Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Jig Yem Üzerine Tavsiyeler

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
Merhabalar,

Spinde yeni sayılırım ve 14-40 atarlı kamışa sahibim. Genel olarak tüm denizlerimizde iş yapacak ve aynı zamanda ufak balıklarada hitap edecek JİG yem tavsiyeleriniz ne olurdu. Merada Lüfer , Palamut vs. yok ise istavritin bile hayır diyemeyeceği tarzda bir şey arıyorum ama kamışımın atarı biraz yüksek sıkıntı olur mu? Tecrübeli arkadaşlarımızın tavsiyelerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ediyorum Herkese Rastgelsin.

midnigth

Aktif Üye
Adı
ömer baykal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Osman bey aciklamayi okuyunca kocaelinde spin ile hicbirsey tutamamis olmamin verdigi his ile kesin kocaelinden yazdiginizi hissettim profilinize baktim ve bingo :)

Bende merak ediyorum gelecek cevaplari.

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
Osman bey aciklamayi okuyunca kocaelinde spin ile hicbirsey tutamamis olmamin verdigi his ile kesin kocaelinden yazdiginizi hissettim profilinize baktim ve bingo :)

Bende merak ediyorum gelecek cevaplari.
Evet aynen öyle :) Malesef mera olarak çok kısır bir bölgedeyiz. Cuma Antalya ya gideceğim ailem orada . arada gidiyorum yani gezen biriyim aslında bu yüzden genel anlamda yazdım sadece bulunduğum bölge için değil yani....

midnigth

Aktif Üye
Adı
ömer baykal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Evet aynen öyle :) Malesef mera olarak çok kısır bir bölgedeyiz. Cuma Antalya ya gideceğim ailem orada . arada gidiyorum yani gezen biriyim aslında bu yüzden genel anlamda yazdım sadece bulunduğum bölge için değil yani....
Antalyada jig ile cok verimli avlar yaparsiniz diye umuyorum , bende kendimi yaz icin egeye hazirliyorum izmitten umudumu kesmis durumdayim:)

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
Antalyada jig ile cok verimli avlar yaparsiniz diye umuyorum , bende kendimi yaz icin egeye hazirliyorum izmitten umudumu kesmis durumdayim:)
İzmir de de akrabalarım var oraya da sık sık gidiyorum. Henüz Olta atmak nasip olmadı İzmirde ama orayı sona saklıyorum:) Balık konusunda en verimli denizimiz izlediğim videolara da bakılırsa Ege denizi. Balık çeşitliliği çok fazla her açıdan daha verimli olur kanısındayım.

midnigth

Aktif Üye
Adı
ömer baykal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İzmir de de akrabalarım var oraya da sık sık gidiyorum. Henüz Olta atmak nasip olmadı İzmirde ama orayı sona saklıyorum:) Balık konusunda en verimli denizimiz izlediğim videolara da bakılırsa Ege denizi. Balık çeşitliliği çok fazla her açıdan daha verimli olur kanısındayım.
Bende milasliyim memleketimin denizleri her acidan bereketlidir, kocaelinde spin ile mera bulursaniz banada bilgi verirseniz makbule gecer , yeni ogreniyorum bende bu disiplini.

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
Bende milasliyim memleketimin denizleri her acidan bereketlidir, kocaelinde spin ile mera bulursaniz banada bilgi verirseniz makbule gecer , yeni ogreniyorum bende bu disiplini.
Tabikide bilgi veririm. (Tutabilirsem tabi:agla:). :harika: Bu arada konu ile ilgili tavsiyelere henüz yazan kimse olmadı. Değerli hobidaşlarım konu ile ilgili bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum.

Mektupla

Daimi Üye

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
Video için teşekkürler. Savaş Dursun un tüm videolarını izlemişimdir heralde. Kendisi daha çok kıyılardan LRF sistemi ile avlandığından benim atarıma uygun sahteler çok fazla kullanmıyor videodaki tekne ile yapılan av olduğu için daha ağır sahtelerle büyük balıklar alınabiliyor haliyle. Zaten benimde kafamda savagear psycho sprat 14 gr. veya savagear 3d minnow vibrasyon 14,5 gr yemler var. Bakalım hayırlısı diyelim

fafafe123

Aktif Üye
Adı
Şahin Emre ASLAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bazı balık çeşitlerini jig sert yemlerle tutmuş biri olarak size şunları söyleyebilirim.Üzerinde kesikler ve suyun içinde hızlı çekildiğinde yalpa yapacak şekilde gelen jigleri tercih edin.(ima gun kalıbına bakıp videosunu izlediğinizde ne demek istediğimi anlarsınız.)Bunun dışında boyası,iğnenin çok büyük olmaması,meraya uygun rengi olduğu zaman balık alırsınız.Fakat söylediğim gibi benim jiglerde en çok gördüğüm yalpa yapmasıdır.Çünkü hiç unutmuyorum.İstavrite gittiğim bir vakit hafifte hava pusluydu.Dedim birde 14gr büyük yalpa yapan bir jig atayım.Belki kıyaya yeni gelen istavritlerin peşine büyük bir şey düşmüştür.Yaklaşık 5-6 dakika sonra küçük tur gemisinin peşine bir atış yaptım.Çok hızlı bir sarım yapmadım.Dalgınlığım ve jigin yalpa yaparak oluşturduğu titreşimin sarhoşluğuyla çekerken suyu takip etmedim.Sahteyi sudan çıkartmak için baktığımda peşinde 45cm nin üstünde bir levrek olduğunu gördüm.O saatten sonra aksiyon namına hiç bir şey yapamadım.Muhtemelen tok olduğu için saldırmıyordu.Ama o bile fazlasıyla beni keyiflendirmişti.Daha sonra 40 dakika daha atış yaptım.Fakat bir daha gelmedi :)