bu konuyu ilk açıldığında görmüştüm ve ilk tespitim eyvah gitti bunca para dedim.bu sistem göl ve durgun sularda iş yapar.denizde çok ilkel bir avlanma yöntemidir ve kesinlikle güvenli değildir.bunca zahmeti spor ve kas yapma amaçlı yapılıyorsa hadi eyvallah.ama inanınki ona dahi itirazım var.ege denizinde genelde sabah saat 10 dan sonra yavaş yavaş rüzgar esmeye başlar ve 12 den sonra havaya göre şiddetini artırır.ben bunun üstüne ayaklarım yarı büklüm suyun içinde dengedemi durucam takımlarımı düzleyeceğim avmı yapacağım.gerekli durumda önüme arkama nasıl döneceğim.hadi çapayı attım kanoya bağladım ileriden sürat teknesi geçti dalgasıyla hop aşağı hop yukarı aman oğlum hasan sıkı tutun.lunaparkta denge oyuncağı gibi bir şey bu.kesinlikle denizde 100 metreden ileri gidilmez dalgada ve rüzgarda kürek ve kas bir işe yaramaz.1 metre ileri 2 metra sağa sola çeker kaybolur gidersin.bu sisteme kesinlikle güvenmeyin ve özenmeyin.durgun göller olur veya ölüdeniz diye tabir edilen denize bağlantısı çok zayıf deniz birikintisi olur orlarda kullanılır.durgun suda gezersin kas yaparsın balığını avlarsanın o zaman çok zevkli ve heyacanli bir deneyim olur.hatta kanonun üstünde ayakların yarı suyun içinde manzaralı tostunu çıkarır çam ağaçlarına bakarak yersin acayip güzel olur.