yeknet
Daimi Üye
Amacım ukalalık değil ama göz kararı küçük demeniz, limit altı demeniz doğal olarak etik olmayan bir iş yaptığımı söylemeniz anlamına geliyor. Büyüklerimiz tabi ki daha tecrübeli ve bilgili olabilir fakat son bakmamız gereken yer bilimsel ve yasal dayanaklar olmalı. Burada kimsenin gözü eli ayağı değil yasal limit altı ne ise onun üzerinden tartışma olmalı. Ben de kabul ediyorum zaten küçük olduklarını fakat limit altı değil hiç birisi. Mevzunun uzaması bundan dolayı. Kapatıyorum selamlar rastgele.
Mevzunun uzamasını faydalı gördüğüm için devam ettiriyorum.
Madem yasalara kanunlara girdik neyin ne olduğunu da bilmemiz gerekli.
Balık boyu : Ağzı kapalı iken balığın alt çenesinin ön ucu ile kuyruk yüzgecinin bitimi arasındaki en uzak mesafe
Boy limiti : Su ürünlerinin nesillerini devam ettirmeleri için üreme olgunluğuna geldikleri kabul edilen en küçük yasal avlanma boyu
Levrek : 25cm (tabloya göre)
Sadece benim fikrim değil, bu forumdaki bir çok hobidaşa sorarsak belirlenen 25 cm levreğin üreme olgunluğuna eriştiği boy değil. Daha fazla olmalıdır. tebliğde yer alan teknik bilgilerin neye göre belirlendiği ayrıca tartışma konusu olur. Özetle bana göre yapmış olduğun av yasal, ama etik değil.
Eskilerden Aykut beyin açıtığı konuyu iyi okumanızı tavsiye ederim. Ondan sonra kendi limitimizi kendimiz belirleyelim ki sürdürülebilir balıkçılığa katkımız olsun . Benim nacizane görüşüm budur. Saygılar
(link)