Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Büyük Beyaz

Daimi Üye
Adı
Serhat karayol
birine neden şunu şunu da yazmıyorsun demek mantıklı gelmiyor. kendi paylaşımını istediği ölçüde yapar beğenirsen beğendim dersin beğenmezsen dikkate bile almadan okur geçersin.

Mektupla

Daimi Üye

Coskun Yasin

Aktif Üye
Adı
yasin Coskun
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kısır bi konu araliklarla acılıyor bir yere varmiyor
Bogazda mahrem biryerin kalmadigini dusunuyorum
Baligin ciktigi yerde ertesi gun kilcik olmadigi bir yer bogaz
Bence herkez kafasina gore takilsin
Baligini alan ister yer versin ister vermesin ama avin aksiyonunu benim gibi isten gucten baliga kacamayanlara ani yasatsin:)

Mektupla

Daimi Üye
Rapala ile kurşun arasındaki mesafe için çok fazla bir kriter yok. Eğer kurşun civarı müştemilat az, kurşun güzel parlatılmış ise, oralardaki misinalarda ince, fırdöndüler kahverengi ve küçükse, misina kısa olsada iş yapar, hatta daha iyi iş yapar.

Ama olta kalınsa,kurşun köstekli ve kalın misina ise, fırdöndüler büyükse, kurşun gri renkteyse, üzerinde çapaklar varsa ve köpük yapıyorsa, o zaman aradaki misina ne kadar uzun olursa, o kadar iyi olur. Kurşun sahte arası, tercihan kamış boyunda olursa, atışta ve balığı almada dert çıkarmayacak kadar uzun olmuş olur.

Palamut için;

Sabah, akşam ve su üstü, kızartı ve oynaklara beyaz çapari.
Gün içi balık oynağa kalkmışsa kırmızı, sarı, turuncu gibi renkler, karışık renkli, her kösteği farklı renk olan çapari.

Palamut su üstü değilse, ki bu durumda genelde 18 kulaçta olur, kırmızı çapari.

Çinekop tutmak yasak. O yüzden lüfer çaparisi olmalı. Bunda alternatif belli: Yeşil çapari. Simli, simsiz bazen farkeder. Açık koyu yeşilde bazen farkedebilir. Sığda, açık renk ve simli, derinde koyu renk ama her durumda yeşil olmalı.

Çaparilerin dönmemesi elzemdir, ilk husustur. Mümkünse florokarbon yapın, özellikle bedeni.
Tarabya için, çapari, takım önerileri. linkinden alıntıdır.

Mektupla

Daimi Üye
Çapari de renk önemli elbette ama.. İstavrit için şöyle bir husus söz konusu. İstavrit havadan filan pek etkilenmiyor renk hususunda, daha ziyade renk, krem, beyaz, sarı, yeşil, kırmızı vs. farkediyor. Açık havada koyu renk, kapalı havada açık renk at çek yaparken birazcık daha verimli oluyor.. Yani, hava açıksa, koyu yeşil, kapalıysa açık yeşil..

Renk (ton değil) seçiminde faktör ise şu.. İstavrit o ara, oralarda ne yiyor? Mesela, mezgitler ikide bir havyar döker, yavrusu çıkar meydana.. İstavrit mezgit yavrusuna dadanmışsa, kerem rengi, hafif kızıl vs. iyi netice verecektir. Yok, istavrit kendi yavrusuna dadanmışsa, ördek tüyü iyi netice verecektir..

Eğer renk tutmadıysa, yada öyle düşünüyorsanız, çaparinin floşlarını balığa sürterek kokulandırmayı deneyin.. Genelde renk hususu maksimumu etkiler. Yani doğru renk atış başına ortalama %90 dolu çapari sağlar ama yanlış renk, %60 dolu çapari getirir. Basitçe, sayı kesin olarak artar ama boş çıkma sorunu pek olmaz.. Boş çıkma sorununu gidermenin en iyi (kesin doğru, kesin etkili değil, pek çok durumda) yolu çapariyi yemlemek veya kokulandırmaktır..

Karışık renkli çapariler, çapari tekniğinde pek etkili değildir. Sonuçları da pek güvenilir olmaz. Çapari, sürü izlenimi vererek, istavrit sürüsünü kendine çeker. Eğer farklı renkler varsa, bu çaparinin sürünün göbeğine düşüp, en yakındakinin atlaması ile sonuçlanır genelde.. Teknik kabaca seyirtme tekniğine uygundur. Çapari, yukarı aşağı çekilerek, bir gidip bir durdurarak etkili olur. Çapari çekme yönteminiz böyle olunca %100 kesin doğru değildir gene, ama %60 koşulda doğru olur. Çekme tekniğinizi değiştirmeye, daha hızlı, yavaş, kesik kesik vs. çekmeye çalışın.. Bu genelde karışık renk çapariden daha ziyade faydalı olur..

Hangi havada hangi renk çapari? linkinden alıntıdır.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Cumartesi günü beykoza kayınvalideye gittim. gitmişken akşam bir LRF denemesi yapayım diye çubukluya bakayım dedim. arkadaşım aradı burunbahçeye gelecekmiş biraz yemlik istavrit felan yakala hemde bak bakalım nasıl kalabalık mı, gittim kalabalık ne kelime millet omuz omuza saf tutmuş, lrf yapmam mümkün değil herkes yemli olta atmış. biraz izleyeyim dedim balık durumu nedir diye , yarım saat sonra havanın kararmasıyla ilk balık geldi sonra sağdan soldan sesler yükselmeye başladı tasmala, çek balık var onda çek kaçırma felan baktım herkes balık çekiyor boylar da fena değildi. arkadaşım geldi baktı çok kalabalık çubukluya geçelim dedi , 9 yaşımdan beri boğazda balık tutarım ben hayatımda ilk defa çubukluyu bu kadar kalabalık gördüm, burunbahçenin iki katı kalabalık millet dip dibe, arabayla durulacak gibi değil park yeri yok, kuleliye geçtik kuleli nispeten biraz daha sakin gibi ama orada da çaycılar tezgah açmış. akabinde üsküdara kadar gittik baktık olacak gibi değil arkadaşımın bir merası var oraya geçtik. maksat hoş zaman geçirmek, biraz lrf ile yakala bırak eşkina avı yaptık.arada küçük iskorpitler ve kreçeler de oltamızı ziyaret etti. eşkinalar ufak bir karıştan biraz büyük idi. bir tane hariç diğerlerini özgürlüklerine kavuştu. o bir tane balık ta salınmak isterken kediye kaptırıldı :)
upload_2018-9-24_8-58-22.png

upload_2018-9-24_8-58-44.png

upload_2018-9-24_9-0-55.png
upload_2018-9-24_8-58-22.png
upload_2018-9-24_8-58-44.png

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kısır bi konu araliklarla acılıyor bir yere varmiyor
Bogazda mahrem biryerin kalmadigini dusunuyorum
Baligin ciktigi yerde ertesi gun kilcik olmadigi bir yer bogaz
Bence herkez kafasina gore takilsin
Baligini alan ister yer versin ister vermesin ama avin aksiyonunu benim gibi isten gucten baliga kacamayanlara ani yasatsin:)
+1

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...