Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Son gunler, az kaldi.. takibe devam.. gecen sene ilk spin ile levrek 1 haziranda tutuldu, ayni kisi 3 saat icinde 3 levrek aldi ve toplam agirlik 11kg500gramdi.. 30 mayista ilk eskinayi ben ile bir arkadas tuttuk ikiside kilo ustuydu, bu sene daha erken baslayacak diyorlar.. hadi hayirlisi.. simdiden hepinize rasgele..Bende cumartesi karasuda levrek aradım hava rüzgarlı dalgalı nehir ağzı dalga arkalarında aradım 16-20 arası ama maalesef![]()
İnşallah, bu isin tek anahtari surekli takip etmek.. deneyerek ve ilgilenerek tutacaksiniz levregi, tuttuktan sonrasi ise daha bir hışımla suyu kirbaclamak oluyor@Apathetic Allahım yüzüme bi gülse o heycanı bir kere yaşasam inş hevesim kursağımda kalmasa![]()
kimmiş o nasıl olucaksabırlı olun, levrekçi baba yakında gereğini yapacak inşallah.
Pazar günü Alaplıya yolum düştü,Bizde arkadaslarla haftasonu iki kez sabah bir kez de aksam suyunda levrek aradik ancak suyunu ve havayi tutturamadik.. istavrit akcakoca tarafinda da baslamadi ama havalar boyle devam ederse kisa zamanda baligin kendini gosterecegini dusunuyorum..
kimmiş o nasıl olucak[/Q
bu bilgileri size kimse kolay kolay vermez ama ben paylaşıyorum. 5-11 mayıs , bu iki gün denizdeki balıkların karaya doğru hücum ettikleri günlerin başlangıcıdır. bu iki günde yakalanan balıkların haddi hesabı yoktur. en önemli bilgi; balık tutmaya başlamadan önce denize ekmek atın ve asla denize tükürmeyin. denemesi bedava bu bilgiler, 90 yaşında , bu günlerde bırakın oltayı eliyle denizden balık tutan bir amcadan alınmıştır. bu bilgileri tanıdığınız herkesle paylaşın. denemesi bedava. ama özellikle tembih etti. denize ekmek atın ve denize asla tükürmeyin. çok ısrar ettim ama sırrını açıklamadı. hıdırellez ile bağlantısı olabilir. çünkü 6-7 mayıs hıdırellez.
Bu belirttiğiniz günler zaten yol balığı diye tabir edilen iri istavrilerin yol yapmaya başladıkları zamanlarla aşağı yukarı örtüşüyor. Yaşım 44 ilk balığa başladığımda Zonguldak kayalıklarda 12 yaşında idim. Eskiler hep Mayıs 15 civarı yol balığı başlar derlerdi ve biraz erken biraz geç bu tarih hiç sasmadi 32 senelik avcılık dönemimde belki bu yüzden söylenmiş bir beyanat olabilir.bu bilgileri size kimse kolay kolay vermez ama ben paylaşıyorum. 5-11 mayıs , bu iki gün arası denizdeki balıkların karaya doğru hücum ettikleri günlerin başlangıcıdır. bu iki günde yakalanan balıkların haddi hesabı yoktur. en önemli bilgi; balık tutmaya başlamadan önce denize ekmek atın ve asla denize tükürmeyin. bu bilgiler, 90 yaşında , bu günlerde bırakın oltayı eliyle denizden balık tutan bir amcadan alınmıştır. bu bilgileri tanıdığınız herkesle paylaşın. denemesi bedava. ama özellikle tembih etti. denize ekmek atın ve denize asla tükürmeyin. çok ısrar ettim ama sırrını açıklamadı. hıdırellez ile bağlantısı olabilir. çünkü 6-7 mayıs hıdırellez.