Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozgurarslan

Daimi Üye
Yine güzel bir hikaye geliyor.
10 gün kadar önce idi sanırım #rastgele (Serdar) tanıştık. ben 14 parça aldım. o sayısız aksiliklerin olduğu gündü, yedek makinamım kolu katlandı. ip defalarca koptu, başka makina aldım ip sardım koptu. uzun hikaye...
hikayenin ilginç kısmı şu. 9 cm bir strike pro rapalam var, sardalya taklidi, çok güzel bir şey. bu iki kez oltayı toplamaya yakın iken (takmadan) koptu. Ve Serdar arkadaşımız birini ilk atışında birini 3. atışında filan rapalamı geri çıkarttı. İki teşekkür üstüste. :) Sonra atış esnasında koptu ve rapala çok uzak bir yerde kurşunla dibe çöktü. (ben çok uzak bir yere atıyorum :) ) Ben de yere çöktüm, artık tamam dedim.
Bu gün, yani o atıştan 10 gün sonra, rapalamı geri aldım. :) kurşun , 3lü fırdöndü hatta şok kısmı ile, tam takım.
Zaten haram hiç yemedim, tüm rapalalarım helal de , bu kadar mı helal rapala olur ya. 10 gün sonra...

Belki senin rapalan değildir, bir başkası da aynısını koparmış olamaz mı diye düşünenler için: Ben satın aldığım ya da denizden çıkan tüm kurşunları hassas (1gr hassasiyetinde) terazi ile tartıp permanent kalem ile ağırlıklarını üzerine yazıyorum. üzerindeki yazan ağırlıklar çoğu kez gerçek ağırlığı olmuyor. ayrıca kendi şok ipimi, fırdöndümü ve düğümlerimi tanıyorum. rapalanın kuyruğunda bir aşınma vardı, o da yerli yerinde , tek fark çarpma paslanmış...

bu sabah " erkek havası" vardı. soğuk öyle böyle değil. balık bizim orada seyrek ve ebatlar da ancak limitlerde, bir tane yaprak attım, 3 çinekop aldım, sarı çıkartan olmadı. akıntı ciddi kuvvetli. ben 212 gr kurşunu zor durdurdum. yarım saat bir kar ve rüzgar yaptı, durulmaz oldu, sonra geçti ve hava ılındı, akıntı da azaldı. ancak eller buz tuttu. balık seyrek olunca donmanın da manası yok deyip döndüm. 06:30 - 09:30 arası yapılan avda eve geldikten sonra hala ısınabilmiş değilim.

delikanlıları meydanda görmek isteriz. rastgele :)

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yine güzel bir hikaye geliyor.
10 gün kadar önce idi sanırım #rastgele (Serdar) tanıştık. ben 14 parça aldım. o sayısız aksiliklerin olduğu gündü, yedek makinamım kolu katlandı. ip defalarca koptu, başka makina aldım ip sardım koptu. uzun hikaye...
hikayenin ilginç kısmı şu. 9 cm bir strike pro rapalam var, sardalya taklidi, çok güzel bir şey. bu iki kez oltayı toplamaya yakın iken (takmadan) koptu. Ve Serdar arkadaşımız birini ilk atışında birini 3. atışında filan rapalamı geri çıkarttı. İki teşekkür üstüste. :) Sonra atış esnasında koptu ve rapala çok uzak bir yerde kurşunla dibe çöktü. (ben çok uzak bir yere atıyorum :) ) Ben de yere çöktüm, artık tamam dedim.
Bu gün, yani o atıştan 10 gün sonra, rapalamı geri aldım. :) kurşun , 3lü fırdöndü hatta şok kısmı ile, tam takım.
Zaten haram hiç yemedim, tüm rapalalarım helal de , bu kadar mı helal rapala olur ya. 10 gün sonra...

Belki senin rapalan değildir, bir başkası da aynısını koparmış olamaz mı diye düşünenler için: Ben satın aldığım ya da denizden çıkan tüm kurşunları hassas (1gr hassasiyetinde) terazi ile tartıp permanent kalem ile ağırlıklarını üzerine yazıyorum. üzerindeki yazan ağırlıklar çoğu kez gerçek ağırlığı olmuyor. ayrıca kendi şok ipimi, fırdöndümü ve düğümlerimi tanıyorum. rapalanın kuyruğunda bir aşınma vardı, o da yerli yerinde , tek fark çarpma paslanmış...

bu sabah " erkek havası" vardı. soğuk öyle böyle değil. balık bizim orada seyrek ve ebatlar da ancak limitlerde, bir tane yaprak attım, 3 çinekop aldım, sarı çıkartan olmadı. akıntı ciddi kuvvetli. ben 212 gr kurşunu zor durdurdum. yarım saat bir kar ve rüzgar yaptı, durulmaz oldu, sonra geçti ve hava ılındı, akıntı da azaldı. ancak eller buz tuttu. balık seyrek olunca donmanın da manası yok deyip döndüm. 06:30 - 09:30 arası yapılan avda eve geldikten sonra hala ısınabilmiş değilim.

delikanlıları meydanda görmek isteriz. rastgele :)
Özgür usta o gün ki av'da yaşadığın aksiliklerin hepsine tanıklık ettim , bir ara ne güzel balık alıyordun keyifler yerindeydi taki o hadiseler yaşana na kadar .
Bı ara'da sen'den sonra bir takım daha çıkardım sudan :D , ahmet abi baktı seni takım'mı diye ne yazıkki değilmiş :komik: .
Sen gittin balık kesti keşke göndermesemiydik seni acaba :) , muhabbet ve av keyifli idi .

plastikman

Daimi Üye
Adı
Olcay Tunçeli
Kan Grubu
A Rh Pozitif
zor kactık abı ya sabah ellerım resmen kamısa yapıstı anadolu yakasındada durum sut lıman bıraz dahamı bekleseydık acaba :(

sabah suyu hava durumu bu halde ıdı

Ustad o ikinci fotograf ne oyle yahu kartpostal gibi :)
Sahsen balik olmasa bile termosa cayimi kahvemi koyar sirf su manzaraya taniklik etmeye gitmek bile bir keyiftir derim :)

umituzun

Aktif Üye
Adı
Ümit Uzun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sabah suyunu kacirdik,gün içi hareket olurmu ki acaba ?

valeciraptor

Yeni Üye
Adı
ali sert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu sabah 6 da bogaza indim hava çivi gibi ustune bir tipi basladi nasil kacacagimizi sasirdik fakat balikta baslamisti
Suat abi senden sonra iyi balık yaptı. Ara ara kar yağdı şartlar zordu ben 5 adet aldım 9:30 gibi gittim
20160123_153650.jpg
20160123_074109.jpg

B

BS Okuru

Misafir
Sahsen balik olmasa bile termosa cayimi kahvemi koyar sirf su manzaraya taniklik etmeye gitmek bile bir keyiftir derim :)
Hocam hava cıvı gıbıydı resmen kendımı arabaya zar zor attım ayrıca yerler resmen buz ıdı her an denıze dusme rıskı vardı bulundugum merada hava bu gun cok tuhaf bı acıyor hava gunluk gulustanlık sonra anıden kapanıyor hava kar yagıyor

valeciraptor

Yeni Üye
Adı
ali sert
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Turuncu yağmurluklu kişi benim. Manzara ortam on numara beş yıdızdı.

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu soğukta av yapanları tebrik etmek gerekir , boğaz resmen alaskaya dönmüş :) .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...