Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Amacım ukalalık değil ama göz kararı küçük demeniz, limit altı demeniz doğal olarak etik olmayan bir iş yaptığımı söylemeniz anlamına geliyor. Büyüklerimiz tabi ki daha tecrübeli ve bilgili olabilir fakat son bakmamız gereken yer bilimsel ve yasal dayanaklar olmalı. Burada kimsenin gözü eli ayağı değil yasal limit altı ne ise onun üzerinden tartışma olmalı. Ben de kabul ediyorum zaten küçük olduklarını fakat limit altı değil hiç birisi. Mevzunun uzaması bundan dolayı. Kapatıyorum selamlar rastgele.

Mevzunun uzamasını faydalı gördüğüm için devam ettiriyorum.
Madem yasalara kanunlara girdik neyin ne olduğunu da bilmemiz gerekli.
Balık boyu : Ağzı kapalı iken balığın alt çenesinin ön ucu ile kuyruk yüzgecinin bitimi arasındaki en uzak mesafe
Boy limiti : Su ürünlerinin nesillerini devam ettirmeleri için üreme olgunluğuna geldikleri kabul edilen en küçük yasal avlanma boyu
Levrek : 25cm (tabloya göre)

Sadece benim fikrim değil, bu forumdaki bir çok hobidaşa sorarsak belirlenen 25 cm levreğin üreme olgunluğuna eriştiği boy değil. Daha fazla olmalıdır. tebliğde yer alan teknik bilgilerin neye göre belirlendiği ayrıca tartışma konusu olur. Özetle bana göre yapmış olduğun av yasal, ama etik değil.
Eskilerden Aykut beyin açıtığı konuyu iyi okumanızı tavsiye ederim. Ondan sonra kendi limitimizi kendimiz belirleyelim ki sürdürülebilir balıkçılığa katkımız olsun . Benim nacizane görüşüm budur. Saygılar
(link)

Arkadaslar ulkemizde balik limitleri denetimsizlikten dolayi nesli tukendikleri icin her yil daha da asaya dusuyor. Lufer in limiti levregin limiti vs vs.

Avrupa da ve diger ulkelerde levrek limiti 45 cm dir. Bizde ewet 25 cm yasal limit olarak. Peki dunyada 45 olan limit neden bizde bu kadar dusuk.
En mantiklisi vicdana uymasi 25 lik bir balik alikoyacaksam eskina cinekop karagoz mirmir avlarim.
Bende acemiyim ilk yakaladim levrek burada raporu da var. 15 gun once yakaladim 65 cm. Pazar gunu 3 tane daha yakaladim. 64-48-46 cm idi. Ben de acemi olmama ragmen bir karisim 23.5 cm iki karis altinda olsaydi salacaktim. Takildim arkadaslardan ogrendim limit 40-45 cm olmasi gerektigi. Beni devletin acikladi degil benim vicdanim ilgilendirir. Ayrica limite de uyacaksam bu avrupa limiti olsun. Bilincli avi yapan biz degil onlar.
Saygilar.

Resimdeki tebliğ resmi gazeteden alınmıştır. Alt kısımda 5 kg ı geçemez diyor. Şimdi ben de soruyorum. 3 tane 3 kglık balık almak limit dışı mı oluyor? Yani bu tartışmanın ucu açık. Limit dahilinde tutulan balık alıkoyulabilir. Limit altı boy olarak, üstü kilo olarak tutmak yasak. Şimdi bir meraya gittiniz ve 10 atış yaptınız ve bu 10 atışın hepsinde kilo üstü balık aldınız diyelim. limitlere uyup yarısını iade edecek kaç kişi var acaba? Bence boş tartışmanın anlamı yok. Yasal olarak limit belli. Eğer bu limitlerin az olduğunu düşünüyorsak forumun abileri Cimer'e veya farklı yerlere ellerindeki bilimsel dayanaklarla başvuru yapsın...Benim görüşüm bu yönde ve yasalara uyduğu sürece sıkıntı yok. Yani devlet balığın neslini yok etmeye mi çalışıyor anlamadım gitti.

Dosyalar

• Screenshot_20181211-124208.jpg
    Screenshot_20181211-124208.jpg
    62.7 KB · Okunma: 386
At-çek rapalalı yada kaşıklı levrek oltası nasıl olmalı üstadlar. Fırdöndüden sonrasını soruyorum

Soruyu anlamadım pek. Spin kamış ile at çek yapacaksanız makineden gelen misinaya ya da ipe küçük rapala klipsi takarsın. o klipse de istediğin sahteyi atar çeker durursun.

Soruyu anlamadım pek. Spin kamış ile at çek yapacaksanız makineden gelen misinaya ya da ipe küçük rapala klipsi takarsın. o klipse de istediğin sahteyi atar çeker durursun.
Elimde bi spin var ama 180cm. Bugün gölde denedim birkaç defa önüme düştü. Sanırım bende iş yok. 420cm kamış bar at-çek onunla yapacağım

Elimde bi spin var ama 180cm. Bugün gölde denedim birkaç defa önüme düştü. Sanırım bende iş yok. 420cm kamış bar at-çek onunla yapacağım
Bence sizin kafa karışık.
Ve yine Bence siz Tam olarak ne aradığınızı nelere sahip olduğunuzu falan belirtecek bir konu açın.
Daha detaylı daha düzenli bilgiler o konu altında cevap olarak gelecektir.
Rastgele.

At-çek rapalalı yada kaşıklı levrek oltası nasıl olmalı üstadlar. Fırdöndüden sonrasını soruyorum
Spin kamışlar için ideal boy 2.40 cm. Avlandığınız yer yüksek ise 2.70 daha avantajlı olabilir. 3000 ve ya 4000lik makina+ 2 parçalı spin kamış+ 0.28 misina (levrek için)+sahte klipsi+uygun bir sahte olmalı. Rastgele..

Dosyalar

• shopping.jpeg
    shopping.jpeg
    5.3 KB · Okunma: 513
Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back