Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Biraz kefalcilerin berisinde baby jig attım. Hedef zargana düşünmüştüm ama o saatte sonuç vermiyormuş sanırsam. Zaten attığım jig hizlica kıyıya yanaştığından birşey olmayacağını anladım. Güneş altında dolanırkende hevesim kaçınca en son kayalıkların orda 3-5 atış daha yapıp bıraktım.
İri istavrit yaptığı zaman cami önü güzel yapıyor o da eylül gibi başlar sanırsam. o zamanlar zargana da oluyor. zargana bu ay ortası gibi başlar. gece avlanıyorsan zargana için kuleliyi de deneyebilirsin.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
inan balık bindimi öyle bir değiyorki onun zevkini anlatamam bende palamut işine anlatığım sene başladım 1 eylüldü sanırım sadece okuduklarımla biliyorum palamut su üstünde olur diye yine yer kandilli yoğunluğun az olduğu yere geçip yerimi aldım 1 kaç atış yapıp oturdum 20 metre yanımda birisi palamut bindirdi ama kıyıya alamadı hemen atış yaptım biraz uzağa gitti hemen makinayı kapatım sarmaya başladım daha 3 . turda dedim noluyorlan elim ayağım kesildi birden kalp atışlarım tavan yaptı işin kötüsü balık açıkta binmişti ve rapala bedenım 0,25 mm cengizdeki powerline kırmızı olan bide hep söylerler palamut ölü gibi gelirmiş külliyen yalan :Dünya kıyıya gelene kadar oldum oldum dirildim kıyıya geldi kurşun köşesini havaya kaldırdım bedende uzun olmuş biraz :) ben kaldırmaya çalışıyorum e geri kaçıyor etraftan hadi kaldırsana sesleri :Dr derken zar zor aldım balığı ama adrenalin tavan yapmıştı balık 42 cm 1 kg civarı geldi öğün 2 tane daha tuttum ogun 2 dakika boyunca denizin alabildiği Her yerde palamut oynagi yapmıştı manzara görülmeye degerdi
ben palamutu sadece tekneyle yakaladım. işte o oynak olduğu zaman balığın önünden doğru hilal şeklinde palamut çaparisini gezdiriyorsun sonra gümmmm. ahhh ahhh. özledim bak şimdi palamut avını. koca boğazı gezersin bir ucdan bir uca tam dönüş yolunda balık takılır :D

ilhanburak

Aktif Üye
İri istavrit yaptığı zaman cami önü güzel yapıyor o da eylül gibi başlar sanırsam. o zamanlar zargana da oluyor. zargana bu ay ortası gibi başlar. gece avlanıyorsan zargana için kuleliyi de deneyebilirsin.
Engin abi zargana icin nasil bir aksiyon veriyoruz ve yem olarak ne tercih edebiliriz baby jig silikon ya da minik sahte balik birde asagidaki silikonlar elime gecti 11 cm civari is yapar gibi duruyor nedersin ?

m2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Engin abi zargana icin nasil bir aksiyon veriyoruz ve yem olarak ne tercih edebiliriz baby jig silikon ya da minik sahte balik birde asagidaki silikonlar elime gecti 11 cm civari is yapar gibi duruyor nedersin ?

ben zarganayı duo tetraworks toto42 ile yakalıyorum LRF de. normal düz sarım yapıyorum. baby jig ile bir kere yakaladım onu da yukarı doğru ara ara vurdurarak sarıyorum. silikonlar iş görür denemek lazım. iskorpiti her türlü alır bence ama diğer balıkları pek bilemiyorum.

strategist

Üye
Adı
Engin Ö.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ben zarganayı duo tetraworks toto42 ile yakalıyorum LRF de. normal düz sarım yapıyorum. baby jig ile bir kere yakaladım onu da yukarı doğru ara ara vurdurarak sarıyorum. silikonlar iş görür denemek lazım. iskorpiti her türlü alır bence ama diğer balıkları pek bilemiyorum.
Kullandiginiz her cesit yem icin, bu yem canli olsaydi nasil hareket ederdi diye dusunun, gerisi sans. ;)

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Kullandiginiz her cesit yem icin, bu yem canli olsaydi nasil hareket ederdi diye dusunun, gerisi sans. ;)
Aynen öyle, ben bazen kıyıya kadar çekiyorum bakıyorum peşinden 4 - 5 tane zargana geliyor kıyıya kadar sonra iyice yaklaşınca U dönüşü yapıyorlar :) ama o anı izlemek bile çok keyif verici.

ilhanburak

Aktif Üye
Aynen öyle, ben bazen kıyıya kadar çekiyorum bakıyorum peşinden 4 - 5 tane zargana geliyor kıyıya kadar sonra iyice yaklaşınca U dönüşü yapıyorlar :) ama o anı izlemek bile çok keyif verici.
eylul gibi kartal maltepe arasi dev gibi olanlar buyuk rapalalara itibar ediyor , yakalandiginda kesik kesik direnmesi oltayi durdurmasi muthis, ilk spin denemelrimde oyle sacma sapan rapala denemelerinin birinde kardesim vazgec bu sevdadan bos is spin derken gelen zargana ile oda bende fena almistik zehri :)

YusufZiyaDeniz

Aktif Üye
Adı
Yusuf Ziya Deniz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Azdırmayın beni palamutaaaaaaaaa :agla: zaten bi gidemedim palamut için. İçimde ukde bu palamut :acpsnr: ama bi başlasın izin alıp gelicem hemen :))

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
palamut öyle bir şeyki bir gün önce millet palamut çeker deli gibi ertesi gün gidersin kılçık yok :D kafayı yersin. hatta sabah gidersin at çek at çek bir şey gelmez toparlanır gidersin arkadandan telefon gelir palamut başladı :D o nedenle kısmet işi diyelim. belli bir saati de yoktur palamutun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...