Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İZMİR VE Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
15 kasımda bekleriz bostanlı at heykelinde buluşuyoruz. saat 15:00 den sonra.
ben büyük ihtimalle katılacağım. forumdan burak ile recai abi vardı izmirde ikamet eden onlarada haber vereyim de katılırlarsa bize güzel katkıları olacağından eminim.

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hazırladığım takımlarla ilgili sizlerle bir paylaşım yapayım dedim.
Sırasıyla Fırdöndü 15 cm + 25 cm + 25 cm + 25 cm + Kurşun bağı
İğne Köstekleri 15 cm, Hırsız iğneyi 1-2 cm daha uzun bağlıyorum.
3 No iğnede Köstekler 0.26, Beden 0.30 hazırlanmıştır.
Fırdöndü Palomar düğümü ile bağlanmıştır.

Fabrikadaki arkadaşlarımızla birlikte Cumartesi günü Çeşme/Ildırdan 2 Tekneyle açılıyoruz.
Bir çok çeşit uzun pala/kısa pala takım hazırladım.
hadi bakalım rastgele. kalamar sezonuda başladı kalamar sahteside götür bence. hiç balık vurmazsa kalamar yakalarsın belki

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Fabrikadaki arkadaşlarımızla birlikte Cumartesi günü Çeşme/Ildırdan 2 Tekneyle açılıyoruz.
Bir çok çeşit uzun pala/kısa pala takım hazırladım, sizlerle bir paylaşım yapayım dedim.
Sırasıyla Fırdöndü 15 cm + 25 cm + 25 cm + 25 cm + Kurşun bağı
İğne Köstekleri 15 cm, Hırsız iğneyi 1-2 cm daha uzun bağlıyorum.
3 No iğnede Köstekler 0.26, Beden 0.30 hazırlanmıştır. Fırdöndü Palomar düğümü ile bağlanmıştır.
İğne modeli: Mariner 49600

İğne modeli: Maruto 1521

İğne modeli: Maruto 2498

İğne modeli: Youvella 1307

İğne modeli: Youvella 1303

İğne modeli: Youvella 1310

İğne modeli: Mariner 50500

Son düzenleme:

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
asivolki' Alıntı:
hadi bakalım rastgele. kalamar sezonuda başladı kalamar sahteside götür bence. hiç balık vurmazsa kalamar yakalarsın belki
Teşekkür ederim, çoğu kez Ildır meralarında kalamar zokamı klipse takarım. Fosforlu Beyaz ve farklı renklerle Zokalar götürüyorum.
Kalamar 1 tane bile olsa razıyım, balık harici ekstra severiz. Ama geçen haftalarda aynı tekne ve merada kiloluk Çupralar alındı, inşallah bize de denk gelir.
Maruto 1521 son 1-2 yıldır tekne avı için favori iğnelerim arasında 1/0, 1, 2, 3, 4, 5 numaralarını yanımda bulunduruyorum.
Youvellanın iğnelerinde de memnunum, güzel hızlı tasmalaması var, ancak dayanıklılık olarak 65 mt'de avlanırken avı yukarı kadar kaçırma durumu da var.
Teknede pek ince yapıda Siyah iğne kullanmam ama sadece sabahtan boru kurdu için 1-2 saat kullanacağım. İri Çupraya dayanacağını sanmam.

errgin

Yeni Üye
Adı
Ergin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Umut Hocam ilgiyle takip ediyorum aktivitelerinizi :) Darboğaz biraz şanssız geçmişti ama bu sefer rastgelir inşallah. Ben de yavaş yavaş kalamar zokalarını çıkarıp Sahilevleri-Güzelbahçe taraflarına kaçayım diyorum akşamları, sanırım sezon başlamıştır.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar haftasonu Çeşme Ildır avımız oldukça güzel geçti. Sabah suyundan çok öğlen ve akşam daha güzel balıklar aldık. Çıkan Gopezlerin tamamını teknede yedik.
Fotoğrafta görünenden hariç yaklaşık 15 parça Kırma mercanı bizimle birlikte tekne avına ilk kez gelen ve az sayıda balık tutan bir çalışma arkadaşıma hediye ettim.
İlk gelen Mercanı oltada fotoğraflamak adettendir diyerek bir poz aldık. Kalanları gün sonuna doğru fotoğrafladık. Ardından akşam gelen Çupraz sürprizi heyecanlandırdı.
Toplu fotoğraflarda görünen en küçük mercan/karagöz 18 cm, en iri mercan 24 cm'dir. Çupra 32 cm geldi. Fotoğrafların devamı var, ancak arkaplanda meralar çok belirgin.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Malesef İzmirli ekipten konuyu pek takip eden yok. Ben yine de ısrarlı paylaşımlarıma devam ediyorum.
5 Aralık Foça Gündüz avı Limandan kalkış 06:00, Varış 18:00... Yol/Yemek/molalar hariç ortalama 7-8 saatlik tek kişilik bir avdır.
Yem: Çimçim/Sülünez/Hamsi. 0,26 Nippon misinalı 4-5 Numara Youvella/Maruto uzun pala takımlar, İp Misina, 65'lik makina, 125 gr kurşun kullanılmıştır.
En iri balıklar ortalama 28 cm'dir. Çupra, Karagöz, Iskatarya, Sargoz, Isparoz, Mercan, Kırma Mercan, Gopez, İzmarit, Hanos, Tırsi bol çeşitli bir av oldu.
Son meradan önce hava kararırken yere serdim foto çektim, birşey çıkmaz dedim, ama son yarım saat şaşırttı iri Sargozlar ve Iskatarya geldi.

Herkese Selamlar...

vetburak35

Aktif Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam tebrik ederim paylaşımlarınız harika. izmir 'li arkadaşlarda bir durgunluk var bende farkındayım, fakat pazar günü olan tanışmamız sayesinde ilerleyen dönemler için Sefa,Volkan,Selçuk 'la planlar yapmaya başladık sizleri de aramızda görmek isteriz ,diğer arkadaşlarla da tanışır sayımızı çoğaltırız. Benim yaptığım avlarda kayda değer bir şey olmadığı için paylaşım yapmadım genelde eli boş dönen oldum.
Yakın zamanda bir organizasyonda buluşmak tanışmak dileğiyle, bol trofeli avlar dilerim

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Umut bey emin olun İzmirli arkadaşlar sizin paylasimlarinizi takip ediyoruz. Burak arkadaşımızın dediği gibi havaların soğumasına bağlı olarak bir durgunluk var. Geçenlerde karaburun avına gittiğinizde eşlik edecektim size ancak malzeme eksikliğinden katilamamistim. Yavaş yavaş malzemeleri topladikca hep beraber güzel avlar gerceklestirecegimizden eminim. Avlarınız daim olsun