Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif

İsaD

Yeni Üye
Adı
İsa DAĞDAŞ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar herkese. C.tesi sabah erken gittim mekana. Suyun bulanıklığını gorunce moralim bozuldu. Umdugum gibi yapmadi erken saatte ancak gün içinde iyi boylarda hatta ara ara iri boylarda istavrit aldık. Aksama kadar iki kilo kadar aldım çok şükür keyfim yerine geldi. Ara ara yaprak alan oldu iki tanede ben cektim suya aynen iade tabi. Aksam yemliye cok ümitlendim ancak aksam yemli sıfır. Tek bir vuruş bile alan olmadı. Yagmurun başlamasıyla avı sonlandırdım. Saygılarımla.
20180120_223316.jpg

B

BS Okuru

Misafir
Evet böyle havada tutmak zor zanaat lakin hava güzel olunca boğazın sahipleri ve yamyamlarının masai saati başladığı için böyle havalar bulunmaz nimet. Teşekkürler
Önemli not:sözüm size veya bilinçli yardım sever arkadaşlardan ziyade şu an sinirlenen balılçılara
Estağfurullah ben zaten elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım bilen bilir haklısınız bu tür olaylar boğazdaki bir çok merada olan şeyler ama bu dediğiniz olay sadece av da değil hayatımızın tüm evresinde dönem dönem maalesef ki olan mevzulardır,
Dediğiniz gibi bu havalar aslında bu tür sıkıntıların en az yaşandığı havalar olur lakin balık olduğunda da yine aynı manzaralar olur ama bu havalar ustaların havalarıdır...
Kanımca kolay balığı sezonda herkes alır ama asıl iş bu kıtlıkta ve bu havalarda balığı kandırabilmektir ;)
Şahsım adına balığın açıkta ve zor yakalandığı zamanlar benim en çok sevdiğim zamanlardır ;)
Peki soru şu;
Sizce Usta kavramı nedir ve ya Usta kimdir?
Bence avcılığıyla öncü ve yaratıcı ,yardımseverliğiyle örnek olan,kibirden uzak,ava,avcıya,avladığı balığa saygı gösteren adamdır usta...
Gerçekten usta denen adam "ben ustayım" diyen değil de bu lafı çevresindekilere detirten adamdır kanımca,
Bu gibi gerçek anlamda ve benim tanıdığım "usta" dediğim 3-5 kişi var ve onlarla yan yana avlanmak benim için büyük onur ve zevktir...
Sezonda çok olur hava güzel indir bindir balık yapıyor insan seli atacak yer bulamazsın rapalacılar,çapariciler,yemliciler hatta kefalciler yan yana sırt sırta kavga gürültü büyük sıkıntı bu dediğim ustalar o zamanlarda olta dahi açmazlar bilirler gün olur devran döner onların balığının sırası gelir ;)
Sert rüzgar fırtına yağmur olur,su karışıktır,balık açıktadır işte o ustalar o zaman çıkar ortaya...
100 kişiyle başlanan gün akşamında 5-10 kişiye kadar iner ve emin olun balığın da avcılığın da hakkını o 5-10 kişi verir ;)
Rastgelsin

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
B

BS Okuru

Misafir
Estağfurullah ben zaten elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım bilen bilir haklısınız bu tür olaylar boğazdaki bir çok merada olan şeyler ama bu dediğiniz olay sadece av da değil hayatımızın tüm evresinde dönem dönem maalesef ki olan mevzulardır,
Dediğiniz gibi bu havalar aslında bu tür sıkıntıların en az yaşandığı havalar olur lakin balık olduğunda da yine aynı manzaralar olur ama bu havalar ustaların havalarıdır...
Kanımca kolay balığı sezonda herkes alır ama asıl iş bu kıtlıkta ve bu havalarda balığı kandırabilmektir ;)
Şahsım adına balığın açıkta ve zor yakalandığı zamanlar benim en çok sevdiğim zamanlardır ;)
Peki soru şu;
Sizce Usta kavramı nedir ve ya Usta kimdir?
Bence avcılığıyla öncü ve yaratıcı ,yardımseverliğiyle örnek olan,kibirden uzak,ava,avcıya,avladığı balığa saygı gösteren adamdır usta...
Gerçekten usta denen adam "ben ustayım" diyen değil de bu lafı çevresindekilere detirten adamdır kanımca,
Bu gibi gerçek anlamda ve benim tanıdığım "usta" dediğim 3-5 kişi var ve onlarla yan yana avlanmak benim için büyük onur ve zevktir...
Sezonda çok olur hava güzel indir bindir balık yapıyor insan seli atacak yer bulamazsın rapalacılar,çapariciler,yemliciler hatta kefalciler yan yana sırt sırta kavga gürültü büyük sıkıntı bu dediğim ustalar o zamanlarda olta dahi açmazlar bilirler gün olur devran döner onların balığının sırası gelir ;)
Sert rüzgar fırtına yağmur olur,su karışıktır,balık açıktadır işte o ustalar o zaman çıkar ortaya...
100 kişiyle başlanan gün akşamında 5-10 kişiye kadar iner ve emin olun balığın da avcılığın da hakkını o 5-10 kişi verir ;)
Rastgelsin
Yazınıza tamamen katılmakla birlikte usta '' kelime kökeni, '' ki bugünlerde pek önemsenmiyor'' öğretmen öğretici ve yetiştirici anlamına da gelmekte. Sanatkar ve zanaatkar insan anlamlarını zaten çok güzel anlatmışsınız.
Umarım ki bu hobi, tutku 21.yy dijital dünyasında gerçek ustaların elinde büyür. etrafımızda genç balık sevdalısı nesli tükenen bir tür gibi, koruma altına alınmalı. Lakin devlet tarafından değil. Onlar eline yüzüne bulaştırıyor:))

Mektupla

Daimi Üye

Alık balık

Daimi Üye
Adı
Ufuk
Selam beyler bogazda suyun durumu nedir acaba renk turkuaz di su bulanık karışıktı, şu an nedir bilen eden varmı?

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...