Estağfurullah ben zaten elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım bilen bilir haklısınız bu tür olaylar boğazdaki bir çok merada olan şeyler ama bu dediğiniz olay sadece av da değil hayatımızın tüm evresinde dönem dönem maalesef ki olan mevzulardır,
Dediğiniz gibi bu havalar aslında bu tür sıkıntıların en az yaşandığı havalar olur lakin balık olduğunda da yine aynı manzaralar olur ama bu havalar ustaların havalarıdır...
Kanımca kolay balığı sezonda herkes alır ama asıl iş bu kıtlıkta ve bu havalarda balığı kandırabilmektir

Şahsım adına balığın açıkta ve zor yakalandığı zamanlar benim en çok sevdiğim zamanlardır

Peki soru şu;
Sizce Usta kavramı nedir ve ya Usta kimdir?
Bence avcılığıyla öncü ve yaratıcı ,yardımseverliğiyle örnek olan,kibirden uzak,ava,avcıya,avladığı balığa saygı gösteren adamdır usta...
Gerçekten usta denen adam "ben ustayım" diyen değil de bu lafı çevresindekilere detirten adamdır kanımca,
Bu gibi gerçek anlamda ve benim tanıdığım "usta" dediğim 3-5 kişi var ve onlarla yan yana avlanmak benim için büyük onur ve zevktir...
Sezonda çok olur hava güzel indir bindir balık yapıyor insan seli atacak yer bulamazsın rapalacılar,çapariciler,yemliciler hatta kefalciler yan yana sırt sırta kavga gürültü büyük sıkıntı bu dediğim ustalar o zamanlarda olta dahi açmazlar bilirler gün olur devran döner onların balığının sırası gelir

Sert rüzgar fırtına yağmur olur,su karışıktır,balık açıktadır işte o ustalar o zaman çıkar ortaya...
100 kişiyle başlanan gün akşamında 5-10 kişiye kadar iner ve emin olun balığın da avcılığın da hakkını o 5-10 kişi verir

Rastgelsin