Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kalamar Sübye Ahtapot Avcılığı

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Glow un parlak kalma süresi maksimum ne kadar olabiliyor ?
Işığın gücüne göre değişebiliyor. Normal beyaz ışık vurduğunuzda çekim hızına göre 4-5 atış idare ediyor. UV (MOR) ışık vurduğunuzda 10 atışta kadar idare edebiliyor. Burada amaç ortam ışığına göre zokanın glowunu ayarlamak olmalı. Kandil gibi yanan sahteler kalamar ürkütüyor.

Mektupla

Daimi Üye
Işığın gücüne göre değişebiliyor. Normal beyaz ışık vurduğunuzda çekim hızına göre 4-5 atış idare ediyor. UV (MOR) ışık vurduğunuzda 10 atışta kadar idare edebiliyor. Burada amaç ortam ışığına göre zokanın glowunu ayarlamak olmalı. Kandil gibi yanan sahteler kalamar ürkütüyor.
Normal ışık veren fenerin lambasını - led ini değiştirsek, UV (MOR) ışık verir hale getirebilir miyiz acaba ?

blackace

Daimi Üye
Adı
Oğuz
Yamashita'nın pyompyon 490 gloe modellerinden 2 adet getirmiştim. Mavi ve pembe olarak. Bunlardan mavi olan gündüz bulanık suda çok başarılı. Durgun suda iş yaptırmadı henüz. Pembe olanı ise tam bir gece katili. Yanlız çok fazla partlatmamak gerekiyor. Gece suyunun bulanıklığına ve ay durumuna göre glow vermek daha verimli oluyor. Tabiki en önemli aksiyon özelliği olan kamışı 2 veya 3 kere yukarı kırbaçlamak ve süzülmesini beklemek, yeniden aynı aksiyonu vererek avlanmaya çalışmak biraz çaba istiyor. Yani el alışkanlığını oturtmak. Özellikle spin kamışlarla bayağı zor.

Ekli dosyayı görüntüle 83916
Cihan abi senin aldigin pembe ve R01 SE modellerinden alayim diyorum :) 3.0 mi alsam yoksa 3.5 karar veremedim :)

Son düzenleme:

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Normal ışık veren fenerin lambasını - led ini değiştirsek, UV (MOR) ışık verir hale getirebilir miyiz acaba ?
Bu konu hakkında bir bilgim yok açıkçası. Av marketlerin 15 liraya satılan UV ledli küçük el fenerleri var. Ben onlardan kullanıyorum.

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Cihan abi senin aldigin pembe ve R01 SE modellerinden alayim diyorum :) 3.0 mi alsam yoksa 3.5 karar veremedim :)
Kamış atar aralığına göre seçim yapsan iyi olur. 3.0 ile 3.5 arasındaki farklar aşağıdaki tabloda Oğuz.
3.0 15.0g 92mm 3.2 second/m (3.2 sn'de 1 metre dalıyor anlamında)
3.5 18.0g 105mm 3.2 second/m

Aksiyon için aşağıdaki videolara bakabilirsin;

blackace

Daimi Üye
Adı
Oğuz
Kamış atar aralığına göre seçim yapsan iyi olur. 3.0 ile 3.5 arasındaki farklar aşağıdaki tabloda Oğuz.
3.0 15.0g 92mm 3.2 second/m (3.2 sn'de 1 metre dalıyor anlamında)
3.5 18.0g 105mm 3.2 second/m

Aksiyon için aşağıdaki videolara bakabilirsin;
Kamislarimi kullandigim sahtelere uygun aldim Cihan abi daiwa bg seabass 2.44 7-28 ve daiwa legalis 2.44 10-35 var.

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Konu kaçışlara döndüğüne göre benim de bu işe uygun görünen spin için kullandığım 270 boyutlu 10-25g atarlı ve 180 boyutlu 3-20g atarlı iki kamışım var, kalamr için hangisi daha kullanışlı olur sizce?

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Konu kaçışlara döndüğüne göre benim de bu işe uygun görünen spin için kullandığım 270 boyutlu 10-25g atarlı ve 180 boyutlu 3-20g atarlı iki kamışım var, kalamr için hangisi daha kullanışlı olur sizce?
Atış mesafesi olarak 2.70 olan daha uygun.
Makina 3000'lik, misina 0.28 mono yada 0.16mm ip misina + 0.28 fluorocarbon leader.
Ek olarak kalamanızı açmayı unutmayın. Kalamarı çekerken düşürmenin yada kolunu koparmanın ana sebeplerinden biridir kalamanın açık olmaması. Kalamar bindiği anda rahat hareket etmeli ve iğnelere iyice oturmalıdır. Kalamar diyip geçmeyin çok güçlü bir canlıdır kendisi.