Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmir Dikili'de Spin Avı Yapanlar...

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Salih tekrar yazınca bu sabah ne yapmış diye konunun son sayfasına baktım. Elimdekini gördüm.
Ne kadar güzeldi ufaklıklar. Benim eller ise perişan, amele eli. Ama insan eli.
Eline düşmüşü bırakmak, yemekten daha güzel. Artık perişan ettiğimiz çevreyi korumaya çalışmak ilk görevimiz olmalı. Geçimini avlayarak sağlayanların işine tümden son verilemeli. İç güdülerimizde var olan avlanmayı da, hep salarak mı sürdürsek bilemedim. Nasıl olsa yetiştirip üretiyoruz tüm besinlerimizi. Dünyamızın topraklarından daha büyük alan kaplayan denizler, hala insanın avlayarak besin sağladığı ortam olarak devam ediyor. Ama tükenmek üzere. Bunca insana denizler de dayanamayacak artık.
Utanmadan balık kalmadı şikayetlerimizin nedenini düşünmeye başlama zamanımız çoktan geçti.

Salih, yarın nereye gidiyoruz?:(

Plankton

Aktif Üye
Adı
salih
Salmak alıkoymaktan daha güzel Bülent Abi :)

Özellikle levrekte boğazına bıçak dayadıklarımdan sonra biraz kötü hissediyorum.Bir an önce ölsede can çekişmesede diye bakınıyorum.

Fakat baraküda gibi sert bakışlı balıklarda bu iş daha kolay oluyor :D
Siz misiniz küçük balıkları katleden deyim kesiyorum. :D (Sanki levrek otobur :eek: )

Fakat salınca kafa rahat oluyor.Hem hevesimide o günlük almış oluyorum. :)

Hava lodosa dönüyor Dikili de.Sabaha umutluyum ama levrek mi denesem yoksa dil burnuna mı gitsem kararsızım.

Sabah dil burnunda bi yerlerim dondu resmen :D

Tek tük çıktığını söyleyen kalamar avcılarının yanındadım gün batımında.5-6 kişi vardı kimseye denk gelmedi bende sahte yüzdürüp döndüm.

Plankton

Aktif Üye
Adı
salih
Dün sabah bir tane lambuka ile laf dalaşına girdik. :eek: Bu sabahta bir tane dana torik yakaladım. Akşama raporlarım şimdi uyku vakti :D

kyuksel

Yeni Üye
Arkadaşlar acayip iştahım var şuanda balık avı için :)). Hanım, çağ çoluk memlekette ben İzmir'de tekim şuanda Bornova'da yaşıyorum. yarın (29ekim sabahı için) veya hafta sonları için plan yapanlar varsa buluşup tanışabiliriz

Plankton

Aktif Üye
Adı
salih
Bu konuya hiç lüfer koymamışız.Dikili'de kimse kalmadı galiba. :rolleyes:

Havalar sıcak gidince lüferler tekrardan kıyıları ziyarete başlamış.Sabahları uzun süredir uyanamasamda bugün zorda olsa yerimi aldım. :D Hiç bir hareket yoktu su üzerinde fakat bir tane lüfer kandırabildim.610 gr 36 cm. :)

IMG_20141205_085553.jpg
IMG_20141205_085638.jpg

Buda yaklaşık 10 gün önce gelen hatta son lüfer sandığım balık.Bundan sonra kayıplara karışmışlardı.Bu küçüktü. :)

IMG_20141205_090930.jpg

Plankton

Aktif Üye
Adı
salih
Levrekler gelmeye başladı sizden önce :D

Bir süre sabahları gidemiyordum, hatta akşamlarıda güneşin batışını beklemeden dönüyordum.
Sabah erken kalksamda yağmurdan dolayı 7 de çıktım bir dolaşayım diye.Bir saat kadar sürekli olta sallamasamda zaman geçirdim.8:15 gibi tam eve giderken uzunca zamandır uğramadığım bir yer vardı oraya gittim.İnceden yağmur suyu denize karışıyor.Dalga sıfır, bulanıklık yok.Sammy ile WTD yaparken suyun altından balon patlarcasına bir ses ile bir saldırı aldım.Takılmadı, ardından bir tane daha patlattı.Yine takılmadı 2 kilo civarı bir levrek ben ona o bana baktı döndü gitti.:kötü:

Sonrasında bir kaç atış daha yapsamda hareket yoktu.Sıra geldi levreklerin hayır diyemediği rover 98 e.İlk atışlarda çat çut sahteye güzel hamleler, dalıp çıkıyor dolanıyor sahte.:confused: Biraz silikon denedim baktım yine birşey yok.Rover 98 i tekrar taktım o sıra sol tarafımda levrek çatllattı yine bir şeylere o ses cidden çok iyi. :D

Attım sahteyi ona doğru ve güm ilk seferde yapıştı.Kalamayı kısmadan ağır ağır başladım çekmeye, inceden misina alıyor falan aldım kenara. ;)

Sonra bi r daha attım sahteyi hiç olmayacak bir kayaya dalgınlıkla taktırdım.Bir süre onla uğraştım, suya taşlardan yol falan yaptım o derece :D:komik: Birazda ıslandım, yağmurda var inceden, ufak bir köpek var yemek götürdüğüm giderken, olta sallarken benle takılıyor onu aradım bulamadım.:snzdglsn: Yemeğini dolaştığı yerlerden birine bırakıp eve döndüm. :) Balık saat 8:45 te yakalandı , 42 cm 1.05 kg
IMG_20141212_103711.jpg
IMG_20141212_103821.jpg
IMG_20141212_104034.jpg