Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İZMİR VE Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa

ToRnedo

Yeni Üye
Bugün İzmir'de hava güzel.Boru kurdu ve sülünezleri alalı 2 günü geçti bozulmadan onları kullanmak lazım :cool:

Akşam için ksk-göztepe taraflarında olacağım gitmeyi düşünen var mıdır? Raporuda yarın verebilirim :)

Düzenleme,

Karşıyaka evlendirme dairesinin yanından salladık gece 2 ye kadar.1 adet sübye yakalandı başka bir vuruş bile alınmadı :) İşin garibi hava güzel iken kimse yoktu...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Berke Öztürkmen

Daimi Üye
Adı
BERKE ÖZTÜRKMEN
Dün akşam Sahilevleri ve Göztepe yi kalamar sübye için yokladık. Beklediğim iri sübye ve kalamarlar hala yoklar. Su hala sıcak, soğumadı. Beklemeye devam.

befalcon

Aktif Üye
Adı
Sinan ŞAHİNOL
Bu konuyu takip etmiyordum, tesadüfen gördüm. 90 lı yılların sonunda Ünv.öğrencisiyken Körfezden balık tutmak imkansızdı. Mide isterdi yani :booo: 2-3 yıl önce duymaya başladım iri çupralar, minekoplar çıktığını şaşırdım o_O Hatta bu sayfada at-çek ile levrek, kalamar, sübye çıktığını görünce daha da şaşırdım. İzmir adına sevindim. Manisa Merkezden teee Aliağa,Çandarlı, Foça filan gezerken hata mı edioruz diye düşünmeye başladım. :rolleyes:

bambam84

Üye
Adı
Çağlayan
Onumuzdeki hafta cuma cumartesi gunleri hava sert poyraza donecek. Spin icin seferihisar mi mordogan taraflarini mi tavsiye ddersiniz ?

B

BS Okuru

Misafir
Merhaba,
İzmir iline taşinma ihtimalim dolayisiyla merak ettiğim bir husus var. Genellikle çupra,karagöz,minekop gibi yemli avlarin yapildiği ve spinle levrek avlandiğina iliskin paylaşimlar var. Bizim boğazda yaptiğimiz gibi surf stiliyle ve ya yemli ya da spin avciligiyla lüfer ailesi yakalamak mümkün mudur?
Saygilarimla...

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Genelde İzmir iç körfezde Lüfere rastlamak zordur, Boğazlardan döneminde mecburi olarak geçit yaptığından genellikle Yaprak/Çinekop/Sarıkanat yakalamak popülerdir.
Spin stil ile iç körfezde sınırlı alanlarda Levrek yakalanır, genellikle İç körfez yemli takımlarla balık yapar.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bugün İzmir'de hava güzel.Boru kurdu ve sülünezleri alalı 2 günü geçti bozulmadan onları kullanmak lazım :cool:
Akşam için ksk-göztepe taraflarında olacağım gitmeyi düşünen var mıdır? Raporuda yarın verebilirim :)
Düzenleme,
Karşıyaka evlendirme dairesinin yanından salladık gece 2 ye kadar.1 adet sübye yakalandı başka bir vuruş bile alınmadı :) İşin garibi hava güzel iken kimse yoktu...
Hava güzel diye kimse yoktu, çünkü balıkta yok, genelde Karşıyaka biraz dalgalı ve soğuk havada daha iyi iş yapıyor.
Tam ters istikamette karşı tarafta gece-gündüz Minekop yakalayanların fotolarını gördüm.
Orada hafif çalkantı vardı ancak çer çöp ne varsa gelmiş diyebilirim. Kıyıdan avda gördüğüm en çeşitli Livarlar/Kovalar vardı.
Minekop, Çupra, Sargoz, Mırmır, Isparoz, Gopez, Sarıkanat İstavrit, Tırsi, Sardalya azmanı, Yazılı Hani, İskorpit, Mıgri, Vatoz, Kalamar, bide mamundan az irice bişeyler geliyordu kerevit gibi...

Berke Öztürkmen

Daimi Üye
Adı
BERKE ÖZTÜRKMEN
Körfezde kalamar hala başlamadı. Dün akşam 7-8 kişi olta atıyorduk ama sadece 1 adet kalamar çıktı. Bu da kalamarın başlamadığını gösteriyor.
Deniz suyu sıcaklığının düşmesi gerekiyor. Son günlerde hava oldukça soğudu. Özellikle geceleri çiğ ile birlikte hissedilen sıcaklık çok düşük. Suyun soğuması da yakındır. Ama bu sene soğuklar geç kaldı açıkçası.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlarla birlikte bu hafta Foçadan tekne avına gidiyoruz, işin açığı Berke abinin dediğin gibi sular halen tam anlamıyla soğumadından beklenen türler daha yeni yeni gelmeye başladı. Soğuk havalardaki özellikle tekne avlarında dibi bulan oltaya saldıran balıkları henüz görmek mümkün değil. Ayrıca denize açılmadan sahile gelen gırgırların bilinçsiz avladıkları ufak balıkları gördükten sonra iyice soğuyorum.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Foça son durum böyle... İp Misina, Mustad iğneler, Mamun, Sülünez, Çimçim, Sardalya vs... oldukça uğraşmamıza rağmen max balık boyları işte bunlar, Gopezler ve birçok ufak Karagöz/Isparoz iade edilmiştir. 1 tane iri Gopez alıkonulmuştur. Bana göre orta karar tadında bir av oldu. 1 Çupra 9 Lidaki 1 Sargoz 6 Karagöz 1 Gopez