları 200 gr. kurşun, teneke kaşık, klasik İstanbul boğazı avlanma tekniği ile aldım.

Surf diyemiyorum çünkü; "Gürcan bey merhaba avlanma sisteminiz sayfamızın formatına yani Surf Casting avlanma sistemine uygun değildir. Bizler Surf Casting avlanma sisteminde kaşık kullanmayız el yapımı dahi olsa....."
Yukarıda ki bilgilendirme bana facebook gruplarından birinden bir yönetici "sanıyorum" gönderdi. Devamında paylaşımımı sildiği yazıyordu...

Bunlarda fotolar;
Tüm sevdalı arkadaşlarıma bol balıklı avlar dilerim. Rasgele
20141213_093932[1].jpg 20141213_170429[1].jpg 20141213_181444[1].jpg 20141213_181524[2].jpg 20141213_181545_-_Kopya[1].jpg

ottoman

Aktif Üye
Adı
ibrahim
üstad;bunlar senin ustalığının yanısıra daiwa kamışın ve fliegenin klası da var..tebriklerr..

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
Bu gün sabah ilk ışıklarından akşam ezanına kadar Avrupa yakasından nasibime düşenler aşağıda resimledim.
Balıkları 200 gr. kurşun, teneke kaşık, klasik İstanbul boğazı avlanma tekniği ile aldım.

Surf diyemiyorum çünkü; "Gürcan bey merhaba avlanma sisteminiz sayfamızın formatına yani Surf Casting avlanma sistemine uygun değildir. Bizler Surf Casting avlanma sisteminde kaşık kullanmayız el yapımı dahi olsa....."
Yukarıda ki bilgilendirme bana facebook gruplarından birinden bir yönetici "sanıyorum" gönderdi. Devamında paylaşımımı sildiği yazıyordu...

Bunlarda fotolar;
Tüm sevdalı arkadaşlarıma bol balıklı avlar dilerim. Rasgele
Ekli dosyayı görüntüle 10249 Ekli dosyayı görüntüle 10250 Ekli dosyayı görüntüle 10251 Ekli dosyayı görüntüle 10252 Ekli dosyayı görüntüle 10253
Hocam grup adını söylermisiniz özelden merak ettim. Benim yakından takip ettiğim bir grup varda omu. Surf casting uzak atış avlanma demek ve japonyada da kisu için genelde çapari ile avlandıklarını biliyorum. Eğer bizim grupsa bir uyarıda bulunim ve bunu söyleyen yönetici kimdir.

B

BS Okuru

Misafir
:)KAŞIK, İstanbul bogazi avciliginda heleki riskli meralarda(Üsküdar,Kandilli..vb) maliyetinin düşüklüğü ve üstün avciligini da hesaba katarsak en iyi kandiricilardan biridir kanimca. Büyük baliği seçer bulur,çok aksiyon gerektirmez gibi gibi... Özellikle lüfer avinda Üsküdarda biz çok uzaga atmayiz. Bildigimiz ilisken bölgeleri vardir nispeten 60-70 m uzakta kiyiya yakin diyebilcegimiz sig suya hayva girer korkusuzca iliskende yemlenir. İlişkene rapala veya özellikle kaşigi indirip sert bir tasmalayla dipten kalkip hizla sardigimizda balik "kut" diye biner,baligi aliriz. Veya balik nazliysa dibi kaşikla tarayip hizli yavaş yapip baligi öle kandirmayı deneriz.Risklidir takim verme ihtimali fazladir kaşik en iyi ve en ekonomik seçimdir. Uzağa atiş yapip baligin suyuna giremeden sahtesini yüzdüren arkadaşlar maalesef eli boş dönerler.( tabi uzakta olmaz diye bişey yok lüfer için genelleme yaptim, çinekop için bu olay çok geçerli değildir)Bu örnekte de olduğu gibi bizim boğazda yaptigimiz av stilinin literatürde herhangi bir karşiligi bulunmamaktadir.Surf casting değildir. En yakin tabir haluk abimizin dedigi gibi " Spinsurf" gibi bisey olabilir. :) O yüzdendir ki drag'ı kuvvetli, tercihen geri dönüşü olmayan(jig makinasi), atçek ağirliğina uygun kalibrede,sert akinti ve su basincina uzun yillar dayanabilecek şöyle "taş" gibi bir makina (stella,saltiga,twinpover...vb) tercih edilir.
Saygilarimla...

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
:)KAŞIK, İstanbul bogazi avciliginda heleki riskli meralarda(Üsküdar,Kandilli..vb) maliyetinin düşüklüğü ve üstün avciligini da hesaba katarsak en iyi kandiricilardan biridir kanimca. Büyük baliği seçer bulur,çok aksiyon gerektirmez gibi gibi... Özellikle lüfer avinda Üsküdarda biz çok uzaga atmayiz. Bildigimiz ilisken bölgeleri vardir nispeten 60-70 m uzakta kiyiya yakin diyebilcegimiz sig suya hayva girer korkusuzca iliskende yemlenir. İlişkene rapala veya özellikle kaşigi indirip sert bir tasmalayla dipten kalkip hizla sardigimizda balik "kut" diye biner,baligi aliriz. Veya balik nazliysa dibi kaşikla tarayip hizli yavaş yapip baligi öle kandirmayı deneriz.Risklidir takim verme ihtimali fazladir kaşik en iyi ve en ekonomik seçimdir. Uzağa atiş yapip baligin suyuna giremeden sahtesini yüzdüren arkadaşlar maalesef eli boş dönerler.( tabi uzakta olmaz diye bişey yok lüfer için genelleme yaptim, çinekop için bu olay çok geçerli değildir)Bu örnekte de olduğu gibi bizim boğazda yaptigimiz av stilinin literatürde herhangi bir karşiligi bulunmamaktadir.Surf casting değildir. En yakin tabir haluk abimizin dedigi gibi " Spinsurf" gibi bisey olabilir. :) O yüzdendir ki drag'ı kuvvetli, tercihen geri dönüşü olmayan(jig makinasi), atçek ağirliğina uygun kalibrede,sert akinti ve su basincina uzun yillar dayanabilecek şöyle "taş" gibi bir makina (stella,saltiga,twinpover...vb) tercih edilir.
Saygilarimla...
Hocam Surf Casting uzak atış balık avcılığı demektir. Avrupada dalgaların kırıldığı noktaya takımı ulaştırmaktır Japonyada ileride derinde olan Kisuyu yakalamaktır. Bu konuda en kaliteli ürünleri ve en fazla Surf takımları üreten Japon dostların nasıl avlandığını biraz incelemenizi öneririm. Aynı bizim gibi çapari kullanarak avlanıyorlar. Eğer amacınız uzağa erişmek ve o uzaktaki balığı avlamaksa ve surf ekipmanları kullanıyorsanız yaptığınız av surf castingdir. İster yemli ister çapari ister kurşun arkası rapala. Surf casting atış turnuvası niye var uzak atış yapan kazanıyor sadece kurşun atıyorlar .

B

BS Okuru

Misafir
Senihcan bey nerede,ne şekilde avlandiğinizi bilmiyorum ama surf casting ile avlanan üst düzey (Maver,Colmic,Vercelli...vb) kamislarla takim ve marka turnuvalarinin yapildiğini biliyorum. Benim bildiğim Surf Casting ,(yanlişim varsa düzeltin) mümkün oldugunca uzaga at (kita sahanligini,kayaligi...vb ne derseniz ulasmak icin ) kamisini kumsala sapla ve bekle ( genel tanimi bu bence) bunun icin ekipmanlar ;Surf tipi konik kafali surf makinalari,ince örgü ipler,surf kursunlari,4.50 kamislar...vb kullanilicaktir. Ama ben bogaz avciligindan,ilişkenden,200 gr kurşunu günde 200-300 kere sallamaktan bahsediyorum ve bahsettigim konu kasik kullanimi yani kurşun arkasi sahte yüzdürmek...Eminim japon,italyan...vb arkadaşlar bizim boğazda yaptiğimiz avciliği ve kullanilan ekipmanlari görseler çok şaşirirlar. Yine de düşüncenize saygi duyuyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...