Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cemiltonguç

Daimi Üye
Adı
cemil
Kan Grubu
A Rh Negatif
büyüklerimizin nasihatı kulağımıza küpedir cemil abim uyarılarına harfıyen yerine getiricem peki o ince uzun olan ne balıgı abi tarif ettiğim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sırt üstü yatışa geçen balığı soruyorsun dimi?
Ben yaşlandım artık,gözler iyi görmüyor :)

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
hem o hemde sag tarafta aynı hizada 3 tane balık var abi en soldakıde aynı balık

Ben yukarıda yazdım.Ona gelincik derler.Hem çok kaygan hemde ısırgandır .

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selimkrtş

Yeni Üye
Ben yukarıda yazdım.Ona gelincik derler.Hem çok kaygan hemde ısırgandır .

görmedim kusura bakma walla yeni başladığımız için tanımaya calışıyorum peki bu kovadan yenmicek balık hangısı

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
görmedim kusura bakma walla yeni başladığımız için tanımaya calışıyorum peki bu kovadan yenmicek balık hangısı

Karagöz ve ısparoz hariç hiçbirini (kendim için yazıyorum) yemem ve alıkoymam.kovadaki büyüklükteki karagöz ve ısparozuda alıkoymam

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
batuhan abi peki o büyük olanın adı ne

O yazılı hani balığı.Ot balığı veya kaya levreği diyende var bizim buralarda.Hiç bir ticari değeri yoktur zaten yiyende çok azdır.

selimkrtş

Yeni Üye
Anlaşıldı senin kulağını ilk çeken ben olayım musadenle;)
Şimdi o kovadaki balıklar ufak ,normalde tutulduğunda zarar vermeden suya iade etmen gerekir..
Tabiki bunları zamanla öğrenecek ve öğreteceksin.. Bu tür balıklar Karagöz hariç pek rağbet görmeyen türlerdir...Bilinçli avcılık yapmak için öncelikle bilgi sahibi olman gerekir,Allah korusun trokanya balığı yakalarsın sonra elin ile tuttuğun anda balık avını bırakırsın ;)
Lütfen bu söylediklerimi dikkate alıp,biraz araştırma ve sorularla doğru ve bilinçli avcılığa adım atarsın...Rast gele..
cemil abi facete mesajlarına bakarmısın

B

BS Okuru

Misafir
Yazılı haninin maddi değeri yoktur ama damak değeri benim için var açıkçası, çok kılçıklı ama bir o kadar da tadı güzeldir. @cemiltonguç beye de katılıyorum ufak balıklar ama @selimkrtş arkadaşımızın dediği gibi acemi hevesine veriyorum. Umarım daha büyüklerini tutar ve keyfini sürersin

Dumanla haberleşme cihazından haspelkader gönderildi

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş

galatasaray kürek kulubu olarak kamptayız pazar gunu yani dün cocukları marmarise gezmeye götürmüşken bende balığa çıkıyım dedim içmeler taş iskelenin yanında burunda yem olarak tavuk kullanarak bunları yakalayabıldım neler oldugu hakkında hiç fikrim yok

Sırtı dönük olan mığrı olabilir ama baya dişli diyorsunuz. Lokum balığı büyük ihtimal tipi biraz trakonyayıda andırır . Kertenkele balığıda derler. Eğer lokumsa tadı gayet lezzetlidir. Karagöz ufakmış . Avlandığınız bölge yüzde 90 bol yosunlu bir yer ege ve akdeniz yosun balıklarının hepsi gelmiş :) İçlerinde bence en yenebilecek olanlar hanoslar bu en sağda olan 3 tane var toplam kovada , birde eğer lokumsa o sırtı dönük olan . Hanosların derisini çıkarın yağda mükemmel olur . Nedense insanlar çok yemiyor ama emin olun barbun gibi tadı var . Karagöz ve isparoz çok küçük olmuş bir dahakine salarsınız ama avlandığınız bölgede çokta başka balık çıkmaz gibi geldi tavuğa.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...