Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cerkuday

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
O Rh Pozitif
IMG_20191010_201025.jpg

Akşam 18.20 civarı tarabyadan kalender istikametine araçla seyir halindeyken gözüm oltacıları tarıyordu. Kalender ordu evinin önünde yaklaşık 20 kişi at çek yapıyordu. Kimi kaşık kimi rapala kimi istavrite çapari sallıyordu ortaya karışık bir durum vardı. Ordu evini geçmeden sağa çekip u dönüşü yaptım tekrar sarıyer istikameti tekrar süzdüm abileri çeken boş çekiyor. Az ilerideki meşhur kafenin valesine arabayı bırakıp aracın bagajından hurda kamışım ve zargana topu ve hazır bağlanmış olan ipeğimi alıp kendime bir yer buldum. Oltamı kurup birkaç at çekten sonra biraz büyükçe bir zargana yı sudan çıkaramadan düşürdüm. İkinci üçüncü vuruşlar sonrası 1 tane zarganamı kovaya yolladım hava kararmadan hemen önce 2. Zarganada kovaya girmişti. Aklımda olan yemliye kalmaktı ama gelen bir telefon üzerine avı sonlandırmak zorunda kaldım. Sabah gün aymadan aynı yere gidip yemliyi deneyeceğim.
Müsaadenizle bir konu soracağım. Kamışın makine bağlanan yeri ana gövde üzerinde dönmeye başladı sağa sola serbest bir şekilde. Sanırım bunu buraya yapıştırıcı ile sabitlemişler. Plastik bölgenin her iki ucunda metal yüzükler var. Acaba aralarından içeri japon benzeri bir yapıştırıcı sıksam idare edermi yada daha değişik bir fikri olan varsa buradan paylaşırsa çok makbüle geçer şimdiden teşekkürler.

Mektupla

Daimi Üye
Deniz suyu sıcaklıkları 18 dereceleri görmeye başladı...

ADALAR ŞAMANDIRA 10 Ekim - 21.04 İstanbul Adalar 18,9

FATİH/KUMKAPI FENER 10 Ekim - 21.05 İstanbul Fatih 20,6

SARIYER/KUMKÖY-KİLYOS 10 Ekim - 09.00 İstanbul Sarıyer 18,2

SARIYER/RUMELİ FENERİ BAL. BAR. ANA MENDİREK FENER 10 Ekim - 21.04 İstanbul Sarıyer 10,4

TUZLA AYDINLI LİMAN FENERİ 10 Ekim - 21.03 İstanbul Tuzla 19,9

TUZLA İTÜ GÜNEY MENDİREK FENERİ 10 Ekim - 21.02 İstanbul Tuzla 20,5

https://www.mgm.gov.tr/deniz/deniz-suyu-sicakligi.aspx

skahraman

Aktif Üye
Adı
Şakir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ekli dosyayı görüntüle 98230

Akşam 18.20 civarı tarabyadan kalender istikametine araçla seyir halindeyken gözüm oltacıları tarıyordu. Kalender ordu evinin önünde yaklaşık 20 kişi at çek yapıyordu. Kimi kaşık kimi rapala kimi istavrite çapari sallıyordu ortaya karışık bir durum vardı. Ordu evini geçmeden sağa çekip u dönüşü yaptım tekrar sarıyer istikameti tekrar süzdüm abileri çeken boş çekiyor. Az ilerideki meşhur kafenin valesine arabayı bırakıp aracın bagajından hurda kamışım ve zargana topu ve hazır bağlanmış olan ipeğimi alıp kendime bir yer buldum. Oltamı kurup birkaç at çekten sonra biraz büyükçe bir zargana yı sudan çıkaramadan düşürdüm. İkinci üçüncü vuruşlar sonrası 1 tane zarganamı kovaya yolladım hava kararmadan hemen önce 2. Zarganada kovaya girmişti. Aklımda olan yemliye kalmaktı ama gelen bir telefon üzerine avı sonlandırmak zorunda kaldım. Sabah gün aymadan aynı yere gidip yemliyi deneyeceğim.
Müsaadenizle bir konu soracağım. Kamışın makine bağlanan yeri ana gövde üzerinde dönmeye başladı sağa sola serbest bir şekilde. Sanırım bunu buraya yapıştırıcı ile sabitlemişler. Plastik bölgenin her iki ucunda metal yüzükler var. Acaba aralarından içeri japon benzeri bir yapıştırıcı sıksam idare edermi yada daha değişik bir fikri olan varsa buradan paylaşırsa çok makbüle geçer şimdiden teşekkürler.
Beyaz tesisat bantıyla belki halledebilirsin

Cerkuday

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Beyaz tesisat bantıyla belki halledebilirsin
Gösterdiğim bölüm kamış üzerinde komple dönüyor bant geçici bir çözüm olur gibi geldi. Hem çirkin bir görüntü oluşturacağını düşünüyorum. Kalıcı bir çözüm yolu bulmalıyım. Fikrinize sonsuz teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

fatih0686

Aktif Üye
Adı
Fatih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gösterdiğim bölüm kamış üzerinde komple dönüyor bant geçici bir çözüm olur gibi geldi. Hem çirkin bir görüntü oluşturacağını düşünüyorum. Kalıcı bir çözüm yolu bulmalıyım. Fikrinize sonsuz teşekkür ederim.
2 si birden mi donuyor komple. icinde bi kanala mi oturuo yoksa yapistirmislar mi onu anlamak lazim once

Ersin1903

Daimi Üye
Murat Bey kamışı aldığınız yere götürürseniz bence kolaylıkla yardımcı olurlar.. O bölümdeki yapıştırıcı çözülmüştür içeriden ondan dönüyordur, bende de eski lineaffe kamışımda bu durum olmuştu Cengiz Balıkçılıkta hallettirmiştim 5dk da :harika:

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Arkadaşların dediği gibi aldığınız yere ya da herhangi bir olta tamircisine götürün. Yapabilirseniz kendiniz de japon yapıştırıcısi ile yapıştırabilirsiniz. Zaten tamirciler de öyle yapıyor. Kendiniz yapıştırackasanız yalnızca yapıştırırken doğru konumda olmasına dikkat edin. Japon yapıştırıcısı çabuk donabilir.

Badisönmez

Aktif Üye
genelde epoksi yapıştırıcı ile yapıştırılır, ön ve arkaya doğrı hafif kayma varsa önce bir tarafa kaydırıp diğer tarafın içine sonra da işlemin tersi ama yüzüğe dikkat edin aşağı baksın ;)

Cerkuday

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ana gövde makinanın oturduğu plastik bölüm içinde dönüyordu. Buradan fikirlerini paylaşan bütün forumdaşlara teşekkür ediyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu bunun pratikte en kolay çözümü japon yapıştırıcısı. Gece yapıştırdım az önce kontrol ettim biraz yüklendim taş gibi görünüyordu. Bakalım ne kadar idare edecek. Herkese hayırlı cumalar.

empatiq

Üye
Adı
Cem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ana gövde makinanın oturduğu plastik bölüm içinde dönüyordu. Buradan fikirlerini paylaşan bütün forumdaşlara teşekkür ediyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu bunun pratikte en kolay çözümü japon yapıştırıcısı. Gece yapıştırdım az önce kontrol ettim biraz yüklendim taş gibi görünüyordu. Bakalım ne kadar idare edecek. Herkese hayırlı cumalar.
Teflon bantlar var beyaz. Gaz kacagi yada yag akitmamasi icin vidalara sariyorlar onu da deneyebilirsiniz ayni sorun olursa. Hem disardan gorunmez hem de daha sıkı sarmiş olmursunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...